Administrație

O comună din Caraş-Severin a obţinut o finanţare uriaşă de la Guvern

O comună din Caraş-Severin a obţinut o finanţare uriaşă de la Guvern

Autoliv

Banatenii

Comuna Băuţar din Caraş-Severin primeşte peste 52 de milioane de lei, cea mai mare sumă din judeţ alocată de la bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru perioada 2017-2020.

Din finanţările aprobate pe PNDL, la Băuţar se vor moderniza 48 de kilometri de drumuri, se va introduce canalizare în cele trei sate (Băuţar, Cornişoru şi Bucova), se va construi o staţie de epurare şi se va reabilita o şcoală, pentru clasele V-VIII.

Primarul Romulus Barbescu, în vârstă de 65 de ani, spune că merita aceşti bani, pentru că a avut proiecte bine întocmite. “E normal să primesc cei mai mulţi bani, că sunt şi cel mai bătrân primar din Caraş. Am avut proiecte bine făcute şi de aia am primit banii”, spune Barbescu.

Edilul cărăşean susţine că nu are “pile” la Guvern, însă reţeta sucesului, ca să primeşti bani mulţi, e să te porţi frumos la partid. “Am alergat, am bătut drumurile… ce să fac? Trebuie să fie şi comuna mea frumoasă, că e prima comună de la intrarea, din Hunedoara, în judeţul nostru, nu puteam să rămânem de râsul lumii. Mi-o plăcut, în viaţă, să mă zbat, să alerg, să rămână ceva după mine. Trebuie să fii alături de oameni, alături de parlamentari şi în general să fii un băiat ascultător, să faci ce spune partidul, să nu faci lucruri rele. M-a ajutat şi domnul deputat Mocioalcă. Le mulţumesc, dar trebuia să facem şi comuna mea să aibă apă, să aibă canalizare, să aibă drumuri asfaltate”, afirmă primarul comunei Băuţar.

Barbescu şi-a început activitatea de primar în 2004, câştigând alegerile ca independent, după ce în prealabil a fost două mandate viceprimar. La scurt timp, după câştigarea alegerilor, a intrat în PDL, iar din 2014, a trecut la PSD. “Am fost nevoit să intru într-un partid, pentru că altfel nu aş fi făcut nimic. De unul singur nu puteam să reuşesc nimic”, spune Barbescu, care recunoaşte că trecerea la PSD a făcut-o pe acelaşi principiu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017