Actualitate

Perchezițiile de la Lugoj o vizează și pe fiica unui șef de la Finanțe, contabilă a firmelor prinse cu evaziune: „Nu e nicio incompatibilitate”

Perchezițiile de la Lugoj o vizează și pe fiica unui șef de la Finanțe, contabilă a firmelor prinse cu evaziune: „Nu e nicio incompatibilitate”

Autoliv

Descinderile realizate joi dimineața de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș în mai multe locații, printre care și Lugoj, într-un dosar de evaziune fiscală, au vizat și firme de contabilitate ai căror reprezentanți au legături cu angajați ai Fiscului. Potrivit pressalert.ro, procurorii fac percheziții la o firmă de contabilitate deținută de Camelia Dronca, a cărei mamă lucrează la Finanțe.

De asemenea, potrivit sursei citate, una dintre percheziții se realizează la casa fiicei șefului de la Serviciul de Inspecția Fiscală al Finanțelor din Timiș, Vasile Hurduzeu. Acesta susține că fiica sa nu a făcut decât să înregistreze actele contabile puse la dispoziție de reprezentanții firmelor cercetate, responsabilitatea operațiunilor aparținându-le firmelor.

„Fata mea le-a ținut la un moment dat evidențele, dar cum ei s-au tot eschivat să facă contract și să îi plătească, le-a pus documentele în brațe și la revedere. A fost interogată cu privire la toate problemele astea. Ei (n.r. firmele vizate de precheziții) sigur au probleme, dar nu din punct de vedere al contabilității pentru că documentele prezentate se înregistrează în mod cronologic, dar ce se întâmplă la societate numai ei știu”, a declarat Vasile Hurduzeu.

Șeful Inspecției Fiscale din cadrul DGFP Timiș a mai declarat că firmele vizate de perchezițiile realizate de Poliție și Parchet au fost supuse și unor controale fiscale încrucișate. „Ei sunt prinși în programul de control din punct de vedere fiscal și sunt și în cercetările de specialitate ale Poliției. Finanțele o să le stabilească un prejudiciu, dar a fost nevoie de niște controale încrucișate și urmează să se stabilească un prejudiciu”, a mai declarat Hurduzeu, potrivit căruia nu există nicio incompatibilitate între funcția sa și faptul că fiica lui le-a ținut contabilitatea firmelor în cauză. „Eu sunt convins că nu este nicio incompatibilitate. Fiecare trebuie să își facă meseria pe care a învățat-o. Eu dacă lucrez la Fisc nu înseamnă că fata mea nu poate să își practice meseria pentru că ar fi incompatibilă. Eu nu aș putea. Mie îmi interzice legea să fac ceva în sensul ăsta”, a mai declarat Hurduzeu.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. gigi

    18 octombrie 2015 at 19:52

    Sa inteleg ca a lucrat fara contract de munca, adica la negru. Oare ITM ce face. Cum poate fiica sefului de la FISC sa lucreze fara contract de munca, in conditiile in care tatal Hurduzeu verifica societatile care practica munca la negru, iar sotul este mare inspector de control, care de asemenea verifica societatile care practica munca la negru. Oare acest Hurduzeu ne crede pe toti niste prosti. Din ce spune acest sef de inspectie rezulta ca avea cunostiinta ca fata sa lucreaza la negru. Cum adica s-au eschivat sa faca contract. Pai contractul se inregistreaza la ITM inainte de a incepe activitatea. HALLO!!!!! HURDUZEU, PENTRU TINE NU EXISTA LEGE. OAMENII LEGII NU SUNT PROSTI, ASA CUM CREZI. NU VEI PUTEA MANIPULA PE NIMENI.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017