Inchiriere spatii Lugoj

Administrație

O investiţie de 5 milioane de euro este cel mai mare eşec al administraţiei Boldea şi afectează zeci de mii de locuitori

O investiţie de 5 milioane de euro este cel mai mare eşec al administraţiei Boldea şi afectează zeci de mii de locuitori

Autoliv

Administraţia Boldea are o problemă mult mai mare decât blocajul de la ştrand şi bazinul acoperit la un loc. E vorba de o lucrare atribuită prin licitaţie publică, în 2009, şi care ar fi trebuit să fie finalizată după aproximativ un an de zile, în 30 martie 2010. Deşi au trecut aproape şapte ani, de la data când trebuia inaugurată, investiţia este şi astăzi blocată. Valoarea lucrărilor este uriaşă, de peste 21 de milioane de lei.

În anul 2009, firma Confort, ce aparţinea lui Georgică Cornu, supranumit regele asfaltului din Banat, câştiga licitaţia pentru refacerea totală a Staţiei de Epurare a Municipiului Lugoj, aflată la Jabăr. Lucrarea era finanţată de către Ministerul Mediului, în proporţie de 60% şi Primăria Lugoj 40%.

Banii s-au achitat, însă modernizarea nu s-a făcut, iar mizeria din canalizarea Lugojului se scurge în râul Timiş fără nicio oprelişte. Din cauza poluării, administraţia locală a intrat de mai multe ori în vizorul gărzii de mediu, care a aplicat mai multe amenzi. Mai mult societatea, Confort, care trebuia să execute lucrările a intrat în insolvenţă.

Bâlbâielile administraţiei locale, care nu ştie cum să dreagă situaţia

În ultimii ani, primarul Francisc Boldea a tot anunţat, ba că a fost finalizată treapta mecanică, ba că a fost dată în funcţiune treapta biologică, ba că “în proporţie de 98%, lucrările sunt finalizate şi staţia funcţionează”. Surse din administraţia locală susţin că staţia nu funcţionează nici în prezent, ”ce intră, aia iasă”, iar situaţia este mult mai gravă decât lasă să se înţeleagă edilul şef.

Directorul Meridian 22, Iosif Groza, societatea care a preluat staţia în administrare a declarat pentru Cetăţeanul, că e pusă în funcţiune doar treapta mecanică. “În momentul de faţă, Meridian a preluat de la primărie treapta mecanică şi restul utilajelor pentru pază şi supraveghere. Nu ne este predată nouă ca funcţională treapta biologică şi cea chimică, până la punerea în funcţie şi atingerea parametrilor ”, spune Iosif Groza, care arată că Primăria Lugoj are un contract cu firma Kema Tronic, care trebuie să regeleze, pe alţi bani, toate nefuncţionalităţile.

Acesta recunoaşte că la staţie mai sunt probleme legate de instalaţiile deteriorate. “Unele din utilaje mai trebui reparate, altele schimbate, cum nu au fost pornite de atâta timp. Lucruri care le plăteşte primăria, pentru că eu nu am cum să suport. Nu ştiu sumele plătite până acum, că nu ştiu din cap. Dar numai curentul pe care-l plătim se ridică la 15-16 mii de lei, lunar”, a mai spus Iosif Groza.

Primarul Francisc Boldea a declarat recent că Primăria va reface lucrările neconforme din garanţia depusă de Confort, la momentul câştigării licitaţiei. Numai că, pe de-o parte, nimeni nu dovedeşte că această sumă de bani mai este la dispoziţia Primăriei, iar pe de altă parte valoarea reparaţiilor ce trebuie executate depăşeşte cu mult suma pe care Primăria ar fi reţinut-o ca garanţie.

FOTO ARHIVA

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Raport devastator despre cum şi-a bătut joc administraţia Boldea de o investiţie 5 milioane de euro | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Mai multe în Administrație

Zece proiecte de drumuri din Timiș primesc finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Banatenii6 decembrie 2017

Cine se ocupă cu deszăpezirea pe drumurile din Timiș

Banatenii24 noiembrie 2017

Lucrări la drumurile din Banat. Unde se circulă cu restricții

Banatenii27 octombrie 2017

Consilierii județeni vor reglementa situația transportului de persoane până în 2019

Banatenii25 octombrie 2017

Cursă reluată spre Bucureşti, de la Aeroportul Timişoara

Banatenii24 octombrie 2017

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017