Inchiriere spatii Lugoj

Opinii

PAMFLET – Troaca de lemn şi ultima baie de mulţime

PAMFLET – Troaca de lemn şi ultima baie de mulţime

Autoliv

Banatenii

Bă, e naşpa! Mă bântuie o depresie cosmică şi numai alcoolul  mă mai scoate din starea asta de rahat. În fiecare zi, aflu din presa scrisă sau vorbită că alimentele cu care ne hrănim sunt pline de otrăvuri. Noaptea am coşmaruri cu toxiinfecţie alimentară.

Visez că mă ia SMURD-ul şi că la spital toată suflarea doctoricească mă întâmpină cu nişte pompe imense pentru clismă. Mă trezesc urlând ca un apucat. Ziua mă trec fiorii când văd d‘ale gurii. Pe cât posibil, mă feresc de mâncare, aşa că necesarul de calorii îl iau din băutură. Nu din cea din comerţ, pentru că şi asta e otravă curată. Am cazanul meu şi sunt fericit! Vorba cântecului: Alcoolul este viaţă şi viaţa e alcool-Din zori până-n noapte, trăim în pericol… Deci, popor din astă ţară, alimentul ne omoară! Până şi EU-L meu interior e plin de eu-ri alimentare. Mi se face frig când mă gândesc la genocidul din jurul meu.

Trag o duşcă să mă îmbărbătez. Brrrrrrr… E tare zeama asta de prună,… e tare bună, voiam a zice. Bă, eu nu sunt încă pregătit să dau colţul, aşa că voi lupta până la ultima picătură de alcool ca să-mi salvez viaţa. Nenorociţii ăştia care ne hrănesc îmi fac semne încurajatoare să pap şi apoi  să execut săritura în adâncime la un metru jumate, dar eu nu vreau.

E drept că dacă frunzăresc ziarele locale, constat că generaţia mea a cam  trecut în prima linie. În viaţă e ca pe front, scapă cine poate! Mă gândesc să-mi ţin la Octavian şi un parastas, fiind încă în viaţă. Cu lume multă şi lăutari, ca la nuntă. În deschiderea evenimentului, eu,  aşezat cu mâinile pe piept în troaca de lemn, voi face o ultimă baie de mulţime. Fiecare invitat să-mi dea sărutul de pe urmă şi, în final, eu să mă ridic în uralele tuturor. Să-mi moară moartea, iar eu, beat mort, să mă întorc acasă viu. Hai, că am început să bat câmpii. Cred că asta de la ţuică mi se trage. Şi dacă tot veni vorba de ţuiculiţă, îmi mai torn un păhărel să mă-nveselesc niţel, pentru că umorul ăsta macabru nu-mi face bine.

M-a apucat şi foamea, aşa că am să-mi pregătesc un grătar mare, cât un capac de budă, din carne de porc, nestresat şi asomat în acorduri de harpă. Mai trag un gât şi aşez carnea pe grătarul încins. Salivez precum câinele lui Pavlov. Mirosul îmbietor trezeşte animalul din mine. Muşc din halca rumenită şi uit cu desăvârşire de troaca de lemn şi de ultima baie de mulţime.

CETĂŢEANUL TURMENTAT

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Mai multe în Opinii

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Strada tropăie, iar guvernul ţopăie

Banatenii9 noiembrie 2017

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Banatenii30 octombrie 2017

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Banatenii23 octombrie 2017

Furtună în oala de noapte

Banatenii16 octombrie 2017

Toamna se numără … ouăle!

Banatenii10 octombrie 2017

Dezonorarea cetăţenilor de onoare

Daniel Groza1 septembrie 2017
Shutterstock

De ce se tem oamenii cel mai mult. Ce recomandă psihologii

Banatenii28 august 2017

Cine va răspunde pentru glonțul mortal tras de clanurile de romi din Lugoj?

Daniel Dancea22 august 2017

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Daniel Groza22 august 2017

Cum te lasă ENEL să arzi în casă, fără nici cea mai mică remuşcare. Această companie îşi bate joc de abonaţii săi

Daniel Groza2 iulie 2017

OPINII – Cât de grindeni sunt bănăţenii ?

Banatenii19 iunie 2017