Cultură

O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate

O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate

Autoliv

Din luna decembrie a anului 2005, tinerii din Eparhia de Lugoj a Bisericii Greco-Catolice au tipărit revista Magnificat, publicaţie editată şi distribuită în cadrul parohiilor din Lugoj, Timişoara, Reşiţa, Oţelu Roşu, Deva, Orăştie şi Cugir. Revista, care s-a confruntat de-a lungul timpului cu goluri de tiraj şi alte impasuri, a reuşit să supravieţuiască, ajungând în luna decembrie a anului trecut la 10 ani de viaţă, sărbătoriţi prin numărul special 24 al publicaţiei.

Revista cuprinde două domenii editoriale, cel informativ cu evenimente ale tinerilor din Eparhia de Lugoj şi principale evenimente din Viaţa Bisericii Catolice din România şi din lume şi cel formativ, care cuprinde articole pe teme de spiritualitate, viaţa consacrată, religiile lumii, Istoria Bisericii, morală, psihologie spirituală, filozofie, precum şi alte materiale actuale pentru tineretul de azi. Nu lipsesc recenziile de filme şi de cărţi.

„Fiind o revistă de tineret care se dorea a fi la nivel eparhial, am prezentat-o episcopului, Prea Sfinţitului Alexandru Mesian pentru a obţine binecuvântarea. Am obţinut atât binecuvântarea, cât şi sprijinul financiar de a realiza primul număr, apoi am reuşit să obţinem încrederea şi sprijinul pe mai departe pentru toate numerele acestei reviste”, a declarat Raimondo-Mario Rupp, editor-coordonator.

Cel mai productiv an pentru revista care se distribuie în mod normal în peste 200 de exemplare a fost 2007, când au văzut tiparul nu mai puţin de patru numere.

„Am scos atunci numărul cinci, în preajma Sfintelor Paşti, numărul şase în vară, numărul şapte în toamnă şi numărul opt în iarnă. În acel an am reuşit să ne extindem şi în alte localităţi ale eparhiei noastre, Arad, Timişoara, Orăştie, Cugir şi Deva”, a mai precizat Rupp.

Revista a trecut şi prin perioade de inactivitate editorială, dar a revenit de fiecare dată în atenţia tinerilor, fiind reînviată ultima dată anul trecut.

„Din vara lui 2013 şi până în toamna anului 2015 revista a înregistrat o pauză de tipar, apoi o revenire în tiraj limitat a numerelor lipsă. În decembrie 2015 am reuşit printr-un număr aniversar să marcăm sărbătorirea celor 10 ani de la apariţia primului număr”, precizează editorul-coordonator.

Pentru anul 2016, revista va apărea de cel puţin două ori, aşa cum a fost programată de redacţie, prima dată la Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel în 29 iunie, iar a doua oară la Sărbătoarea „Neprihănitei Zămisliri” din 9 decembrie. Revista este disponibilă la chioşcurile parohiilor din oraşele în care se distribuie şi se plăteşte dintr-o contribuţie a cititorilor, recomandată la 3 lei.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Pingback: O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate | BRU.ro

  2. Pingback: O revistă din Lugoj a împlinit 10 ani de activitate – Magnificat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Mai multe în Cultură

Şcoală de vară în Timiş, pentru studierea Holocaustului. Printre participanţi se află şi doi supravieţuitori

Banatenii24 iulie 2017

Semenic FestRock continuă şi în acest weekend. „Trenul Pierdut” se poate prinde în Poiana Lupului

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Jurnalistul britanic care a realizat documentarul Wild Carpathia, apel pentru salvarea Băilor Herculane: “Guvernul nu face nimic!”

Banatenii19 iulie 2017

A murit actorul care a primit “Oscar”, pentru rolul în care l-a interpretat pe bănăţeanul Bela Lugosi

Banatenii17 iulie 2017

Trupa CARGO urcă în premiera pe scena de La Capiţe, din Timişoara

Banatenii15 iulie 2017

Trupa „Timpuri Noi” deschide SemenicFest Rock de la Gărâna

Daniel Groza15 iulie 2017

Caransebeş, oraşul românesc cu cele mai multe sculpturi monumentale din Europa, realizate de artişti din întreaga lume

Banatenii10 iulie 2017

Amintiri dureroase! Cum au suportat copiii bănăţenilor deportarea în Bărăgan

Banatenii3 iulie 2017

Final de stagiune la Teatrul Naţional Timişoara, cu Rambuku de Jon Fosse

Daniel Groza3 iulie 2017

Baroque||Urban, ediția a II-a, aduce la Timișoara uimitoarele sculpturi ale artistului Virgilius Moldovan

Banatenii28 iunie 2017

Timișoara se pregătește pentru cinci zile de spectacol, cu ansambluri folclorice din 12 țări

Banatenii27 iunie 2017

Reșița este în sărbătoare la sfârșitul săptămânii. Carla’s Dreams și Proconsul, capetele de afiș pentru cele cinci zile de spectacole

Banatenii26 iunie 2017