Actualitate

Peste 90 de locuri libere în grădiniţele din Lugoj, pentru anul şcolar 2016-2017

Peste 90 de locuri libere în grădiniţele din Lugoj, pentru anul şcolar 2016-2017

Autoliv

Dacă în anii trecuţi, părinţii alergau disperaţi după un loc la o grădiniţă bună, acum lucrurile s-au mai schimbat. După expirarea perioadei destinate înscrierilor, încă mai sunt locuri libere. Conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, din cele peste 350 locuri disponibile în grădiniţele din Lugoj, 92 au rămas neocupate.

Mai sunt locuri libere la Grădiniţa PP Nr. 2 – 20 (Xenopol, nr. 48) , PP Nr. 1 – 15 (Grozăvescu, nr. 19),  PN Nr. 13 – 12 (Bucegi, nr. 39), PN Nr. 6 – 10 (Bocșei, nr. 11), PN Nr.2 – 10 (20 Decembrie 1989, nr. 24), PP Nr. 4 – 10 (Aleea Brazilor, nr. 3), PP Nr.5 – 5 (Ceahlăului, nr. 21), PP Nr. 3 – 5 (Făgetului, nr. 52), PP Nr. 7 – 5 (Buziașului, nr. 36).

Acte necesare înscrierii:

Pentru înscrierea la grădiniţă, părinţii trebuie să completeze un formular la care urmează să anexeze următoarele documente: copie după certificatul de naştere al copilului, copie după buletinele ambilor părinţi, adeverinţe de salariat pentru ambii părinţi, fişa medicală completată, avizul epidemiologic, coprocultura şi examenul coproparazitologic.

Încrierea în grădiniţele de stat se face fără perceperea unei taxe de înscriere, plus că, în procesul de înregistrare a copiilor, discriminarea după orice fel de criteriu este interzisă.Transferarea unui copil de la o grădiniţă la alta poate fi făcută la cererea părinţilor sau a susţinătorilor legali, în baza avizelor celor două unităţi şi în limita locurilor planificate. În ceea ce priveşte scoaterea unui copil din evidenţa unei grădiniţe, acest lucru se poate face în caz de boală infecţioasă cronică (cu avizul medicului) sau în cazul în care copilul lipseşte fără motivare timp de două săptămâni la rând.

Familiile sărace primesc tichete sociale

Pentru a stimula frecventarea învăţământului preşcolar de către copiii din familiile sărace, acestea primesc de-acum tichete sociale. Practic, fiecare copil dintr-o familie defavorizată primeşte lunar un tichet social de 50 de lei dacă sunt îndeplinite, în mod cumulativ, următoarele criterii: copilul este înscris la grădiniţă și venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură.

Tichetele sociale pot fi folosite doar pentru achiziţionarea produselor alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte şi/sau a rechizitelor. Acordarea tichetelor sociale este condiţionată de prezenţa zilnică a copilului la grădiniţă (exceptând absenţele motivate).

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017