Educație

Peste 2.000 de posturi de dascăli libere în Timiș. Doar 117 sunt titularizabile

Peste 2.000 de posturi de dascăli libere în Timiș. Doar 117 sunt titularizabile

Autoliv

În judeţul Timiş, sunt scoase la concurs peste 2.000 de posturi complete şi fracţiuni de posturi, dintre care doar 117 sunt titularizabile. Concursul se va desfăşura în trei centre, unde sunt arondate toate disciplinele.

„Anul acesta centrele de concurs sunt la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară (314 candidați), Colegiul Tehnic „Henri Coandă” (301 candidați) și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” (301 candidați). Disciplinele au fost repartizate acestor centre de concurs şi această repartizare este afişată la sediul Inspectoratului şi poate fi consultată şi de pe pagina Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Pe lângă cele trei comisii de concurs a mai fost constituită încă una, care va monitoriza întreaga desfăşurare a concursului”, a declarat Aura Danielescu, inspector şcolar general în cadrul ISJ Timiş.

Lugoj – 10 posturi titularizabile

În ceea ce priveşte municipiul Lugoj, aici sunt scoase la concurs 10 posturi titularizabile. Acestea sunt la Şcoala Gimnazială Nr. 2 (un post), Școala Gimnazială Nr. 5 (două posturi), Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” (patru posturi), Grădinițele PN Nr.1, PN Nr.7 și PP Nr. 13 (câte un post fiecare).

Proba scrisă este programată pe data de 20 iulie. Primele rezultate se vor afişa pe 27 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, dar şi în cursul zilei de 28 iulie. Acestea vor fi soluţionate în zilele de 29 iulie şi 1 august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului sau cel puțin media 8 la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului sau cel puțin media 5 la inspecțiile la clasă în profilul postului sau în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016.

Repartizarea pe posturi, în august

În calendarul mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2016 – 2017 se prevede că repartizarea candidaţilor cu media minimum 7 pe posturile didactice/catedrele vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, se va face în perioada 8 – 9 august 2016. În cazul mediilor de repartizare egale obţinute la concurs, departajarea candidaţilor se face în ordine, după: domiciliul în localitatea în care se află postul didactic/catedra solicitat(ă), gradul didactic, media de departajare şi media obţinută la examenul de licenţă/absolvire a studiilor, respectiv media obţinută la examenul de Bacalaureat pentru absolvenţii liceelor pedagogice. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră se va face în perioada 11 – 29 august 2016.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Un elev a dat examenul de capacitate de pe patul de spital. A fost supravegheat video și de o comisie specială

Banatenii21 iunie 2017

Peste 7500 de elevi, din Timiș și Caraș-Severin, susțin primul examen din Evaluarea Națională

Banatenii19 iunie 2017

Elevii din Lugoj, invitați să stea șase zile fără telefon și internet

Banatenii7 iunie 2017

Omuleții verzi vor mărșălui pentru natură până în fața Primăriei Lugoj

Banatenii6 iunie 2017

Un elev din Lugoj a fost eliminat de la proba orală de limba română a Bacalaureatului

Banatenii6 iunie 2017

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Banatenii31 mai 2017

La Lugoj, Ziua Internaţională a Copilului  se ţine în 31 mai. Ce activităţi vor avea loc

Banatenii29 mai 2017

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Banatenii28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Banatenii23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Banatenii22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Banatenii17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Banatenii16 mai 2017