Actualitate

Mai mulți primari acuză Lugojul că își abandonează câinii în satele din împrejurimi

Mai mulți primari acuză Lugojul că își abandonează câinii în satele din împrejurimi

Autoliv

Haitele de câini vagabonzi terorizează de-a dreptul satele din jurul Lugojului. La Gavojdia, Coşteiu, Victor Vlad Delamarina şi în alte comune, câinii fără stăpân au pus stăpânire pe uliţele pe care oamenii ar trebui să poată să se plimbe sau să stea în linişte. În ultima perioadă, numărul patrupedelor fără stăpân a ajuns la cote alarmante, iar primăriile spun că nu pot face mare lucru, datorită sumelor mari cerute de adăposturi pentru capturarea şi îngrijirea animalelor.

„Nu prea avem ce să facem, costă foarte mult să aducem hingherii, au cerut sute de lei pentru un câine. Se aruncă de la oraşe, mai aruncă şi oamenii, este foarte greu să le explici să îi ducă la adăpost dacă nu mai pot să aibă grijă de ei”, a declarat Petru Carebia, primar la Coşteiu.

Între timp, oamenii sunt atacaţi de haite, care ar face orice pentru un colţ de pâine. Atât la Coşteiu, cât şi la Gavojdia, au fost persoane care au fost doborâte de pe biciclete şi la un pas de a fi sfâşiate de animalele înfometate.

„A mers vecina până la magazin, seara când s-a întors cu bicicleta acasă au dat jos cu ea. A căzut cu capul la 10 centimetri de un pietroi, dacă atingea cu capul acolo, rămânea acolo şi o mâncau câinii. Noroc că a fost lume pe stradă şi au sărit la ei. Sunt 7 într-o haită pe uliţa noastră, toţi până la brâu, nu ai curajul să mergi până la pompă să iei apă seara, că te mănâncă”, a declarat o locuitoare a comunei Coşteiu.

500 de lei câinele prins de hingheri

„La noi sunt haită mare la intrarea în sat, 10 cred că sunt acolo, după care câte 5 pe fiecare stradă, fără să exagerez. A venit o doamnă de pe bicicletă într-o seară, au sărit pe ea, s-a dezechilibrat şi a căzut şi s-a lovit la cap. De atunci are ameţeli, o doare capul, a rămas cu sechele. Am auzit că i-ar fi otrăvit înainte de alegeri, să nu mai fie, dar acum iar au apărut, plin de ei”, a povestit o femeie din Lugojel, sat aparţinător de Gavojdia.

Primarul din Gavojdia se plânge de faptul că preluarea unui câine de către adăpostul de la Tapia, este extrem de costisitoare, iar majoritatea câinilor prinşi pe uliţele satelor ar ajunge acolo tocmai din adăpostul Primăriei Lugoj.

„Noi dăm 500 de lei pe câine la Free Amely, să vină să îi prindă, să îi cureţe şi să îi ţină la adăpost, este foarte mult, de-aia îi şi chemăm rar. Ultima dată au luat acum vreo două luni, un câine la Lugojel care era foarte periculos şi vreo 9 la Gavojdia. Am vorbit cu oamenii, am vorbit cu primarii din zonă, aceştia sunt toţi de aceeaşi părere, că de la Lugoj vin de la adăpostul primăriei şi îi aruncă prin sate, e problemă mare peste tot”, este de părere Dănuţ Stoica, primar la Gavojdia.

Primarul de la Satu Mic a rămas fără găini

La Victor Vlad Delamarina, situaţia este asemănătoare, însă nici aici primarul sau reprezentanţii administraţiei locale nu au găsit până acum vreo soluţie.

„Vin şi îi lasă între sat şi Lugoj, într-o pădurice aici. Ei pleacă fie spre Lugoj, fie spre Victor Vlad. Am auzit şi eu că sunt maşini inclusiv fără numere, care vin seara şi le dau drumul şi sunt câini cu cercei în urechi, deci nu sunt vagabonzi, vin de undeva. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar şi eu am înţeles ca şi restul primarilor că de la Lugoj ar veni. Salprestul nu vine la noi, au spus că doar în oraş pot interveni, o să luăm legătura cu alte adăposturi să vedem ce putem face, este o situaţie periculoasă pentru toată lumea. Mie mi-au mâncat găinile, ce să şi pot face, şi la mine, şi la un vecin au făcut prăpăd”, a precizat Ioan Cardaş, primarul din localitate.

La acuzele primarilor de pe sate, Boldea a izbucnit, spunând că tocmai cei de la sate aruncă patrupede la Lugoj, nu invers, aşa cum susţin edilii comunelor din zonă.

„E absurd să spui asta, de unde aşa ceva? Păi ei aduc de la sate şi lasă la oraş, nu invers. Nu există aşa ceva, noi nu mai avem probleme cu câinii în Lugoj. Aţi văzut dumneavoastră să mai avem muşcaţi de câini în oraş? ”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

 

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Boian Cornel

  22 iulie 2016 at 11:15

  Problema sta invers,cetatenii de la sate abandoneaza cainii in oras,sau la intrare in oras ,dar de cele mai multe ori in zona parcurilor.Cati cetateni de la sate au sterilizat cainii ? cati au carnete de sanatate pentru cainii lor ? Ciobanii din jurul Lugojului au haite intregi de caini ,nevaccinati si nesterilizati.

 2. lugojan

  22 iulie 2016 at 15:29

  si ciini si pisici sunt aduse dimineata cu masini de la sate si lasate printre blocuri,sau chiar dusi in apropierea fabricilor…s-a gasit cine sa vorbeasca cardas ,poate ti-au mincat strigoi gainile…halal de primar ati ales si la V V Delamarina

 3. Irina

  22 iulie 2016 at 19:16

  Este necesară o erată.
  Şi anume: Free Amely nu sunt hingheri, sunt un ONG de protecţia animalelor, şi au un adăpost privat.

 4. ana

  23 iulie 2016 at 13:59

  dreptate pentru oamenii mușcați de maidanezi

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Si-a omorat fosta concubina cu un topor! Crima terifianta la Lugoj

Banatenii26 iunie 2017

Răsturnare de situație în dosarul de corupție al doctoriței de la Casa de Pensii Lugoj. Camelia Rămneanțu a scăpat de pușcărie

Banatenii26 iunie 2017

Cum a aparut Gelateria lui Iury si Ivan din Lugoj! Povestea celei mai cautate inghetate din oras

Banatenii26 iunie 2017

15.000 de turişti pe an vizitează Cramele Recaș. În 2003 erau doar 300

Banatenii26 iunie 2017

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017