Inchiriere spatii Lugoj

Educație

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Autoliv

Banatenii

Andra Curuțiu este una dintre cele mai bune eleve de la Colegiu Național „Coriolan Brediceanu”, în clasa a XII-a și ca mulți alți elevi eminenți își dorește să-și continue studiile în străinătate. Andra și-a depus dosarul la trei universități din Olanda: Universitatea din Tillburg, cea din Groningen si din Haga, fiind acceptată la toate  trei, însă a decis să studieze Dreptul Internațional și European la Universitatea de Știinte Aplicate din Haga.

„Mereu am visat să urmez o Facultate de Drept din dorința de a ajuta oamenii și de a avea o reală contribuție la comunitatea din care fac parte. Decizia însă am luat-o la începutul clasei a XI-a, spre dezamăgirea de moment a inginerilor din familie. Atunci am participat la un târg de universități europene, organizat la Timișoara și tot atunci am hotărât că vreau să urmez această specializare. Am început să mă informez, am contactat tineri din România care studiază acolo, am strâns o mulțime de informații și apoi am luat legătura cu firma de consiliere IntegralEDU pentru a începe procesul de aplicare. În Romania, din păcate, nu există posibilitatea de a urma acest tip de specializare, ci doar program de master și asta m-a făcut să aleg să studiez în străinătate. De asemenea, mă consider foarte norocoasă că voi avea ocazia să cunosc și să lucrez cu studenți din țări diferite și astfel, să îmi îmbunătățesc abilitățile de comunicare și lucru în echipă.”, a declarat Andra Curuțiu, pentru Cetățeanul.

În luna martie, Andra a participat la o zi de studiu la Universitatea din Haga, unde a avut ocazia să își cunoască unii dintre viitorii colegi și profesori, dar și de a avea contact pentru câteva ore cu sistemul educațional olandez.

„A fost o experiență extraordinară, mi-a plăcut tot ceea ce am văzut și am trăit acolo. Voi urma cursurile Facultății de Drept Internațional și European pe durata a 4 ani. În primii 2 ani voi face materii generale, precum Drepturile omului, Drept european și Drept constituțional. În anul 3 voi avea posibilitatea de a studia la o universitate dintr-o altă țară și în acest fel, de a avea contact cu o cultură și un sistem educațional diferite. În anul 4 va trebui să urmez un program de intership pe durata a 100 de zile. Ceea ce m-a atras foarte mult a fost faptul că pot face acest intership la Curtea Internațională de Justiție, loc în care sunt sigură ca voi asimila numeroase cunoștiințe ce mă vor ajuta în viitoarea mea carieră”, a mai spus Andra.

Cu toate ca procesul de aplicare a fost unul destul de lung, fiind necesare mai multe documente, Andra a avut alături profesorii Colegiului National „Coriolan Brediceanu”care au susținut-o.

„Din punct de vedere școlar, am trimis foaia matricolă pe clasele IX-XI, rezultatul la examenul de engleza IELTS și două scrisori de recomandare din partea doamnelor profesor Boldea Lucia și Lazăr Elena, cărora le mulțumesc și pe această cale. De asemenea, mi s-a cerut o scrisoare motivațională în care să îmi exprim dorința de a urma cursurile facultății respective, precum și numeroase diplome care să ateste faptul că am participat la activități extracuriculare de-a lungul celor patru ani de liceu, diplome care au avut o importantă contribuție la rezultatul final. Am avut o foarte bună colaborare și cu directorul Colegiului Național „Coriolan Brediceanu”, domnul profesor  Aurelian Sima, care întotdeauna m-a susținut și ajutat cu toate documentele de care am avut nevoie. De asemenea, aș vrea să mulțumesc firmei de consiliere IntegralEDU, care m-a ajutat și m-a sfătuit pe tot parcursul acestui proces.”, a mai declarat Andra Curuțiu, elevă a Colegiului Național „Coriolan Brediceanu”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Educație

Şcoala de Anticorupţie! Cum văd liceenii timișoreni corupția din interiorul liceelor

Banatenii14 noiembrie 2017

Elevi cu deficiențe de auz și de vedere, pregătiți să intre pe piața muncii

Banatenii23 octombrie 2017

Singurul planetariu mobil din România revine la Timişoara, cu un spectacol nou despre eclipse și anotimpuri

Banatenii17 octombrie 2017

Președinta Croației vine la deschiderea anului universitar de la Timișoara

Banatenii3 octombrie 2017

Tinerii închiși la Centrul Educativ Buziaș joacă teatru

Banatenii28 septembrie 2017

Universitatea de Vest din Timişoara, nominalizată la premiile Elsevier, cea mai mare editură științifică din lume

Banatenii26 septembrie 2017

A murit istoricul Banatului: „Am muncit toată viața, ca să trăiesc și după moartea mea“

Banatenii24 septembrie 2017

POVESTE DE VIAŢĂ. Un copil crescut la orfelinat a ajuns director de şcoală în Banat

Banatenii15 septembrie 2017

Ce loc ocupă Universitatea de Vest în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din Europa Centrală şi de Est

Banatenii13 septembrie 2017

Scandalul începutului de an în şcolile din Timiş: “Nu este bine ca să ajungem să facem o ierarhie a pilelor”

Banatenii5 septembrie 2017

Trimite un copil sărac la şcoală! Cu o contribuţie minimă, poţi salva un destin

Banatenii4 septembrie 2017

Multinaţionalele din Lugoj sprijină educaţia. Colegiul “Brediceanu” a primit încă o donaţie pentru a putea face performaţă

Banatenii4 septembrie 2017