Actualitate

Mama fetiţei înecate la Coşteiu riscă să-şi piardă copiii. De cine depinde decizia!?

Mama fetiţei înecate la Coşteiu riscă să-şi piardă copiii. De cine depinde decizia!?

Autoliv

Evenimentul tragic, în care o fetiţă de 5 ani şi jumătate s-a înecat miercuri în râul Timiş la Coşteiu, ar putea să o priveze pe mama tinerei de ceilalţi trei copii pe care îi are. Femeia, care locuieşte în condiţii delicate într-o casă de pe strada principală din Coşteiu, are un copil de doar nouă luni, dar şi alţi doi mai mari, care la rândul lor trăiesc în condiţii grele şi se bazează pe alocaţia de stat. În urma incidentului care s-a soldat cu decesul fetei, autorităţile urmează să ia măsuri pentru a-i proteja pe ceilalţi copii ai mamei.

Protecţia Copilului este autoritatea care o poate lăsa pe femeie fără cei mici, însă doar dacă primăria din comună, prin Direcţia de Asistenţă Socială, întocmeşte un document prin care reiese că cei mici nu sunt în siguranţă trăind în compania mamei sale. Direcţia monitorizează atent cazul, urmând să analizeze raportul pe care îl va primi de la administraţia locală.

„Colegii mei de la Serviciul de Prevenţie şi Intervenţie pentru Urgenţe ţin legătura cu primăria pentru evaluarea acestui caz. Aşteptăm un punct de vedere al primăriei, vor monitoriza familia şi vor vedea ce se întâmplă şi, dacă primăria trimite adresă pentru scoaterea copiilor din familie, pentru că acolo nu ar fi condiţii, atunci noi ne vom asigura că le vom oferi condiţiile cele mai bune, fie la un asistent maternal, fie într-un centru social”, a declarat pentru Cetăţeanul Smaranda Marcu, purtător de cuvânt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş.

Deocamdată, reprezentanţii primăriei Coşteiu nu au efectuat demersurile pentru a evalua situaţia şi implicit înştiinţa Protecţia Copilului dacă cei mici sunt sau nu în siguranţă alături de mama lor.

„Nu am făcut încă demersurile, trebuie să stăm să îşi îngroape femeia fata, e şi ea distrusă. Când terminăm cu înmormântarea vom vedea ce e de făcut”, a explicat Petru Carebia, primarul din Coşteiu.

Fetiţa de 5 ani şi jumătate a plecat miercuri la prânz de acasă alături de fratele ei, cei doi ajungând nesupravegheaţi pe malul râului Timiş, lângă stăvilarul din localitate. Tânăra a intrat în apă şi a fost trasă spre mijlocul râului, moment în care fratele ei a fugit acasă să anunţe că sora ei este în pericol. După zeci de minute de căutări, fata a fost găsită fără suflare plutind pe râu, în ciuda manevrelor de resuscitare aceasta nemaiputând fi readusă la viaţă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017