Actualitate

Polițist rutier din Lugoj, hărțuit pentru că „a îndrăznit” să își facă meseria: „Nimeni nu te susține”

Polițist rutier din Lugoj, hărțuit pentru că „a îndrăznit” să își facă meseria: „Nimeni nu te susține”

Autoliv

Un șofer din Timișoara, nemulțumit de amenda primită de polițiștii rutieri care l-au prins conducând cu viteză pe centura Lugojului, într-o zonă în care au avut loc mai multe accidente mortale, l-a reclamat pe agentul care a întocmit procesul-verbal la Parchet, acuzându-l de purtare abuzivă, abuz în serviciu și fals intelectual.

Fazekaș Alexandru Paul, reprezentat în instanță de Ciprian Zamfirescu, un fost procuror, devenit avocat după ieșirea din magistratură ca urmare a unui dosar de corupție, l-a acuzat pe polițist de purtare abuzivă, abuz în serviciu și fals intelectual. Șoferul l-a acuzat pe polițist inclusiv de faptul că l-a fabricat pe martorul din procesul verbal de contravenție, pe care bărbatul sancționat ilegal l-a depășit, în momentul în care a fost surprins de radar. La plângerea penală, șoferul sancționat de polițistul rutier a atașat la dosar și o înregistrare care să dovedească abuzul polițistului. Imaginile nu i-au convins, însă, pe procurori.

„Chiar cu o anumită provocare din partea victimei, agentul de poliție și-a îndeplinit în mod legal atribuțiile de serviciu, consemnând în procesul verbal fapte și împrejurări corespunzătoare, nicidecum necorespunzătoare adevărului”, se arată în decizia prin care procurorii au dispus clasarea dosarului.

Nemulțumit de soluția procurorilor, șoferul amendat de Poliție a făcut plângere împotriva soluției procurorilor în instanță, dar nici aici nu a avut câștig de cauză.

„Respinge ca nefondată plângerea petentului FAZEKAS ALEXANDRU PAUL, formulată în contradictoriu cu intimatul LEUCUŞ LUCIAN IOAN, împotriva ordonanţei nr. 1281/P/2015 din 14.04.2016 şi a ordonanţei nr. 82/II/2/2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Menţine, ca fiind legale şi temeinice, ordonanţa nr. 1281/P/2015 din data de 14.04.2016 şi ordonanţa nr. 82/II/2/2016 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş”, se arată în decizia Judecătoriei Lugoj.

Pensionat între timp pe caz de boală și ieșit din Poliție, agentul șef principal Lucian Leucuș a declarant pentru „Cetățeanul” că plângerea făcută de șoferul timișorean l-a afectat, fiind singura plângere penală formulată împotriva lui în cei 21 de ani de carieră.

„Împotriva lui a fost luată măsura corectă. A condus cu viteză și a depășit pe linia continuă. Nu a respectat indicațiile polițistului rutier de a aștepta la autoturismul său întocmirea procesului verbal și a mai primit o sancțiune”, a declarat agentul șef principal în rezervă.

Lucian Leucuș a declarat că în astfel de situații nimeni nu îi sprijină pe polițiștii hărțuiți.

„Eu nu pot să mă duc cu el acum pe cale civilă pentru că nu am posibilități financiare și trebuie să îmi văd de sănătate. Oricum, nu te susține absolut nimeni (n.r. din Poliție) pentru că nu vor”, a mai declarat Leucuș.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Asd

    5 septembrie 2016 at 22:07

    Cine sa sustina ce? Merge pe cunostinte sa inteleg? Oricum sunteti sustinuti de fiecare data in instante, si asta poate ca e normal pana la o linie unde e totul clar si nu se mai poate interpreta. In rest ati avut tot timpul dreptatea de partea voastra.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017

O timişoreancă a uitat o plasă cu o sumă importantă de bani într-o sală de aşteptare. A avut noroc că au găsit-o jandarmii

Banatenii14 iulie 2017

Jandarmii timişeni au descins în piaţa din Lugoj, ca să-i prindă pe traficanţii de ţigări. Au găsit doar un singur contrabandist

Banatenii13 iulie 2017

Un taximetrist din Timişoara a furat telefonul unui client. A fost reţinut de poliţişti

Banatenii13 iulie 2017

Un hotel simbol din Herculane, sancţionat de Ministerul Turismului din cauza condiţiilor proaste de cazare

Banatenii12 iulie 2017