Lugojeanul

Administrație

O comună din Caraş-Severin a obţinut o finanţare uriaşă de la Guvern

O comună din Caraş-Severin a obţinut o finanţare uriaşă de la Guvern

Autoliv

Banatenii

Comuna Băuţar din Caraş-Severin primeşte peste 52 de milioane de lei, cea mai mare sumă din judeţ alocată de la bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru perioada 2017-2020.

Din finanţările aprobate pe PNDL, la Băuţar se vor moderniza 48 de kilometri de drumuri, se va introduce canalizare în cele trei sate (Băuţar, Cornişoru şi Bucova), se va construi o staţie de epurare şi se va reabilita o şcoală, pentru clasele V-VIII.

Primarul Romulus Barbescu, în vârstă de 65 de ani, spune că merita aceşti bani, pentru că a avut proiecte bine întocmite. “E normal să primesc cei mai mulţi bani, că sunt şi cel mai bătrân primar din Caraş. Am avut proiecte bine făcute şi de aia am primit banii”, spune Barbescu.

Edilul cărăşean susţine că nu are “pile” la Guvern, însă reţeta sucesului, ca să primeşti bani mulţi, e să te porţi frumos la partid. “Am alergat, am bătut drumurile… ce să fac? Trebuie să fie şi comuna mea frumoasă, că e prima comună de la intrarea, din Hunedoara, în judeţul nostru, nu puteam să rămânem de râsul lumii. Mi-o plăcut, în viaţă, să mă zbat, să alerg, să rămână ceva după mine. Trebuie să fii alături de oameni, alături de parlamentari şi în general să fii un băiat ascultător, să faci ce spune partidul, să nu faci lucruri rele. M-a ajutat şi domnul deputat Mocioalcă. Le mulţumesc, dar trebuia să facem şi comuna mea să aibă apă, să aibă canalizare, să aibă drumuri asfaltate”, afirmă primarul comunei Băuţar.

Barbescu şi-a început activitatea de primar în 2004, câştigând alegerile ca independent, după ce în prealabil a fost două mandate viceprimar. La scurt timp, după câştigarea alegerilor, a intrat în PDL, iar din 2014, a trecut la PSD. “Am fost nevoit să intru într-un partid, pentru că altfel nu aş fi făcut nimic. De unul singur nu puteam să reuşesc nimic”, spune Barbescu, care recunoaşte că trecerea la PSD a făcut-o pe acelaşi principiu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017

Drum închis spre o stațiune din Caraș-Severin. Se execută lucrări de consolidare

Banatenii19 septembrie 2017

VIDEO Robu publică două filmări cu șoferi periculoși din Timișoara. „Indiferent de câte injurii voi avea parte…EU VOI FI ÎNVINGĂTORUL”

Banatenii14 septembrie 2017

Reşiţenii, chemaţi să-şi achite impozitele fără majorări de întârziere

Banatenii12 septembrie 2017

Primarul Buziaşului a decis să returneze peste 5.000 de lei, pe care i-a folosit din bugetul local pentru cursurile la mare

Banatenii12 septembrie 2017

Primăria Lugoj este verificată de către Curtea de Conturi. A fost reclamată de către doi consilieri locali

Banatenii11 septembrie 2017