Actualitate

Patru ore de luptă cu focul şi pagube de zeci de mii de lei! Pompierii au salvat sute de animale, dar şi vieţile oamenilor care le îngrijesc

Patru ore de luptă cu focul şi pagube de zeci de mii de lei! Pompierii au salvat sute de animale, dar şi vieţile oamenilor care le îngrijesc

Autoliv

Un incendiu de proporţii a pus pe jar autorităţile vineri dimineaţa. Apelul la 112 anunţa că focul izbucnise la mai mulţi baloţi de paie, care se aflau în gospodăria unui localnic, cu sute de animale şi alte zeci de căpiţe de fân în imediata vecinătate a văpaiei. Din fericire, oamenii au văzut la timp că paiele luaseră foc, putând să se adăpostească şi să sune după ajutor.

Incendiu a avut loc în localitatea Gladna Română de lângă Făget, la faţa locului pompierii intervenind cu două autospeciale şi luptându-se cu focul ore în şir. Intervenţia salvatorilor a fost una extrem de dificilă, având în vedere puterea de propagare a flăcărilor şi faptul că mediul înconjurător era unul propice pentru incendiere.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui cetăţean din satul Gladna Română. Ne-am deplasat cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor, focul se manifesta violent, cu risc de propagare la mai multe căpiţe de fân, la un saivan de oi, respectiv la un depozit de furaje mai mare. Lupta cu focul a durat aproximativ 4 ore, arzând în jur de 5.500 de baloţi de paie şi trei căpiţe de fân”, a declarat mr. Laurenţiu Szabo, comandantul Subunităţii de Pompieri Făget.

Din fericire, pompierii au reuşit să salveze o cantitate de materiale de două ori mai mare decât cea mistuită de flăcări, dar şi vieţile animalelor din gospodărie. Poliţiştii şi pompierii continuă cercetările, autorităţile bănuind că incendiul a fost aprins cel mai probabil în mod intenţionat. Valoarea pagubelor este estimată la o sumă uriaşă, peste 60.000 de lei.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017