Actualitate

Medalie de bronz pentru lugojeanca Roxana Țif la Campionatul Național Individual de Cadeți la lupte libere

Medalie de bronz pentru lugojeanca Roxana Țif la Campionatul Național Individual de Cadeți la lupte libere

Autoliv

Roxana Țif, sportiva legitimată la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, care provine de la Centrul Satelit al clubului lugojean de la Mănăștiur, și-a mai trecut trecut o medalie în palmares, după bronzul obținut de curând la Turneul Internațional din Turcia.

Sportiva care în luna iulie va împlini 16 ani a câștigat tot medalia de bronz, de data aceasta la Campionatul Național Individual de Cadeți, competiție desfășurată în perioada 2-4 iunie la Odorheiul Secuiesc, unde au participat peste 280 de luptători de libere, la feminin și la masculin.

Roxana ar fi trebuit să lupte la 40 kg, însă încă o dată cântarul s-a dovedit a fi principalul adversar al sportivilor, luptătoarea de la Lugoj nereușind să se încadreze în această categorie, iar antrenorul Avrămuț Todorescu a fost nevoit să o înscrie la 46 kg.  În semifinale, lugojeanca a fost învinsă de Maria Cioclea, o sportivă din Târgoviște, cu un an mai mare decât ea, medaliată la Campionatul European și la Mondial, care a ieșit campioana acestei categorii. Pentru bronz, Roxana a avut ca adversară o luptătoare de la Constanța pe care a învins-o în urma unui meci foarte echilibrat.

“A ajuns luni noaptea din Turcia, după un drum de 18 ore cu mașina, iar joi a avut cântarul oficial, unde nu a mai putut să se încadreze în categoria ei de drept, 40 kg. A trebuit să o urc în 46. Îmi doream o medalie mai strălucitoare, dar faptul că a obținut bronzul la o categorie superioară este o performanță deosebită. În lupta pentru medalia de bronz a fost la un moment dat 4-0 pentru sportiva din Constanța. Roxana a reușit să revină la 4-4 și apoi a făcut o acțiune de patru puncte, prin care a câștigat meciul‘‘, a precizat antrenorul emerit Avrămuț Todorescu.

’’A fost foarte greu, dar m-am mobilizat și am reușit să câștig medalie’’, a completat Roxana Țif.

Componentă a lotului național de la București, Roxana Ţif este multiplă campioană naţională, doar în 2015 obţinând şapte medalii, patru interne şi trei internaţionale, dintre care şase de aur şi una de bronz. A câştigat, pe rând, titlurile de campioană naţională la lupte pe plajă, la juniori III, juniori II şi la Campionatul Naţional Şcolar. De asemenea, tot anul trecut, a câştigat medalia de aur la Turneul Internaţional de la Bucureşti şi la Campionatul Balcanic, iar la Turneul Internaţional din Turcia a fost medaliată cu bronz. În 2016, în afară de această clasare pe podium la Campionatul Național Individual, Roxana a mai obținut medalia de bronz la Turneul Internaţional din Turcia, titlul de vicecampioană naţională şcolară şi a urcat pe prima treaptă a podiumului la Turneul Internaţional al României.

Următoarea competiție la care Roxana va participa este Campionatul European de cadeți, care va avea loc în Suedia, la mijlocul lunii iulie. În întrecerea similară de anul trecut sportiva de la CSȘ Lugoj s-a clasat pe locul 10.

“La europene voi lupta în categoria 40 kg și îmi doresc foarte mult să ocup un loc pe podium. Nu va fi ușor, dar voi face tot posibilul“, a încheiat sportiva.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Primii doi romi implicaţi în ultimele incidente de la Lugoj au fost arestaţi. Nu sunt cei care au tras cu arma

Banatenii22 august 2017

Accident mortal pe autostrada Timișoara – Arad. Cum s-a petrecut tragedia în care au murit doi șoferi de TIR

Banatenii22 august 2017

Cine îi poate opri pe romii care trag cu pistoale pe străzile Lugojului. Încă un conflict armat şi niciun arestat

Banatenii22 august 2017

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017