Actualitate

O ceartă de mahala între doi avocați din Lugoj, tranșată de judecători. Avocatul care a cerut daune morale, bun de plată

O ceartă de mahala între doi avocați din Lugoj, tranșată de judecători. Avocatul care a cerut daune morale, bun de plată

Autoliv

Doi avocați de la Lugoj au ajuns să se certe ca la ușa cortului, iar mai apoi să se judece în instanță timp de mai mulți ani. Miza – postul de avocat-coordonator al avocaților din Lugoj și Făget, post ce presupune sarcina de repartizare a avocaților din oficiu la instanțele din Lugoj și Făget. Avocații au intrat în conflict încă acum cinci ani, în anul 2011.

Nesimțit, periculos, pensionar fără rost, măscărici. Au fost doar câteva dintre cuvintele cu care s-au „alintat” cei doi avocați. De aici până la îmbrânceli nu a mai fost decât un pas, iar de aici procesele s-au ținut lanț. Fiecare dintre avocați s-a simțit nedreptățit, dar judecătorii au decis ca meciul să se încheie cu remiză, stabilind că niciunul dintre avocați nu are dreptate, fiecare încălcând principiile de bază ale avocaturii. „Având în vedere calitatea ambelor părți, aceea de avocat, care presupune respectarea riguroasă a principiilor de etică și deontologie profesională, folosirea unui limbaj cultivat și reverențios, nejignitor și nonviolent, se apreciază că atât reclamantul cât și pârâtul nu au respectat principiile amintite anterior”, se arată în sentința care are fi trebuit să îi împace pe avocați.

Lupta a continuat, însă, în instanță unde unul dintre avocați a deschis un nou proces și i-a cerut rivalului său daune de 25.000 lei cu titlu de daune morale, pentru prejudiciul de imagine, atingerea premeditată şi nedreaptă adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei, hărţuirea şi chiar hăituirea în scris şi verbal.

Avocatul reclamant a cerut daune morale acuzându-l pe avocatul pârât că în cadrul unui proces dintre ei  ‹‹a comis „fărădelegi”, de încercarea de a ieşi „basma curată”, prin comiterea altor încălcări ale legii, „îndeletnicirile” şi „diversiunile” sale având ca scop evitarea tragerii la răspundere, de către instituţiile abilitate››. Practic, avocatul reclamant i-a cerut daune avocatului rival acuzând faptul că în cadrul unui proces dintre ei, la Curtea de Apel Timișoara, avocatul pârât a spus despre rival că a fost securist.

Judecătorii au tranșat și acest proces arătând că afirmația prin care se spune că avocatul reclamant a fost securist nu este decât o constatare. „A spune despre o persoană că a fost colaborator al Securităţii, reprezintă pur şi simplu o informaţie, o afirmaţie despre un fapt. Instanţa constată că afirmaţiile pârâtului conţin o imputaţie precisă la adresa reclamantului, fiind vorba aşadar de o situaţie de fapt, dar care este demonstrată(dovedită)”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj, menținută de Tribunalul Timiș.

Potrivit sentinței, pe lângă faptul că nu a obținut daune morale, avocatul reclamant trebuie să mai achite și daune morale de 1.400 de lei.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Asd

    10 noiembrie 2016 at 20:11

    Haa, sa nu le spuneti mumele, nici initialele, ca va si dau avocatii astia in judecata pentru imagine 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017