Actualitate

Patronul magazinului care a emis celebrul bon fiscal pentru un bacșiș de 10 bani la mezeluri: „Mi-e rușine. O să se ajungă la chestii urâte”

Patronul magazinului care a emis celebrul bon fiscal pentru un bacșiș de 10 bani la mezeluri: „Mi-e rușine. O să se ajungă la chestii urâte”

Autoliv

O poză cu un bon fiscal pentru un bacșiș de 10 bani emis de un magazin de mezeluri Agil din Timișoara face furori pe internet. Imaginea postată pe Facebook de un timișorean a devenit virală. Patronul magazinului care a emis bonul susține că banii ar fi trebuit să le revină vânzătoarelor, dar nu are norme în baza cărora să facă acest lucru și trebuie să ia banii în firmă, situație de care îi este rușine.

Un timișorean a postat pe pagina sa de Facebook o poză cu un bon de 10 bani emis de un magazin Agil din Piața Doina din Timișoara. Timișoreanul s-a arătat uimit de bonul pentru bacșișul lăsat rest vânzătoarei.

„Am cumpărat astăzi ceva mezeluri pentru copii, de la unul din magazinele Agil. Am lăsat pe tejghea 10 BANI… Nu mică mi-a fost uimirea când mi s-a întins acest bon fiscal. La început am crezut că este o glumă. Până am văzut scris desupra sumei descirerea: ‹‹BACŞIŞ››…Dragi români, am un bon pentru un ‹‹bacşiş›› de 10 BANI…. Aberaţia functionează”, a scris timișoreanul pe Facebook.

bonul fiscal de 10 baniMagazinul care a emis bonul fiscal aparține companiei Agil, unul din cei mai mari producători de mezeluri din Timiș, care deține un lanț de 20 de magazine de comercializare a cărnii numai în Timișoara. Patronul Agil, Gabriel Bordea susține că a aflat cu bucurie vestea că magazinul său s-a conformat noilor cerințe și chiar vrea să o felicite pe directoarea economică a societății pentru că a reușit să impună noile reglementări.

Totuși, patronul Agil susține că tot ce se întâmplă cu impozitarea bacșișului este o mare prostie.

„Este un mare tărăboi cu toată povestea asta. Este destul de complicat să te pui la punct. Eu chiar am câțiva prieteni. Sunt foarte derutați, nervoși. La noi funcționează, dar este o mare prostie pentru că eu dacă mă duc la o cafenea și îmi place cum sunt servit las bacșiș un leu”, a spus Iosif Alexandru Bordea.

Producătorul de mezeluri a mai spus că cei 10-20 de bani pe care clienții îi lasă la magazinele de carne ar trebui să le revină vânzătoarelor, dar nu are posibilitatea să facă acest lucru, fiindu-i rușine că trebuie să ia acei bani în firmă.

„Primesc banii, sunt gestionați prin regulamentul pe care l-au făcut, dar nu am norme să-i las vânzătoarei. Eu nu am nevoie de bacșiș, dar nu avem norme ca să îi las vânzătoarei și trebuie să mă înregistrez cu el în firmă ca venit. Mie nu îmi convine și mi-e rușine să fac lucrul ăsta. Mi-e rușine de oameni, de fetele care se îmbracă frumos dimineața și îi servesc pe clienți”, a declarat Iosif Alexandru Bordea.

Acesta a mai spus că pe bon apare și TVA pentru că în cazul în care bacșișul rămâne la firmă, iar societatea este plătitoare de TVA, bacșișul este purtător de TVA.

Managerul Agil a mai spus că acțiunile ANAF-ului de combatere a evaziunii fiscale sunt binevenite, „dar nu trebuia să se ajungă aici”.

„Ce se face acum cu fiscalitatea sunt pentru. Noi suntem o firmă care lucrăm legal și e normal ca toată lumea să lucreze corect. Controalele ANAF-ului sunt binevenite. Se simte. Trebuie să se termine cu hoția, dar nu să ajungem la 15-20 de lei pe care îi primește o vânzătoare într-o zi pentru că își face treaba. O să se ajungă la chestii urâte. O să plece oameni din comerț, frizeri de la frizerie. Și așa stăm prost cu personalul pentru că cine vrea să realizeze ceva se duce și lucrează în agricultură în Germania sau în Spania pentru că România e Românie. Nu suntem de vină că ne-am născut în România”, a mai declarat Iosif Alexandru Bordea.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017