Actualitate

O cunoscută carmangerie din Lugoj, în proces cu Antifrauda. Prima sentință emisă de judecătorii lugojeni

O cunoscută carmangerie din Lugoj, în proces cu Antifrauda. Prima sentință emisă de judecătorii lugojeni

Autoliv

Una din cele mai cunoscute carmangerii din Lugoj a fost amendată de Antifraudă cu 8.000 de lei și suspendarea activității pentru trei luni din cauza unui plus în casă de peste 400 de lei. Pentru că amenda a fost aplicată anul trecut, firma a reușit să obțină suspendarea măsurii dispuse de ANAF deschizând un proces în instanță. Judecătoria Lugoj a emis prima sentință din acest proces, dosarul fiind în faza de apel la Tribunalul Timiș.

Acțiunile ANAF-ului din această primăvară au băgat spaima în comercianți, iar isteria are două cauze. Pe de o parte, amploarea acțiunilor ANAF, iar pe de altă parte modificarea legii, în așa fel încât măsurile de suspendare a activității nu se mai suspendă odată cu contestarea măsurii în instanță. De altfel, controale ale inspectorilor Antifraudă au fost efectuate și până în această primăvară, dar reacțiile nu au fost atât de puternice, măsurile de suspendare a activității fiind suspendate odată cu procesele deschise în instanță.

Este și cazul unei carmangerii din Lugoj, controlate în luna august a anului trecut de inspectorii Antifraudă. La descinderea ANAF-ului, inspectorii au găsit în casa de marcat 900 de lei, pentru suma de 437 de lei nefiind emise bonuri fiscale. Pentru această neregulă, ANAF a dispus o amendă de 8.000 de lei și suspendarea activității pentru o perioadă de trei luni.

Măsura inspectorilor Antifraudă a fost suspendată odată cu deschiderea procesului din instanță prin care societatea a contestat procesul verbal de contravenție. Procesul s-a judecat în primă instanță la Judecătoria Lugoj. Magistrații de aici, au iertat firma de măsura suspendării activității, dar au menținut amenda de 8.000 de lei.

„Ţinând cont că aceasta sancţiune complementara (n.r. suspendarea activității) a fost aplicată ca urmare a neemiterii de bonuri fiscale pentru suma de 437,45 lei, instanţa apreciază că suspendarea activităţii punctului de lucru pe o perioada de 3 luni este o măsura excesivă, cu consecinţe pecuniare  foarte grave, faţa de gradul de pericol social concret al faptei săvârşite”, au arătat judecătorii lugojeni.

Astfel, carmangeria sancționată de ANAF cu amendă și suspendarea activității a rămas doar cu amenda de 8.000 de lei. Sentința nu este, însă, definitivă, procesul fiind pe rol la Tribunalul Timiș, unde se emite sentința finală.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Cinci ani de închisoare și daune morale de 150.000 de euro pentru moartea unui bărbat ucis în bătaie în secția de Poliție

Banatenii27 iunie 2017

Banatul se topește la soare! Urmează un cod galben de caniculă pentru mai multe zile

Banatenii27 iunie 2017

Imagini cu Lugojul din avion, surprinse de castigatorul unui concurs de pe blogul Lugojeanul

Banatenii27 iunie 2017

Un cunoscut om de afaceri de lângă Lugoj a intrat la închisoare. A fost condamnat definitiv la șase ani de detenție

Banatenii27 iunie 2017

Povestea timişorencei care a cumpărat eMAG și a realizat tranzacții de 5 miliarde de euroeuro

Banatenii27 iunie 2017

VIDEO BAC 2017. Elev pasionat de matematică: „Nu înțeleg rostul caracterizării unor personaje fictive”

Banatenii27 iunie 2017

Explozie urmată de incendiu, cu mai mute victime la S.C.TMK S.A. Reșița. Exercițiu ISU Caraș Severin

Banatenii27 iunie 2017

Si-a omorat fosta concubina cu un topor! Crima terifianta la Lugoj

Banatenii26 iunie 2017

Răsturnare de situație în dosarul de corupție al doctoriței de la Casa de Pensii Lugoj. Camelia Rămneanțu a scăpat de pușcărie

Banatenii26 iunie 2017

Cum a aparut Gelateria lui Iury si Ivan din Lugoj! Povestea celei mai cautate inghetate din oras

Banatenii26 iunie 2017

15.000 de turişti pe an vizitează Cramele Recaș. În 2003 erau doar 300

Banatenii26 iunie 2017

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017