Actualitate

O sportivă din Lugoj, medaliată cu bronz în Turcia la lupte libere

O sportivă din Lugoj, medaliată cu bronz în Turcia la lupte libere

Autoliv

Roxana Ţif, sportiva legitimată la secţia de lupte libere a CSŞ Lugoj şi formată la Centrul de lupte de la Mănăştiur de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu, a obţinut medalia de bronz în cadrul Turneului Internaţional de cadeţi, denumit “ Mahmut Atalay & Yasar Erkan”, desfăşurat în Turcia, la Izmir, în perioada 26-29 mai. La competiţie au luat parte sportivi din Kazahstan, Sudan, Georgia, Turcia, România, Ungaria şi Polonia.

Roxana, în vârstă de 15 ani, a intrat în concurs la categoria 40 kg, unde au fost opt participante. În primul meci a luptat contra unei sportive din Kazahstan şi a pierdut cu 11-9. Pentru locurile 3-5 a întâlnit pe saltea o româncă, pe care a învins-o şi a obţinut medalia de bronz.

“O performanţă bună pentru sportiva de la CSŞ Lugoj. Sunt cinci ani de când a început luptele la Mănăştiur. E o luptătoare care are o dăruire totală. O ajută şi mintea, în sensul că învaţă destul de bine la şcoală. Asta e foarte important, deoarece nu poţi să învingi dacă nu ai un coeficient de inteligenţă. A depus o muncă asiduă, la lot susţinând chiar şi două antrenamente pe zi. Ca să faci un sport de performanţă înseamnă multe sacrificii. Nu e simplu. Ca să ajugi la un nivel ridicat implică timp, cheltuieli şi multe drumuri”, a declarat antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu.

Sportiva medaliată cu bronz în Turcia este componentă a lotului naţional de la Bucureşti din luna aprilie a anului trecut. Roxana nu are prea mult timp să sărbătorească reuşita, întrucât se pregăteşte pentru alte două competiţii importante care o aşteaptă.

“Sunt mulţumită de rezultatul meu şi acum mă pregătesc pentru finala naţională de cadeţi care va avea loc în perioada 2-4 iunie. Este o etapă importantă în pregătirea mea, înainte de Campionatul European, care se va desfăşura la finalul lunii iulie”, a spus Roxana.

Roxana Ţif este multiplă campioană naţională, doar în 2015 obţinând şapte medalii, patru interne şi trei internaţionale, dintre care şase de aur şi una de bronz. A câştigat, pe rând, titlurile de campioană naţională la lupte pe plajă, la juniori III, juniori II şi la Campionatul Naţional Şcolar. De asemenea, tot anul trecut, a câştigat medalia de aur la Turneul Internaţional de la Bucureşti şi la Campionatul Balcanic, iar la Turneul Internaţional din Turcia a fost medaliată cu bronz. În 2016, în afară de această clasare pe podium la Turneul Internaţional din Turcia, Roxana a mai obţinut titlul de vicecampioană naţională şcolară şi a urcat pe prima treaptă a podiumului la Turneul Internaţional al României.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Primii doi romi implicaţi în ultimele incidente de la Lugoj au fost arestaţi. Nu sunt cei care au tras cu arma

Banatenii22 august 2017

Accident mortal pe autostrada Timișoara – Arad. Cum s-a petrecut tragedia în care au murit doi șoferi de TIR

Banatenii22 august 2017

Cine îi poate opri pe romii care trag cu pistoale pe străzile Lugojului. Încă un conflict armat şi niciun arestat

Banatenii22 august 2017

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017