Politică

Pavel Popescu: “Sunt foarte bucuros că PNL a decis să deschidă porțile pentru o reformare, să aducă oameni noi pe liste”

Pavel Popescu: “Sunt foarte bucuros că PNL a decis să deschidă porțile pentru o reformare, să aducă oameni noi pe liste”

Autoliv

PNL l-a prezentat, marți, la Lugoj pe Pavel Popescu, tânărul de 29 de ani, reîntors din Norvegia pentru a candida pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Pavel Popescu este cel care i-a adus în România pe medicii norvegieni care au ajutat după tragedia de la Colectiv. Datorită lui o parte din răniți au fost transferați în spitalele norvegiene.

Pavel Popescu a vorbit, într-o conferință de presă, la sediul PNL Lugoj despre nevoia de schimbare a României și despre reformarea partidelor politice.

“Fac politică de trei săptămâni. Asta nu înseamnă că nu știu cu ce să mănâncă politica. Întodeauna mi-a plăcut. Am considerat că acum este momentul oportun de a intra și a face ceva. Am intrat în politică în aceste zile, pentru că acest val al schimbării se întâmplă acum. Oamenii au din ce în ce mai multă putere, așa cum e și normal. Votul trebuie să fie puterea maximă în societatea românească, iar cei care nu-l exercită fac o mare greșeală. Cred că datorită votului putem schimba ceva. Fără un parlament onest, care să urmeze interesele societății în primul rând, nu vom putea schimba nimic în România. Sunt foarte bucuros că PNL a decis să deschidă porțile pentru o reformare, să aducă oameni noi pe liste. Sunt mândru de multă lume cu care sunt pe listă. De exemplu, sunt foarte mândru de domnul Leon Dănilă. E o mare onoare pentru mine, nu m-aș fi imaginat niciodată că voi fi cu dânsul pe listă. În vestul țării avem o echipă foarte bună, cu Claudiu Buciu aici de față, cu președinta noastră, în Timișoara domnul Marilen Pirtea, Benoni Ardelean, Liliana Oneț, avem o echipă excepțională pentru senatori și deputați”, a spus Pavel Popescu.

Tânărul candidat liberal i-a îndemnat pe români să pună toți umărul la reconstrucția partidelor și a României. “Reforma PNL-ului din aceste zile nu este o spoială. Evident vorbim de o lipsă de încredere. Atâta timp cât eu nu am încredere în omul de lângă mine, în fratele meu, în cel care îl întâlnesc pe stradă, cum aș putea să am încredere într-un partid politic. Ați văzut că încrederea românilor în Parlament stă undeva la nouă la sută. E tragic! E cea mai mai importantă instituție care decide soarta acestei țări. Eu aș vrea ca în următorii ani, această încredere să crească și sper ca prin aportul meu și a celor care vor intra în Parlament această încredere să crească”, susține Popescu.

Liberalul spune că pe primul loc în dezvoltarea României ar trebui să stea Educația. “Ar trebui să o punem pe primul loc, pentru că dacă suntem educați vom avea și mentalitatea corectă. Nu ne vom arunca gunoiul în fața casei, vom fi și mai bine definiți, și mai bine intenționați în ceea ce vrem să facem în societatea noastră. Vom fi mai sănătoși, vom face sport. Noi, de exemplu, nu mai avem sport în această țară. Tinerii nu mai fac sport. Toți suntem captivi ai mediului online. Înțeleg că este secolul 21, dar sănătatea și sportul merg mână în mână. O țară în care mentalitatea de învingător primează este o țară în care oamenii fac sport. Sportul te educă să ai această mentalitate de învingător. Dacă vă uitați, în România, din 50 în 50 de metri, noi avem două tipuri de locații: farmacii și case de pariuri. Asta spune tot, nu despre politicienii noștrii, ci despre noi, despre societatea noastră. Eu vreau să scăpăm de această mentalitate și mi-aș dori ca în următorii ani să văd de cinci ori mai puține farmacii și de cinci ori mai puține case de pariuri”, a mai spus Popescu

Pavel Popescu s-a referit și la momentul Colectiv și la cum a decurs implicarea lui.

“Când i-am contactat pe medicii norvegieni să vină în România mi-au spus că ei nu vin, dacă nu vin cu ei. Și i-am întrabat de ce. Mi-au spus că România este o țară coruptă și se tem să vină aici. În același timp au fost situații în care trebuia să vorbesc cu medicii din Norvegia în norvegiană, ca să pot să comunic în acel mod necorupt. Nu intru în detalii, era vorba de modul în care se luau decizii în acel caz.  Noi suferim de o lipsă de încredere la nivel european, tot provocată de noi. Dacă te duci ca și român în afara granițelor țării, ai eticheta pusă instant de cetățean  codaș al Europei, ca să nu o numesc altfel. Putem să schimbăm această imagine fiecare dintre noi. Brandul suntem noi, marca suntem noi. Eu reprezint România în pătrățica mea, unde îmi desfășor activitatea, dacă fiecare dintre noi consideră că are rolul important de a schimba imaginea României în fața celor din afară, o va face”, a spus liberalul Pavel Popescu.  

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. sorin

    15 noiembrie 2016 at 17:10

    Ce bine ar fii ca tinerii si in special oamenii onesti si cinstiti sa fie primiti cu bratele deschise in PNL sau PSD ,dar nu e asa !Lugojeni trebuie sa mergem la vot indiferent cu cine doreste fiecare sa voteze pt. a nu da posibilitatea altora sa o faca iar cred ca Lugojul,al doilea oras liber de comunism din Romania merita altceva decat stilul invechit de politica care a pus amprenta pe acest loc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017

Fostul șef al Fiscului din Lugoj: “Îs prea deștept pentru funcția de viceprimar la Fârdea”

Banatenii12 iunie 2017

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Banatenii25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Banatenii24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Banatenii24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Banatenii11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Banatenii4 mai 2017