Educație

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Autoliv

Banatenii

Andra Curuțiu este una dintre cele mai bune eleve de la Colegiu Național „Coriolan Brediceanu”, în clasa a XII-a și ca mulți alți elevi eminenți își dorește să-și continue studiile în străinătate. Andra și-a depus dosarul la trei universități din Olanda: Universitatea din Tillburg, cea din Groningen si din Haga, fiind acceptată la toate  trei, însă a decis să studieze Dreptul Internațional și European la Universitatea de Știinte Aplicate din Haga.

„Mereu am visat să urmez o Facultate de Drept din dorința de a ajuta oamenii și de a avea o reală contribuție la comunitatea din care fac parte. Decizia însă am luat-o la începutul clasei a XI-a, spre dezamăgirea de moment a inginerilor din familie. Atunci am participat la un târg de universități europene, organizat la Timișoara și tot atunci am hotărât că vreau să urmez această specializare. Am început să mă informez, am contactat tineri din România care studiază acolo, am strâns o mulțime de informații și apoi am luat legătura cu firma de consiliere IntegralEDU pentru a începe procesul de aplicare. În Romania, din păcate, nu există posibilitatea de a urma acest tip de specializare, ci doar program de master și asta m-a făcut să aleg să studiez în străinătate. De asemenea, mă consider foarte norocoasă că voi avea ocazia să cunosc și să lucrez cu studenți din țări diferite și astfel, să îmi îmbunătățesc abilitățile de comunicare și lucru în echipă.”, a declarat Andra Curuțiu, pentru Cetățeanul.

În luna martie, Andra a participat la o zi de studiu la Universitatea din Haga, unde a avut ocazia să își cunoască unii dintre viitorii colegi și profesori, dar și de a avea contact pentru câteva ore cu sistemul educațional olandez.

„A fost o experiență extraordinară, mi-a plăcut tot ceea ce am văzut și am trăit acolo. Voi urma cursurile Facultății de Drept Internațional și European pe durata a 4 ani. În primii 2 ani voi face materii generale, precum Drepturile omului, Drept european și Drept constituțional. În anul 3 voi avea posibilitatea de a studia la o universitate dintr-o altă țară și în acest fel, de a avea contact cu o cultură și un sistem educațional diferite. În anul 4 va trebui să urmez un program de intership pe durata a 100 de zile. Ceea ce m-a atras foarte mult a fost faptul că pot face acest intership la Curtea Internațională de Justiție, loc în care sunt sigură ca voi asimila numeroase cunoștiințe ce mă vor ajuta în viitoarea mea carieră”, a mai spus Andra.

Cu toate ca procesul de aplicare a fost unul destul de lung, fiind necesare mai multe documente, Andra a avut alături profesorii Colegiului National „Coriolan Brediceanu”care au susținut-o.

„Din punct de vedere școlar, am trimis foaia matricolă pe clasele IX-XI, rezultatul la examenul de engleza IELTS și două scrisori de recomandare din partea doamnelor profesor Boldea Lucia și Lazăr Elena, cărora le mulțumesc și pe această cale. De asemenea, mi s-a cerut o scrisoare motivațională în care să îmi exprim dorința de a urma cursurile facultății respective, precum și numeroase diplome care să ateste faptul că am participat la activități extracuriculare de-a lungul celor patru ani de liceu, diplome care au avut o importantă contribuție la rezultatul final. Am avut o foarte bună colaborare și cu directorul Colegiului Național „Coriolan Brediceanu”, domnul profesor  Aurelian Sima, care întotdeauna m-a susținut și ajutat cu toate documentele de care am avut nevoie. De asemenea, aș vrea să mulțumesc firmei de consiliere IntegralEDU, care m-a ajutat și m-a sfătuit pe tot parcursul acestui proces.”, a mai declarat Andra Curuțiu, elevă a Colegiului Național „Coriolan Brediceanu”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Un colegiu din Lugoj primeşte 70.000 de euro pentru activităţi care să ducă la creşterea promovabilităţii la Bacalaureat

Banatenii8 august 2017

Copiii din centrele de plasament din Caraş Severin, în excursii la mai multe obiective din ţară

Banatenii27 iulie 2017

Peste 100 de percheziții la profesori și studenți din cadrul a două universități din vestul ţării

Banatenii26 iulie 2017

În Timiş şi Caraş-Severin sunt zeci de posturi de directori la şcoli, pentru care nu s-a înscris nimeni la concurs

Banatenii12 iulie 2017

Cum vrea Universitatea de Vest din Timişoara să atragă studenţi din Oltenia

Banatenii7 iulie 2017

Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, cele mai mari note din Timiş la Bacalaureat. Singurul liceu cu trei elevi în Top 10

Banatenii5 iulie 2017

O elevă din Lugoj a obţinut la Bac cea de-a doua medie din Timiş. A fost acceptată deja la trei universităţi din Olanda

Banatenii5 iulie 2017

Visul singurei eleve din Banat cu 10 la BAC. Vrea să devină medic chirurg

Banatenii5 iulie 2017

S-au afişat rezultatele la Bacalaureat 2017, în Timiş şi Caraş-Severin. Ce note au obţinut elevii din Banat la bac

Banatenii5 iulie 2017

Elevii unui colegiu din Lugoj nu mai vor să se lase intimidaţi!„Stop bullying-ului – Spune Nu intimidării”

Banatenii3 iulie 2017

Elevii de la Colegiu “Brediceanu” s-au întors cu multe premii de la un concurs de matematică în limbi moderne

Banatenii28 iunie 2017

Prima probă scrisă la Bacalaureat . 7.600 de elevi din Timiș și Caraș-Severin sunt așteptați astăzi în sălile de examen

Banatenii26 iunie 2017