Social

“Mustrarea verbală”, pedeapsa dată la Spitalul de Psihiatrie Jebel pentru dispariția unei paciente, bolnavă psihic

“Mustrarea verbală”, pedeapsa dată la Spitalul de Psihiatrie Jebel pentru dispariția unei paciente, bolnavă psihic

Autoliv

Banatenii

Georghina Lungu, în vârstă de 60 de ani, o lugojeanca cu probleme psihice dispărută la sfârșitul lunii iunie de la Spitalul de Psihiatrie și Pentru Măsuri de Siguranță Jebel e de negăsit, iar cei din sistemul de sănătate, responsabili de dispariției ei, s-au spălat pe mâini și au rezolvat povestea cu o pedeapsă incredibilă.

Infirmiera, care a fost pe tură, a fost mustrată verbal de conducerea instituției. În 14 iulie, banațenii.ro relata aici povestea dispariției și apelul disperat al fiicei, care nu reșește să-și găsească mama pe care o lăsase internată, în grija celor de la spitalul din Jebel.

Contactată telefonic, Simona Ciobanu, managerul instituţiei a refuzat atunci să comenteze cazul. Banatenii.ro a solicitat o opinie din partea Ministerului Sănătății, iar din răspunsul sosit, astăzi, am aflat că “personalului aflat de serviciu la momentul dispariţiei bolnavului s-a solicitat note explicative, în urma căruia s-a acordat o sancțiune cu mustrare verbală infirmierei care se află în tura la momentul evenimentului”, cei din conducerea spitalului de la Jebel considerând că este suficientă această măsură pentru o dispariţia unui om care nu este conştient de acţiunile sale şi pe care îl aveau în grijă.

Mai jos, puteți citi tot comunicatul trimis redacției noastre de către Ministerul Sănătății.

“Urmare a solicitării dumneavoastră, prin care solicitaţi informaţii despre părăsirea neavizată a pacientei Gheorghina Lungu, în vârsta de 60 ani din Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, vă comunicăm mai jos, informațiile transmise de către unitatea sanitară:

Pacienta a fost internată în urgență cu Dg: Agitaţie psihomotorie, Schizofrenie paranoida, Diabet zaharat tip Il( F. Obs, 475/34), fiind trimisă de la Spitalul Municipal Lugoj cu ambulanța și poliția pentru internare nevoluntară în contextul intervenţiei unei unităţi de pompieri la locuinţa pacientei unde aceasta s-a închis timp de mai multe zile.

Internarea a fost de 2 zile (27.06.17, ora 16.00 – 29.06.17, ora 15:30), externarea operându-se după părăsirea neavizată a pavilionului 13, secţia a V-a.

Pacienta a fost căutată în incinta spitalului și în împrejurimile acestuia. În urma căutărilor pacienta nu a fost găsită.

Conform procedurilor operaţionale, s-a anunțat Politia Deta și fiica pacientei, aceasta fiind tutore cf. Sentinţei Civile de punere sub interdicție a Judecătoriei Lugoj.

La momentul incidentului a fost respectată procedura operaționala în ceea ce priveşte părăsirea neavizată a spitalului de către pacienta, post factum unitatea sanitară a adoptat următoarele masuri:

– personalului aflat de serviciu la momentul dispariţiei bolnavului s-a solicitat note explicative, în urma căruia s-a acordat o sancțiune cu mustrare verbală infirmierei care se află în tura la momentul evenimentului.

Precizăm că la acest moment cazul se afla în anchetă la organele judiciare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Sadica Vida, cea mai temută torționară din Banat. Bătea deținuții la testicule!

Banatenii17 august 2017

Traficul de migranți dă bătăi de cap autorităților din Timiș. Ce măsuri s-au luat

Banatenii14 august 2017

Cuplurile care au 50 de ani de casnicie și bătrânii în vârstă de 90 de ani vor fi premiați de Primăria Lugoj

Banatenii11 august 2017

VIDEO Zimbrii de la Armeniș se înmulțesc. Rangerii au descoperit trei viței în turmă

Banatenii11 august 2017

VIDEO/FOTO Distractie extremă! Tinerii teribiliști dintr-un oraș din Banat își riscă viața sărind în cap, de la o înălțime de 15 metri

Banatenii10 august 2017

Situaţie dramatică la Timişoara. Pacienţii cu infarct şi urgenţele cardiologice nu mai pot fi rezolvate, din cauza lipsurilor de la Clinica Chirurgie Cardiovasculară

Banatenii9 august 2017

Cum se schimbă vremea în Banat, în următoarele două săptămâni

Banatenii8 august 2017

De ce fug bănățenii să se trateze la spitalele din Ungaria. O asistentă care intermediază exodul face dezvăluiri incredibile

Banatenii8 august 2017

Şase persoane au ajuns în ultimele 24 de ore la Spitalul Judeţean din Timişoara din cauza caniculei

Banatenii4 august 2017

S-a încheiat campania de castrare gratuită a câinilor cu stăpân de la Lugoj. O nouă acțiune va avea loc în septembrie

Banatenii4 august 2017

Lugojeanca dispărută de la spitalul din Jebel a fost găsită moartă, în tufișurile de lângă gardul instituției. Fiica ei dă spitalul în judecată

Banatenii2 august 2017

Un timișorean a scos la vânzare virginitatea cățelușei. Până la urmă, el a fost cel care a plătit

Banatenii1 august 2017