Inchiriere spatii Lugoj

Social

Patruzeci de persoane duse la audieri după percheziţiile la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc

Patruzeci de persoane duse la audieri după percheziţiile la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc

Autoliv

Banatenii

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, Caraș-Severin, Arad și Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Timiș, au efectuat 20 de percheziții pe raza județelor Arad și Timiș, la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc.

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Brizgăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organzate Arad și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organzate Caraș-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – S.T. Timișoara, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 20 de percheziții domiciliare pe raza județelor Arad și Timiș la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiunicusubstanţesusceptibile a aveaefectepsihoactive.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate peste 300 deplicuri ce conțin substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 50 de grame de substanță susceptibilă a fi psihoactivă, 50 de grame de cannabis, 33 de telefoane, 2 pistoale cu gaze, 8.000 de euro și 10.000 de lei.

Din anchetă au rezultat indicii că gruparea era organizată pe 3 niveluri de ierarhizare, respectiv liderii, dealerii de zonă și dealerii stradali.

Liderii reprezentau sursele principale și aveau ca scop achiziţionarea, prepararea şi alimentarea cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Dealerii de zonă se ocupau cu dezvoltarea și coordonarea reţelelor de distribuţie, iar dealerii stradali distribuiau produse cu efect psihoactiv consumatorilor.

Pe parcursul investigațiilor au rezultat indicii că unii dintre dealerii stradali, pentru a obţine beneficii financiare mai mari, și-au dezvoltat propria lor reţea de distribuţie a drogurilor.

Substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv erau obținute prin combinarea mai multor materii prime pe care le obțineau fie online, fie din alte surse.

De asemenea, pe parcursul anchetei în cauză, au fost confiscate peste 2 kilograme de  substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma acțiunii din această dimineață, 40 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara pentru audieri.

Activităţile s-au desfășurat cu sprijinul structurilor operative din cadrul IPJ Timiş, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, Brigăzii  de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod”  Timișoara,  precum și a B.O.S. Timișoara.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Mai multe în Social

Shopping City Timișoara este gazda târgului de Crăciun Winter Spark

Banatenii11 decembrie 2017

Premieră medicală românească realizată la Spitalul Județean din Timișoara

Banatenii11 decembrie 2017

Timișenii vor putea plăti retroactiv contribuția la pensii și în 2018

Banatenii11 decembrie 2017

A fost prins distrugând coșuri de gunoi, acum plătește!

Daniel Groza5 decembrie 2017

Le-a fost frig și s-au dus să fure direct de la sursă

Banatenii5 decembrie 2017

Jandarmii și polițiștii au agendă încărcată de Ziua Națională

Banatenii29 noiembrie 2017

Centrul Timișoarei se schimbă total. Primăria vrea să oblige proprietarii să-și renoveze clădirile

Banatenii29 noiembrie 2017

Trei minore au dispărut! Polițiștii cer sprijin pentru găsirea lor

Banatenii28 noiembrie 2017

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017