Inchiriere spatii Lugoj

Social

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Autoliv

Banatenii

Timp de trei zile, pe raza județului Timiș, peste 600 de polițiști au acţionat pentru menţinerea unui climat de siguranță publică, combaterea faptelor ilegale şi salvarea de vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost desfășurate 98 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost constatate 55 de infracţiuni și aplicate 1099 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 350.000 de lei.

În perioada 12-14 mai a.c., din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, la nivel național, au fost intensificate acţiunile menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie.

Astfel, timp de trei zile, pe raza județului Timiș, peste 600 de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase și intervenţie rapidă au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat 22 de controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, fiind constatate 17 infracţiuni și aplicate 284 de sancțiuni contravenționale, dintre care 139 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile publice.

În urma celor 64 de controale, au fost constatate 33 de infracțiuni la regimul circulației rutiere (dintre care 16 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 2 pentru conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive şi una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice).

De asemenea, fost aplicate 794 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002 (26 pentru alcool, 206 pentru viteză și 22 pietonilor). Au fost reținute şi 85 de permise de conducere, dintre care 25 pentru alcool, 12 pentru viteză, 18 pentru săvârşirea unor infracţiuni și 30 pentru alte abateri, precum și 40 de certificate de înmatriculare retrase.

Pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat o acțiune, în urma căreia au fost constatate două infracțiuni.

Poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat 3 acțiuni, context în care au constatat o infracțiune de natură judiciară, iar pe linie de arest la domiciliu, au fost efectuate 39 de verificări la locuinţe.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat 8 acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară, înregistrând două dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea a două infracțiuni prevăzute de Codul Vamal.

 

De asemenea, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și ridicate în vederea confiscării 5180 de țigarete.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de aproape 350.000 de lei.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. ALETZ

    23 mai 2017 at 16:17

    Trebuie sa fii naiv sa crezi ca Politia Rutiera s-a aflat în trafic, „pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile publice”! Politia se afla pe strazi sa amendeze! Unde stau politistii?! Vis-a-vis de Muzeu ca sa pandeasca trecerea de pietoni de la Ceasul Electric, la viaductul de pe Buziasului si pe centura… Chiar credeti ca le pasa de siguranta cetatenilor?! Le pasa de faptul ca „salariile se fac din amenzi”, vorba unui darz si mandru politist…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017

Casa de Pensii Timiș distribuie bilete de tratament pentru pensionari. Vezi în ce stațiuni!

Banatenii14 noiembrie 2017

Lista securiștilor care au ridicat arme și au tras în timișoreni în decembrie 1989

Banatenii9 noiembrie 2017

Românii din străinătate, luați în vizor de ANAF. Pot să primească amenzi

Banatenii7 noiembrie 2017

“Ajungeam să fac 24-26 de milioane pe zi. O partidă de sex era cam două milioane”

Daniel Groza7 noiembrie 2017

Peste 1.8 milioane de români își caută un loc de muncă în magazine și depozite

Banatenii26 octombrie 2017

Imigranţi, angajaţi ilegal la fast food-uri din Timişoara

Banatenii26 octombrie 2017

Cum poți deveni unul dintre cei 300 de viitori pompieri salvatori! ISU Caraș-Severin așteaptă candidați

Banatenii25 octombrie 2017

Şoarecii nasc şi ei la Maternitatea „Odobescu” din Timişoara

Banatenii25 octombrie 2017