Cultură

OAMENI SPECIALI – Adrian Stanca împlinește astăzi 45 de ani!

OAMENI SPECIALI – Adrian Stanca împlinește astăzi 45 de ani!

Autoliv

Banatenii

Interpretul de muzică populară și directorul Casei de Cultură din Buziaș, sărbătorește 45 de… toamne. Ani frumoși în slujba cântecului și bucuriei românilor. Un artist complet și un om împlinit din toate punctele de vedere, Adrian Stanca oferă cu generozitate publicului larg, frânturi de dor și flori de cântec “izvorace-n suflet, dân dor de banat”. Cu rădăcini în Maramureșul istoric pe linie paternă, interpretul născut la Hitiaș, provine dintr-o familie de oameni simpli dar mari iubitori de cântec și tradiții populare românesti.

În repertoriul acestuia se regăsesc aproape o sută de cântece populare bănățene, colinde și cântece de petrecere. De-a lungul timpului, Adrian Stanca, a colaborat cu numeroși colegi de beaslă cucerind sufletele iubitorilor de melos popular cu cântecele interpretate în duet cu Liliana Laichici, Nicoleta și Andreea Voica, Tiberiu Ceia, Ana Munteanu, Carmen Popovici Dumbravă, Matilda Pascal Cojocărița, Niculina Stoican, Petrică Stoian Mâțu și multi alții. Fost colaborator al Ansamblului Ciocarlia din București, cu înregistrări în Radiodifuziunea româna și Electrecord, colaborator apropiat al televiziunii naționale, Adrian Stanca și-a înscris numele în galeria de aur a interpreților de cântec popular, iubiți și apreciați în întreaga țară și dincolo de hotarele acesteia.

Prezent cu cântecul pe mariile scene ale țării, solicitat la evenimente în întreaga țara, Adrian Stanca este unul dintre puținii interpreți bănățeni care au reușit să depășească granițele zonei de proveniență și să se bucure de aprecierea iubitorilor de cântec românesc din toată țara. Este căsătorit cu dascălița Lia Stanca și împreună au două fiice care pășesc frumos și sigur pe urme tatălui. Raluca, fiica cea mare, este profesoară la Școala Populară de Artă din Timișoara și este logodită cu violonistul Daniel Dogaru, cu care urmează să se căsătorească anul viitor în luna mai, iar Oana este studentă la Facultatea de Psihologie din Timișoara. Raluca și Oana sunt tinere interprete de muzică populară, dăruite de Dumnezeu cu glas frumos și bucuria sufletului celor doi părinți, Adrian și Lia Stanca.

Ca manager al Casei de Cultura din Buziaș, Adrian Stanca a făcut demersuri în vederea renovări și reamenajari instituției , urmând ca lucrările să înceapă în viitorul foarte apropiat. În prima parte a lunii decembrie, alături de Ansamblul Izvorașul din Buziaș, televiziunea română și colaboratori dragi, pregătește pentru publicul timișean, Festivalul de Colinde și Obiceiuri de Iarnă.

La ceas aniversar, îi urăm multă putere de muncă, sănătate, multe bucurii alături de cei dragi și viață lungă in slujba cântecului popular românesc!

“Bănățeanul Adrian Stanca, foarte iubit de public, este acel interpret care în timp, a reușit să pună în valoare talentu, dăruit de Dumnezeu, prin strădania de ai respecta la fiecare pas pe cei de la care a primit cântecul“- Marioara Murărescu

Mircea Cârțișorean

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Mai multe în Cultură

Zeci de artiști urcă pro-bono pe scenă la Festivalul de Folk de la Gărâna, pentru acoperirea cheltuililor cu refacerea locației care a ars

Banatenii10 august 2017

Opera monumentală a unui artist timişorean, pe pereţii unui oficiu de turism din Franţa

Banatenii28 iulie 2017
muzeu Lugoj

Muzeul de Istorie din Lugoj, apel pentru salvarea porților vechi de sute de ani

Banatenii28 iulie 2017

Şcoală de vară în Timiş, pentru studierea Holocaustului. Printre participanţi se află şi doi supravieţuitori

Banatenii24 iulie 2017

Semenic FestRock continuă şi în acest weekend. „Trenul Pierdut” se poate prinde în Poiana Lupului

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Jurnalistul britanic care a realizat documentarul Wild Carpathia, apel pentru salvarea Băilor Herculane: “Guvernul nu face nimic!”

Banatenii19 iulie 2017

A murit actorul care a primit “Oscar”, pentru rolul în care l-a interpretat pe bănăţeanul Bela Lugosi

Banatenii17 iulie 2017

Trupa CARGO urcă în premiera pe scena de La Capiţe, din Timişoara

Banatenii15 iulie 2017

Trupa „Timpuri Noi” deschide SemenicFest Rock de la Gărâna

Daniel Groza15 iulie 2017

Caransebeş, oraşul românesc cu cele mai multe sculpturi monumentale din Europa, realizate de artişti din întreaga lume

Banatenii10 iulie 2017

Amintiri dureroase! Cum au suportat copiii bănăţenilor deportarea în Bărăgan

Banatenii3 iulie 2017

Final de stagiune la Teatrul Naţional Timişoara, cu Rambuku de Jon Fosse

Daniel Groza3 iulie 2017