Administrație

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Autoliv

Banatenii

Consilierii locali lugojeni vor fi convocaţi, joi 27 iulie, în şedinţă extraordinară, de către primarul Francisc Boldea, pentru a discuta majorarea salarilor personalului care lucrează în primărie şi în direcţiile şi serviciile ce aparţin instituţiei.

Francisc Boldea a anunţat că pentru a aplica noua lege a salarizării, organigrama de angajaţi va suferi modificări, iar majorarea salarilor se poate face doar în urma unei restucturări de personal.

“Pentru toate instituţiile pendinte de primărie, mai puţin cele din învăţământ şi sănătate, care au buget separat venit de la minister, avem cam 16,6 milioane aprobaţi în buget pentru salarii. Ar trebui să ne încadrăm, anul acesta, în 14 milioane, pentru că de la 1 ianuarie va mai fi o creştere de salarii. O să schimbăm şi organigrama, nu o să-i mai ţinem pe ăia care nu muncesc. Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune şi care vor să muncească, decât să ţinem pe câţiva care nu fac decât, cum să spun eu, mută veştile dintr-o parte în alta sau mută două foi de colo, colo şi la majoritatea lucrurilor grele se sustrag”, a declarat Boldea, care susţine că are vrea să vadă că angajaţii au conştiinţă, mai ales acum că se măresc salariile şi că nu o să mai existe cazuri în care aceştia să ajungă la ora 9.30 la muncă.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Lugoj

  18 iulie 2017 at 7:27

  Intrebarea e, de ce i-a tinut pana acuma???

 2. Streian

  18 iulie 2017 at 11:13

  Nu cred ca legal se pot face concedieri. Conditia legala care poate fi invocata este „reducerea activitatii” si ca urmare reducerea personalului. Lipsa banilor pentru salarii nu poate fi invocata in conditiile in care nu are loc o reducere de activitate. In caz ca se invoca „o reorganizare” atunci intervine si ITM, reorganizarea trebuie dovedita ca fiind reala, ori in conditiile in care doar nu sunt bani de salarii ea nu e reala. Doar reducerea activitatii ar putea fi invocata, dar asta nu se poate pentru o Primarie nu isi poate reduce activitatea. Daca se ajunge in instanta, persoanele concediate vor castiga. Mai pe scurt o Primarie nu poate sa concedieze oameni pe motiv ca nu ii poate plati !!!

 3. CLAUDIA

  19 iulie 2017 at 8:11

  Cat de penibil este acest individ!!Sa recurgi la asemenea amenintari catre proprii angajati!!

 4. Bogdan

  20 iulie 2017 at 17:35

  Este cat se poate de subiectiv , cam asta inseamna marea legea a salarizarii . Privatizarea primarilor si disponibilizari dupa ureche dupa cum vine unul altul la conducerea primariei.
  Cred ca primul care ar trebui concediat este Boldea la gropile ca sunt in oras. Am ajuns iara ca pe vremea lui Martinescu cand orasul era plin de gropi.CEI CARE ISI MONTEAZA CANALIZARE/APA NU SUNT OBLIGATI SA SI REPARE DRUMUL ???

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017