Inchiriere spatii Lugoj

Social

“Mustrarea verbală”, pedeapsa dată la Spitalul de Psihiatrie Jebel pentru dispariția unei paciente, bolnavă psihic

“Mustrarea verbală”, pedeapsa dată la Spitalul de Psihiatrie Jebel pentru dispariția unei paciente, bolnavă psihic

Autoliv

Banatenii

Georghina Lungu, în vârstă de 60 de ani, o lugojeanca cu probleme psihice dispărută la sfârșitul lunii iunie de la Spitalul de Psihiatrie și Pentru Măsuri de Siguranță Jebel e de negăsit, iar cei din sistemul de sănătate, responsabili de dispariției ei, s-au spălat pe mâini și au rezolvat povestea cu o pedeapsă incredibilă.

Infirmiera, care a fost pe tură, a fost mustrată verbal de conducerea instituției. În 14 iulie, banațenii.ro relata aici povestea dispariției și apelul disperat al fiicei, care nu reșește să-și găsească mama pe care o lăsase internată, în grija celor de la spitalul din Jebel.

Contactată telefonic, Simona Ciobanu, managerul instituţiei a refuzat atunci să comenteze cazul. Banatenii.ro a solicitat o opinie din partea Ministerului Sănătății, iar din răspunsul sosit, astăzi, am aflat că “personalului aflat de serviciu la momentul dispariţiei bolnavului s-a solicitat note explicative, în urma căruia s-a acordat o sancțiune cu mustrare verbală infirmierei care se află în tura la momentul evenimentului”, cei din conducerea spitalului de la Jebel considerând că este suficientă această măsură pentru o dispariţia unui om care nu este conştient de acţiunile sale şi pe care îl aveau în grijă.

Mai jos, puteți citi tot comunicatul trimis redacției noastre de către Ministerul Sănătății.

“Urmare a solicitării dumneavoastră, prin care solicitaţi informaţii despre părăsirea neavizată a pacientei Gheorghina Lungu, în vârsta de 60 ani din Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, vă comunicăm mai jos, informațiile transmise de către unitatea sanitară:

Pacienta a fost internată în urgență cu Dg: Agitaţie psihomotorie, Schizofrenie paranoida, Diabet zaharat tip Il( F. Obs, 475/34), fiind trimisă de la Spitalul Municipal Lugoj cu ambulanța și poliția pentru internare nevoluntară în contextul intervenţiei unei unităţi de pompieri la locuinţa pacientei unde aceasta s-a închis timp de mai multe zile.

Internarea a fost de 2 zile (27.06.17, ora 16.00 – 29.06.17, ora 15:30), externarea operându-se după părăsirea neavizată a pavilionului 13, secţia a V-a.

Pacienta a fost căutată în incinta spitalului și în împrejurimile acestuia. În urma căutărilor pacienta nu a fost găsită.

Conform procedurilor operaţionale, s-a anunțat Politia Deta și fiica pacientei, aceasta fiind tutore cf. Sentinţei Civile de punere sub interdicție a Judecătoriei Lugoj.

La momentul incidentului a fost respectată procedura operaționala în ceea ce priveşte părăsirea neavizată a spitalului de către pacienta, post factum unitatea sanitară a adoptat următoarele masuri:

– personalului aflat de serviciu la momentul dispariţiei bolnavului s-a solicitat note explicative, în urma căruia s-a acordat o sancțiune cu mustrare verbală infirmierei care se află în tura la momentul evenimentului.

Precizăm că la acest moment cazul se afla în anchetă la organele judiciare.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Social

Shopping City Timișoara este gazda târgului de Crăciun Winter Spark

Banatenii11 decembrie 2017

Premieră medicală românească realizată la Spitalul Județean din Timișoara

Banatenii11 decembrie 2017

Timișenii vor putea plăti retroactiv contribuția la pensii și în 2018

Banatenii11 decembrie 2017

A fost prins distrugând coșuri de gunoi, acum plătește!

Daniel Groza5 decembrie 2017

Le-a fost frig și s-au dus să fure direct de la sursă

Banatenii5 decembrie 2017

Jandarmii și polițiștii au agendă încărcată de Ziua Națională

Banatenii29 noiembrie 2017

Centrul Timișoarei se schimbă total. Primăria vrea să oblige proprietarii să-și renoveze clădirile

Banatenii29 noiembrie 2017

Trei minore au dispărut! Polițiștii cer sprijin pentru găsirea lor

Banatenii28 noiembrie 2017

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017