Actualitate

Pietonii din Lugoj, amendaţi de poliţişti în cadrul acţiunii „Nu trece dincolo!”

Pietonii din Lugoj, amendaţi de poliţişti în cadrul acţiunii „Nu trece dincolo!”

Autoliv

Poliţiştii lugojeni sunt angrenaţi, pe parcursul întregului an de activitate, într-o nouă campanie de prevenire a accidentelor cauzate de neatenţia pietonilor. Intitulată „Nu trece dincolo!” campania iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, a început deja în întreaga ţară, nici lugojenii nefiind iertaţi dacă au fost surprinşi încălcând legile la trecerea străzilor.

Pe parcursul campaniei, polițiștii vor desfășura acțiuni în trafic pentru conștientizarea pietonilor asupra necesității respectării normelor rutiere și a conducătorilor auto asupra consecințelor neacordării priorității de trecere pietonilor. Campania s-a derulat deja în cu mai multe ocazii în întreg judeţul, sute de amenzi fiind aplicate atât şoferilor, cât şi pietonilor indisciplinaţi.

„În prima parte a lunii mai, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului Timiş pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora, ca urmare a indisciplinei pietonale şi nerespectarea dispoziţilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea neregulamentară a drumului. Astfel, poliţiştii au aplicat 275 de sancţiuni pentru indisciplină pietonală şi au reţinut în vederea suspendării 57 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor”, a declarat Ancuţa Morariu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Activităţile fac parte din campania iniţiată de Poliţia Română pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt angrenaţi pietonii, „Nu trece dincolo!” care se derulează în perioada 1 mai – 30 noiembrie 2015. Campania se centrează pe o serie de recomandări pentru pietoni:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi — drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Da-ți șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate — este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copii nu trebuie lăsați să traverseze singuri — ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! — copii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool — posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. victor L

    24 mai 2015 at 16:20

    Nu doar cei care trec strada ca prin ograda proprie trebuie amendati, ci si zecile/sutele de grabiti care trec incorect la semafoare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017