Politică

PNL trimite 10.000 de pliante lugojenilor şi firmelor din oraş, pentru a modifica hotărârea de majorare a taxelor şi impozitelor locale

PNL trimite 10.000 de pliante lugojenilor şi firmelor din oraş, pentru a modifica hotărârea de majorare a taxelor şi impozitelor locale

Autoliv

După ce în consiliul local s-au aprobat majorările la taxe şi impozite, PNL Lugoj a început, înaintea campaniei electorale, o adevărată bătălie pentru a încerca să le readucă la nivelul la care erau în 2015. Preşedintele PNL-iştilor lugojeni, Ioan Ambruş, a anunţat în conferinţa săptămânală de marţi, 22 martie, că va trimite, prin organizaţia locală şi prim poştă, un număr de 10.000 de pliante către lugojeni. Cu ajutorul lor, oamenii vor fi informaţi şi li se va cere să care să semneze  pentru a determina schimbarea hotărârii de consiliu.

Cum a mai afirmat şi în trecut, Ambruș este convins că va avea votul consilierilor dacă va reuşi să se prezinte în faţa lor cu semnăturile a peste 2.000 de lugojeni care doresc acest lucru. Conform acestuia, dacă se votează propunerea și vor scădea impozitele, persoanele care au plătit deja la cotele actuale ar urma să rămână cu diferența de bani în conturile personale de la Taxe și Impozite, fondurile fiind folosite în anul următor.

Pentru a-şi argumenta demersul, Ambruş a dat exemplul Devei, oraş în care chiar primarul a cerut revenirea la impozitele din trecut, după ce consiliul local a aprobat majorarea lor. În afară de lugojenii de rând, care plătesc în medie cu 25 – 50 % impozite mai mari, PNL va chema la discuţii şi reprezentanţi ai celor aproape 1000 de societăţi comerciale din Lugoj.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. Badina Nicu

  22 martie 2016 at 17:28

  „Cum a mai afirmat şi în trecut, Ambruș este convins că va avea votul consilierilor dacă va reuşi să se prezinte în faţa lor cu semnăturile a peste 2.000 de lugojeni”

  ESTE DE APRECIAT EFORTUL DOMNULUI AMBRUS. Dar de ce atâta efort şi presiune pe cetăţeni, când personal poate iniţia un proiect la şedinta din 31 03 2016.
  INITIATIVA CETATENEASCA NU POATE FACE OBIECTUL UNEI ASEMENEA HOTARÂRI.

  Iniţiativa legislativă ARTICOLUL 74 CONSTITUŢIA ROMANIEI
  (1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
  (2)NU POT FACE OBIECTUL INITIATIVEI LEGISLATIVE A CETATENILOR PROBLEMELE
  FISCALE, CELE CU CARACTER INTERNATIONAL, AMNISTIA SI GRATIEREA.

  ÎNTREBARE PENTRU P.N.L. LUGOJ
  Poate face obiectul unei iniţiative cetăţeneşti un proiect de hotărâre cu privire la probleme fiscale locale ?

 2. Kheseriu k

  22 martie 2016 at 21:59

  Opreste-te , stop , iar ai luat-o pe Aratura mai Ambrus,!! Tu nu ești in stare sa aduni semnături nici 100 măcar! iar visezi .?Ai uitat ședința publica cu impozitele cind Buciu era singur contra voastră ? Atunci erai cu Boldea pe laba, ! Si acum la fel! Crezi ca alegători sunt toți bătrâni si prosti ,? Tu nu vei cîștiga alegerile la Lugoj NICI DACĂ CANDIDEZi SiNGUR , BOLDEA LA FEL ! Nici unul dintre voi nu aveți nimic in suflet pentru LUGOJENI ,! Suferiți amândoi de o boala grea BANIIIII !!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Un deputat de Timiș cere ca legea vaccinarii obligatorii să treacă în regim de urgență prin Parlament

Banatenii11 august 2017

Francisc Boldea își face public fluturașul de salariu. Vezi ce sumă primește lunar în mână

Banatenii4 august 2017

Grindeanu nu renunță la PSD. Filiala din Timiș îi susține oficial contestația la decizia de excludere din partid

Banatenii28 iulie 2017

Secretarul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa”

Banatenii27 iulie 2017

Primarul din Moldova Nouă şi-a anunţat demisia pe Facebook: “Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică”

Banatenii26 iulie 2017

Întâlnire de taină între Grindeanu şi Dobra, cu câteva ore înainte de şedinţa în care se decide soarta PSD Timiş

Banatenii25 iulie 2017

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017