Actualitate

Pedeapsa primită de un lugojean care și-a bătut soția și i-a dat cu prăjitorul de pâine în cap

Pedeapsa primită de un lugojean care și-a bătut soția și i-a dat cu prăjitorul de pâine în cap

Autoliv

Magistrații lugojeni au emis prima sentință într-un dosar de loviri și alte violențe în care un bărbat este acuzat că și-a bătut în repetate rânduri soția, într-unul dintre scandaluri lovind-o pe femeie cu prăjitorul de pâine în cap.

Foarte frecvente, cazurile de violență în familie în care femeile sunt supuse agresiunilor ajung rar să fie reclamate. Toate statisticile arată că cele mai multe dintre femei nu au curajul să își reclame soții violenți. Un caz recent soluționat de Judecătoria Lugoj arată că sunt, însă, și cazuri în care femeile reclamă abuzurile la care sunt supuse, iar agresorii ajung să fie pedepsiți.

Astfel, o lugojeancă  l-a reclamat la Poliție pe soțul său, pe care l-a acuzat că în cursul anului 2014 a bătut-o în repetate rânduri. Procurorii lugojeni l-au trimis pe soțul violent în judecată pentru loviri și alte violențe. „Conflictele dintre inculpat şi persoana vătămată au existat şi în trecut şi sunt şi în prezent frecvente datorate în special manifestărilor de violenţă ale inculpatului pe fondul consumului de alcool.  Astfel, în cursul anului 2014, inculpatul a agresat-o fizic pe soţia sa, lovind-o în mod repetat în special în regiunea abdominală şi craniană, urmare a agresiunii persoana vătămată a formulat plângeri împotriva inculpatului, depunând la dosar certificate medico-legale din care rezultă că a suferit leziuni pentru a căror vindecare a necesitat 4 zile,  1-2 zile şi respectiv 9 zile de îngrijiri medicale”, au arătat procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată.

În cadrul procesului, bărbatul a arătat că violențele la care și-a supus soția au fost sub formă de autoapărare. „Inculpatul recunoaşte faptul că, la unul din conflictele avute cu soţia sa a lovit-o pe aceasta cu prăjitorul de pâine în cap însă a mai arătat că acţiunea sa a fost urmare a faptului că persoana vătămată a fost cea care a încercat iniţial să-l lovească”, se arată într-un document de la dosar.

În urma analizării probelor de la dosar, judecătorii l-au condamnat pe soțul agresiv pentru trei fapte de violență în familie la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare. În cadrul procestului, soția agresată a cerut și daune morale de 8.000 de euro, dar judecătorii au dispus daune morale de 1.500 de euro, considerând că suma „este în măsură să contribuie la acoperirea  prejudiciului moral suferit de persoana vătămată ca urmare a săvârşirii de către inculpat a celor trei infracţiuni”. Sentința Judecătoriei Lugoj nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timișoara, unde se pronunță sentința finală.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017