Actualitate

Motivele pentru care a fost menținut în arest lugojeanul care și-a răpit fosta soție de pe stradă și a violat-o

Motivele pentru care a fost menținut în arest lugojeanul care și-a răpit fosta soție de pe stradă și a violat-o

Autoliv

Magistrații Tribunalului Timiș au redactat motivarea sentinței prin care îl mențin în arest pe Vasile Dănuț Balaș, lugojeanul acuzat că și-a răpit soția de pe stradă și a violat-o. Judecătorii Tribunalului Timiș au reținut că pericolul pentru ordinea publică reprezentat de „Serghei”, așa cum i se spune lui Balaș, este demonstrat „de multitudinea actelor infracţionale cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că inculpatul le-ar fi săvârşit”.

Un caz fără precedent petrecut la Lugoj, când un bărbat a luat-o cu forța pe soția sa de pe stradă și a violat-o, nefiind prima dată când se întâmplă acest lucru, a dus la arestarea lui Vasile Dănuț Balaș, un lugojean cunoscut cu antecedente penale. Arestat într-o primă fază de magistrații Judecătoriei Lugoj, bărbatul a contestat măsura arestării preventive la Tribunalul Timiș.

Magistrații de aici l-au menținut, însă, în arest. „Cetățeanul” a intrat în posesia sentinței care arată motivele pentru care judecătorii Tribunalului Timiș i-au respins bărbatului contestația și l-au menținut în arest. „La aprecierea acestui pericol nu poate fi ignorată gravitatea faptelor săvârşite de inculpat, reliefată de modalitatea concretă în care se presupune că a fot comisă, inculpatul manifestând un total dispreţ faţă de norma legală şi autorităţile ce o aplică. Pericolul pentru ordinea publică este dat de reacţia publică ce ar  fi declanşată din cauza faptelor comise precum şi starea de nesiguranţă ce ar putea fi generată de lăsarea în liberate a inculpatului. Astfel, punerea în liberate a inculpatului ar permite naşterea unui acut sentiment de insecuritate în rândul opiniei publice, determinat de gravitatea faptei, atât din punct de vedere penal cât şi din punct de vedere moral”, au arătat judecătorii.

Situația lugojeanului s-a complicat și din cauza faptului că după ce și-a violat soția și-a luat fetița în mașină și a condus pe DN 6, amenințând că „se poate întâmpla ceva grav cu copilul”. „Periculozitatea inculpatului este data si de faptul ca s-a manifestat cu extrema violenta tocmai fata de persoane fata de care are obligatii morale, dar si de intretinere, de sprijin, de educare. Intrebarea legitima este: daca inculpatul are asemenea atitudine fata de cele mai apropiate persoane, care ar fi atitudinea lui, in situatii de criza, fata de persoane straine. Faptele inculpatului au generat un sentiment de revolta in randul opiniei publice, motiv pentru care cercetarea acestuia in stare de arest apare, in acest moment, ca o necesitate”, au mai arătat magistrații Tribunalului Timiș.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017