Inchiriere spatii Lugoj

Social

O fetiţă de 11 ani a fost salvată după o operaţie de şase ore, făcută în premieră la Spitalul Judeţean din Timişoara

O fetiţă de 11 ani a fost salvată după o operaţie de şase ore, făcută în premieră la Spitalul Judeţean din Timişoara

Autoliv

Banatenii

Sâmbătă, 23 septembrie, la Spitalul Judeţean din Timişoara a avut loc, în premieră o procedură de embolizare a unei malformaţii arteriovenoase faciale, de mari dimensiuni, cc 6 cm, deosebit de complex, care punea în pericol viaţa unei fetiţe de 11 ani. Embolizarea este o tehnică constând în injectarea într-o arteră a unui material care permite obstruarea ei completă, utilizată pentru închiderea unei artere a cărei funcţionare este patologică sau alimentează un cancer localizat.

Fetiţa a suferit prima intervenţie chirurgicală joi, 21 septembrie, când a fost operată de către dr. Eduard Paraschivescu, care a reuşit să opreascî temporar sângerarea activă, salvând viaţa pacientei şi a dat răgazul sufficient ca pentru planificarea în următoarele 48 de ore a tratamentului.

Din cauza rupturii şi a hemoragiei consecutive în cavitatea bucală această procedură de emolizare se impunea de urgenţă, iar transferul pacientei la spitalul judeţean, în stare de coma indusă, de la Spitalul de Copii s-a făcut în cursul de vineri, 22 septembrie.

“Intervenția de embolizare s-a efectuat de către echipa de neuroradiologie și radiologie intervențională a spitalului nostru condusă de Dr.Cristian Mihalea (CHU Bicetre,Paris Franta) din ea făcând parte Dr. Tutelcă Adrian, Dr. Juratu Cătălin și Dr.Paiușan Laurențiu. Procedura a constat în embolizarea supraselectivă a patru ramuri din artera maxilară internă ce alimentau acestă malformație arterio-venoasă facial și a durat cca 6 ore. La finalul interventiei s-a obținut excluderea în proporție de cca 75-80% a malformației și totodată reducerea exponențială riscului hemoragic al pacientei. Pentru unitatea noastră managementul pluridisciplinar al acestei paciente a reprezentat o provocare deosebită. Secția de chirurgie pediatrică (Dr. Boia Eugen, Dr.Popoiu Călin și Dr. Stănciulescu Corina), secția de chirurgie maxilo-facială (Dr.Eduard Paraschivescu), secția de neurochirurgie (Dr.Horia Pleș și Dr. Stanca Pleș), secția ATI (Dr.Săndesc Dorel, Dr.Bedreag Ovidiu, Dr.Luca Loredana, Dr.Anelore Gruneantu și Dr.Cucui Cozma Cosmina) și personalul secției de radiologie și imagistică medicală (Dr.Bârsășteanu Florin, Dr.Cristian Mihalea, Dr.Tutelcă Adrian, Dr.Juratu Cătălin și Dr.Păiusan Laurentiu) au fost implicate în egală măsură iar tratamentul endovascular în sfera ORL al unui pacient pediatric, ceea ce  reprezintă o premieră finalizată cu succes în unitatea noastră sanitară”, arată Andreea Borboros, purtătoare de cuvânt a Spitalului Judeţean Timiş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

Shopping City Timișoara este gazda târgului de Crăciun Winter Spark

Banatenii11 decembrie 2017

Premieră medicală românească realizată la Spitalul Județean din Timișoara

Banatenii11 decembrie 2017

Timișenii vor putea plăti retroactiv contribuția la pensii și în 2018

Banatenii11 decembrie 2017

A fost prins distrugând coșuri de gunoi, acum plătește!

Daniel Groza5 decembrie 2017

Le-a fost frig și s-au dus să fure direct de la sursă

Banatenii5 decembrie 2017

Jandarmii și polițiștii au agendă încărcată de Ziua Națională

Banatenii29 noiembrie 2017

Centrul Timișoarei se schimbă total. Primăria vrea să oblige proprietarii să-și renoveze clădirile

Banatenii29 noiembrie 2017

Trei minore au dispărut! Polițiștii cer sprijin pentru găsirea lor

Banatenii28 noiembrie 2017

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017