Politică

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Autoliv

Scandalul sindrofiilor PSD, plătite de Casa de Cultură a Municipiului, ia amploare la Lugoj.  Este vorba despre mai multe baluri organizate de PSD şi plătite parţial de către Casa de Cultură. Mai exact, prestaţiile artiştilor la aceste manifestări, care se defăşoară în fiecare an, au fost achitate de către instituţia de cultură, finanţată de la bugetul local. Evenimentele care se află în această situaţie sunt “O zi pentru mai bine”, Ziua Educaţiei, Balul Mărţişorului, Balul Femeilor etc.

Consilierii independenţi, Liviu Brânduşoni şi Marius Martinescu au anunţat că vor sesiza Curtea de Conturi să verifice cum s-au făcut aceste plăţi pentru acţiuni de imagine sau chiar electorale organizate de Partidul Social Democrat. Brânduşoni susţine că acest procedeu a fost folosit în toate mandatele de primar ale lui Francisc Boldea, care este şi preşedintele PSD Lugoj.

“Singura excepţie a fost în martie 2015, când a descins DNA-ul la Lugoj şi evenimentul nu a mai fost ţinut. E vorba de sume cuprinse între 4.500 şi 2.500 de lei, plătite pentru fiecare bal, bani publici de la bugetul local pentru o serie de evenimente patronate de către PSD sau de liderii de sindicat membri PSD. Pe de altă parte, la aceste evenimente participanţii cumpără invitaţii . Eu din câte cunosc se pot pune în vânzare doar bilete, care au număr şi serie, nu o bucată de foaie pe care scrie invitaţie. Mă întreb ce se întâmplă cu banii încasaţi în urma vânzării acestor invitaţii, care nu sunt puţini. Cu siguranţă se transformă în bani negri pentru Partidul Social Democrat, bani care eludează legea nefiind fiscalizaţi, nu se plăteşte impozit pentru ei şi sunt folosiţi în campaniile electorale. Mai mult decât atât, tot la aceste evenimente, organizatorii pun la dispoziţia participanţilor nişte bilete de tombola în urma căreia câştigătorii obţin nişte premii. Nici acest lucru nu este legal, pentru că pentru a organiza o tombolă ai nevoie de o licenţă, conform legii jocurilor de noroc. Nici aceşti bani nu sunt fiscalizaţi, adică nu se plăteşte impozit pentru ei, devenind la fel de negri ca cei din vânzarea de invitaţii”, a spus Brânduşoni.

Consilierul local susţine că tot acest circuit al banilor de la bugetul local spre PSD a fost girat de către fostul director al Casei de Cultură a Municipiului, Constantin Ilie, pensionat anul trecut, dar care îşi continuă activitatea la instituţia de cultură, dar şi de către actualul director, Tudor Trăilă, care a contrasemnat în calitate de jurist.

“Nu acuz în mod direct conducerea acestei instituţii, pentru că sunt convins că s-au făcut presiuni asupra lor pentru a face aceste plăţi. Însă, toate aceste evenimente nu fac altceva decât să fraudeze banul public. Toată această fraudă cu bani publici a fost acceptată de către domnul Constantin Ilie, mai mult, contractele au viza juridică pusă de către actualul director, domnul Tudor Trăilă. Acesta este probabil unul dintre motivele pentru care, domnului Ilie Constantin, i s-a aprobat crearea unui post de referent, chiar în ultima şedinţă de consiliu, ca o recompensă adusă pentru serviciile făcute domnului primar şi Partidului Social Democrat, domnul Ilie fiind la pensie. Chiar şi aşa este remunerat în fiecare lună, pe diverse contracte de colaborare, pentru prezentări ale unor unor evenimente de exemplu. Este un fel de Octavian Ursulescu al Lugojului. Dânsul este plătit cu 1.500 de lei pentru un eveniment, în condiţiile în care, există angajaţi ai Casei de Cultură care nu au salariu de 1.500 de lei. Oricare dintre ei, pentru că sunt actori, ar fi putut prezenta gratis evenimentele respective.”, a mai precizat consilierul local, Liviu Brânduşoni.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Velici

    3 martie 2017 at 20:52

    Acolo se petrec parangheliile lui boldea și slugile lui pesediste se mănâncă se bea și mai cerșește voturi avem 10baluri pe an și dacă va uitați aceasi fete la fiecare bal e greu de dedus ???

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017

Fostul șef al Fiscului din Lugoj: “Îs prea deștept pentru funcția de viceprimar la Fârdea”

Banatenii12 iunie 2017

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Banatenii25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Banatenii24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Banatenii24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Banatenii11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Banatenii4 mai 2017