Inchiriere spatii Lugoj

Opinii

PAMFLET – Ghiţă puşculiţă, ciripeşte la portiţă

PAMFLET – Ghiţă puşculiţă, ciripeşte la portiţă

Autoliv

Banatenii

Bă, eu nu intru niciodată într-un an nou fără să ştiu ce mă aşteaptă pe mine şi pe al meu brav popor.  De ceea ce ne stă scris în stele nu putem scăpa, dar măcar ne putem pregăti psihologic de ceea ce va să vină. De fiecare dată când mă aflu faţă în faţă cu viitorul, iau un întăritor ca să mă îmbărbătez. Întăritorul trebuie să fie neapărat din prună şi să aibă peste treizeci de grade.

Îmi administrez o doză serioasă, menită să facă faţă tuturor fericirilor şi mai ales nefericirilor care se vor abate asupra mea şi asupra neamului meu. Când simt că devin destul de curajos, deschid horoscopul chinezesc ca să aflu din cea de-a zecea zodie a zodiacului chinezesc că anul 2017 se află sub semnul Cocoşului, care ne îndeamnă să ne focalizăm pe punctualitate, pe sincronizarea acţiunilor noastre majore, pe consecvenţă, să ne smulgem din inerţie, să ne trezim dintr-o relativă letargie, din somnul obişnuinţelor şi tabieturilor noastre, şi să nu mai amânăm de azi pe mâine demersurile noastre decisive. Să prindem din zbor orice oportunitate fugară ivită în faţa ochilor şi să fim vigilenţi, atenţi la tot ceea ce se petrece în jurul nostru.

Reţin imediat îndemnul care spune să nu amân pe mâine ce pot face azi şi beau şi în contul zilelor viitoare. Licoarea îşi face efectul, şi când devin din curajos, viteaz, mă pun să aprofundez tâlcul prezicerii. Mă minunez de adevărul scrierii. Păi la noi nici nu s-a crăpat bine de ziuă în anul 2017, şi cocoşul din Carpaţi s-a şi apucat să cânte pe gardul celor mai importante instituţii ale republicii mioritice. Dragnea, cocoşul roşu a cucurigat cât l-au ţinut bojocii, izgonirea şi exorcizarea spiritului rău de la Cotroceni. De câte ori  răguşeşte, îi ia locul pintenatul Ghiţă. Ăsta, ce-i drept, nu cântă pe gardul Serviciilor, el ciripeşte!  Zice că statul de drept stă drepţi în faţa băieţilor deştepţi. Dumnealui nu numai că dă din plisc vrute şi nevrute,  dar se pare că a zburat şi cu punguţa cu doi bani, puşculiţa cu economii a băieţilor veseli de la SRI. Tare mă tem că ăsta, până la urmă, o să ajungă clapon. Corul cântătorilor se dezvoltă şi asistăm la o ploaie de stele. Nu din cer, ci de pe epoleţi. Generalul Coldea a deschis spectacolul. Aria calomniei se cântă pe plai  în draci şi nimeni nu mai vrea să pună batista pe ţambal. Nici cucuvelele mov nu tac. Bă, e ca în filmele de groază.

Se zvoneşte că se dă drumul la borfaşi din temniţe. Brrrrr, mă ia cu leşin. Mai bag nişte curajomicină în mine şi realizez că o altă prorocire a zodiacului se adevereşte. Culorile norocoase ale zodiei, auriul şi galbenul, le regăsesc în lichidul din pahar, iar maroul, în cacaua politică a anului 2017.  E clar că din covrigul promisiunilor electorale, poporului o să-i rămână doar gaura. Desigur, cea de vreo zece miliarde, descoperită recent în buget. În concluzie, popor viteaz, şi anul acesta facem haz de necaz. Şi, nu uitaţi că hora băşcăliei continuă, iar Ghiţă puşculiţă, ciripeşte la portiţă!

CETĂŢEANUL TURMENTAT

 

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Mai multe în Opinii

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Strada tropăie, iar guvernul ţopăie

Banatenii9 noiembrie 2017

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Banatenii30 octombrie 2017

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Banatenii23 octombrie 2017

Furtună în oala de noapte

Banatenii16 octombrie 2017

Toamna se numără … ouăle!

Banatenii10 octombrie 2017

Dezonorarea cetăţenilor de onoare

Daniel Groza1 septembrie 2017
Shutterstock

De ce se tem oamenii cel mai mult. Ce recomandă psihologii

Banatenii28 august 2017

Cine va răspunde pentru glonțul mortal tras de clanurile de romi din Lugoj?

Daniel Dancea22 august 2017

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Daniel Groza22 august 2017

Cum te lasă ENEL să arzi în casă, fără nici cea mai mică remuşcare. Această companie îşi bate joc de abonaţii săi

Daniel Groza2 iulie 2017

OPINII – Cât de grindeni sunt bănăţenii ?

Banatenii19 iunie 2017