Politică

Nicolae ISTRAT: „De ce am decis abia acum să intru în politică” (P)

Nicolae ISTRAT: „De ce am decis abia acum să intru în politică” (P)

Autoliv

Probabil mulți mă cunoașteți din activitatea de zeci de ani pe care mi-am desfășurat-o cu onoare și corectitudine ca ofițer de poliție în cadrul Poliției Rutiere Timiș. În tot acest timp, am întâlnit sute de oameni cu care am avut ocazia să stau de vorbă, pe unii chiar să îi cunosc foarte bine. Munca mea presupunea, printre altele, și o bună comunicare cu oamenii.

În activitatea profesională am insistat foarte mult pe partea de educație și prevenție rutieră pentru că mi se pare deosebit de important să fii informat și să poți preveni întâmplările neplăcute.

La fel de important mi se pare și ca forurile legislative și executive din conducerea unei țări să fie formate din oameni cu o educație și o profesie ireproșabile, cu un trecut nepătat, și care să poată aduce plus valoare bunului mers al României, prevenind astfel multe lucruri nefaste care ar putea să se întâmple dacă nu am interveni și nu ne-am implica.

Nu întâmplător a fost faptul că am cunoscut și am lucrat cu atâția oameni care mi-au transmis și multă energie pozitivă, dar și multe nemulțumiri, bariere și lipsă de consultare din partea celor care ne conduc. În 2005, am absolvit un master în Sociologia Instituţiilor Politice şi Administrative la Universitatea de Vest din Timișoara, formare care m-a ajutat să înțeleg multe lucruri care la noi, deși ar trebui să funcționeze normal, nu funcționează așa. Să faci reforme de dragul reformelor într-un sistem deja bulversat de prea multe schimbări este total distructiv, de aceea consider că orice schimbare legală trebuie să survină după o consultare publică cu cetățenii dar și una cu experți în domeniul respectiv și să nu mai fie atinsă după aceea cel puțin zece ani!

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care mi-am spus că e momentul să mă implic pentru binele nostru, al tuturor. Lucru pentru care mă simt pregătit. Am ales ALDE pentru că obiectivele acestei formațiuni politice rezonează cu valorile și principiile mele de viață și cred că acest lucru este valabil și pentru mulți dintre voi. În plus, este unicul partid din România în care am văzut că li se dă încredere și susținere totală tinerilor, iar asta mă bucură. Consider că generația noastră are multe de învățat de la ei iar ei, la rândul lor, din experiența noastră de până acum. E un fel de împletire frumoasă între două generații care fac echipă pentru același obiectiv: să redea România românilor!

Îmi iau angajamentul în fața voastră că, dacă voi ajunge deputat în Parlamentul României, nu voi repeta aceleași greșeli ce s-au făcut până acum pentru că am învățat din ele, ci îmi voi da tot interesul pentru binele nostru, al tuturor. Sunt absolvent al Facultății de Drept din cadrul Univerității de Vest din Timișoara și vreau să mă implic pentru a ni se face dreptate, pentru a nu ne mai fi încălcate drepturile și pentru a avea un trai mai bun, în normalitate. Am încredere că încă se mai poate face ceva în acest sens!

Nicolae ISTRAT – Candidat la Camera Deputaților din partea ALDE Timiș

 

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Cornel

    24 noiembrie 2016 at 18:57

    ADICA ! cum ” de ce am decis abia acum sa intru in politica” ????
    Noi alegatorii nu suntem lamuriti ce ai fi facut daca intrai mai devreme,cum nu suntem lamuriti ce vrei sa faci daca vei fi ales,restu-i gargara aliniata cu ceilalti candidati din Timis.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017

Fostul șef al Fiscului din Lugoj: “Îs prea deștept pentru funcția de viceprimar la Fârdea”

Banatenii12 iunie 2017

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Banatenii25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Banatenii24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Banatenii24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Banatenii11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Banatenii4 mai 2017