Actualitate

Poliţiştii şi funcţionarii lugojeni iau pauză de caniculă! Patrulele beau apă rece şi stau la umbră

Poliţiştii şi funcţionarii lugojeni iau pauză de caniculă! Patrulele beau apă rece şi stau la umbră

Autoliv

Poliţiştii de la Poliţia Naţională şi cei de la Poliţia Locală, dacă nu fac parte din obiectivele de patrulare şi intervenţie a forţelor de ordine, dar şi funcţionarii din Primăria Lugoj vor lucra cu două ore mai puţin în perioada de caniculă, astfel bugetarii urmând să plece cu două ore mai devreme acasă marţi şi miercuri. Decizia a fost luată la nivel naţional în conformitate cu o ordonanţă de urgenţă care reglementează condiţiile de muncă în condiţii extreme.

Poliţiştii au fost informaţi prin Inspectoratele de Poliţie Judeţene că vor lucra cu două ore mai puţin, dar şi că vor urma să recupereze orele de pauză în zilele în care temperaturile vor reveni la normal. Totuşi, cei care lucrează în patrule sau la intervenţii nu vor beneficia de aceste pauze, doar cei care fac muncă auxiliară sau de birou putând pleca acasă mai repede.

„În conformitate cu OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, în baza atenţionării meteorologice a ANMH, la nivelul IPJ Timiş s-a dispus în perioada 6-8 iulie reducerea programului de lucru cu două ore pentru personalul cu program normal de 8 ore, iar pentru personalul din structurile operative ale Inspectoratului şi cel care desfăşoară activitatea în ture de serviciu, şefii structurilor respective să asigure pauze pentru refacerea capacităţii, însumând două ore zilnic”, a declarat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Și poliţiştii de la Serviciul Poliţia Locală Lugoj vor lucra după acelaşi program mai scurt, la fel ca și funcţionarii din primărie, care pleacă acasă la orele 14.

„Aveam două variante, am hotărât să mergem pe varianta a doua, aceea de a lăsa pe toată lumea acasă cu două ore mai devreme. Prima variantă era să tăiem programul în două, însă cum nu avem de la primar la portar aer condiţionat în clădire, am mers pe a doua varianta pentru a evita temperaturile insuportabile de la prânz”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Ca şi la Poliţia Naţională însă, şi „localii” care au de lucru în posturi fixe, în intervenţii sau dispecerii vor fi nevoiţi să stea la lucru după programul normal.

„Conform Codului Muncii, la cei care lucră în patrule, care au posturi fixe şi dispecerul nu le pot da cele două ore, ei trebuie să vină la lucru normal. Le asigur apa rece, am cumpărat un bidon pentru apă rece şi asta este, cei care sunt în parcuri stau la umbră, cei care sunt în patrulă vin la sediu şi se pot răcori când simt că e nevoie, doar cei care lucrează la birouri pot pleca acasă cu două ore înainte de programul normal”, a declarat Florin Dumitru, şef Serviciu Poliţia Locală Lugoj.

Măsurile se aplică în conformitate cu articolul 7 din Ordonanţă, care spune că orele libere se recuperează după un program ce va fi stabilit ulterior.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017

O timişoreancă a uitat o plasă cu o sumă importantă de bani într-o sală de aşteptare. A avut noroc că au găsit-o jandarmii

Banatenii14 iulie 2017