Lugojeanul

Social

O fetiţă de 11 ani a fost salvată după o operaţie de şase ore, făcută în premieră la Spitalul Judeţean din Timişoara

O fetiţă de 11 ani a fost salvată după o operaţie de şase ore, făcută în premieră la Spitalul Judeţean din Timişoara

Autoliv

Banatenii

Sâmbătă, 23 septembrie, la Spitalul Judeţean din Timişoara a avut loc, în premieră o procedură de embolizare a unei malformaţii arteriovenoase faciale, de mari dimensiuni, cc 6 cm, deosebit de complex, care punea în pericol viaţa unei fetiţe de 11 ani. Embolizarea este o tehnică constând în injectarea într-o arteră a unui material care permite obstruarea ei completă, utilizată pentru închiderea unei artere a cărei funcţionare este patologică sau alimentează un cancer localizat.

Fetiţa a suferit prima intervenţie chirurgicală joi, 21 septembrie, când a fost operată de către dr. Eduard Paraschivescu, care a reuşit să opreascî temporar sângerarea activă, salvând viaţa pacientei şi a dat răgazul sufficient ca pentru planificarea în următoarele 48 de ore a tratamentului.

Din cauza rupturii şi a hemoragiei consecutive în cavitatea bucală această procedură de emolizare se impunea de urgenţă, iar transferul pacientei la spitalul judeţean, în stare de coma indusă, de la Spitalul de Copii s-a făcut în cursul de vineri, 22 septembrie.

“Intervenția de embolizare s-a efectuat de către echipa de neuroradiologie și radiologie intervențională a spitalului nostru condusă de Dr.Cristian Mihalea (CHU Bicetre,Paris Franta) din ea făcând parte Dr. Tutelcă Adrian, Dr. Juratu Cătălin și Dr.Paiușan Laurențiu. Procedura a constat în embolizarea supraselectivă a patru ramuri din artera maxilară internă ce alimentau acestă malformație arterio-venoasă facial și a durat cca 6 ore. La finalul interventiei s-a obținut excluderea în proporție de cca 75-80% a malformației și totodată reducerea exponențială riscului hemoragic al pacientei. Pentru unitatea noastră managementul pluridisciplinar al acestei paciente a reprezentat o provocare deosebită. Secția de chirurgie pediatrică (Dr. Boia Eugen, Dr.Popoiu Călin și Dr. Stănciulescu Corina), secția de chirurgie maxilo-facială (Dr.Eduard Paraschivescu), secția de neurochirurgie (Dr.Horia Pleș și Dr. Stanca Pleș), secția ATI (Dr.Săndesc Dorel, Dr.Bedreag Ovidiu, Dr.Luca Loredana, Dr.Anelore Gruneantu și Dr.Cucui Cozma Cosmina) și personalul secției de radiologie și imagistică medicală (Dr.Bârsășteanu Florin, Dr.Cristian Mihalea, Dr.Tutelcă Adrian, Dr.Juratu Cătălin și Dr.Păiusan Laurentiu) au fost implicate în egală măsură iar tratamentul endovascular în sfera ORL al unui pacient pediatric, ceea ce  reprezintă o premieră finalizată cu succes în unitatea noastră sanitară”, arată Andreea Borboros, purtătoare de cuvânt a Spitalului Judeţean Timiş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

Gec Nera acuză că 50 de hectare de pădure din Parcul Național Semenic sunt rase de către Romsilva

Banatenii18 octombrie 2017

Chestionar online pus la dispoziție de medicii timișoreni pentru persoanele interesate să își evalueze riscul de a face tromboză

Banatenii13 octombrie 2017

Trafic record la aeroportul din Timişoara. Peste 1,2 milioane de călători, în primele nouă luni

Banatenii11 octombrie 2017

Sezonul estival a adus la Aeroportul din Timişoara o creştere de 20% la numărul de pasageri pe cursele de vacanţă

Banatenii10 octombrie 2017

Percheziţii în Caraş-Severin şi Timiş, la căutătorii de comori

Banatenii10 octombrie 2017

Amenziile nu-i sperie pe consumatorii de alcool. Polițiștii le-au întocmit dosare penale pentru că au urcat băuți la volan

Banatenii9 octombrie 2017

Bandă de hoți, anihilată după o lovitură dată într-o casă din Timiș

Banatenii4 octombrie 2017

Medicii Spitalului Județean din Timișoara realizează încă două intervenții în premieră

Banatenii3 octombrie 2017

Timișoara, în topul orașelor care oferă locuri de muncă pentru studenți. Oferta s-a dublat față de anul trecut

Banatenii3 octombrie 2017

CAMPANIE Sute de câini, sterilizați într-o singură săptămână la Reșița

Banatenii27 septembrie 2017
Cosmin Panduru FOTO pressalert.ro

Un avocat, cu renume de scandalagiu, a fost prins în flagrant primind bani pentru a bloca o executare silită

Banatenii26 septembrie 2017

Tânăr, prins de jandarmi cu substanţe interzise: nouă pliculeţe de marijuana

Banatenii22 septembrie 2017