Educație

Mai multe școli nu sunt pregătite pentru începerea noului an. Ce măsuri au luat autoritățile

Mai multe școli nu sunt pregătite pentru începerea noului an. Ce măsuri au luat autoritățile

Autoliv

Reprezentanţi ai  Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş au efectuat, în luna august, mai multe controale în unităţile şcolare din judeţul Timiş. Aceştia au dorit să se asigure că sălile de clasă, dar şi cantinele şcolare, sunt pregătite pentru noul an şcolar.

„Există 11 unități de învățământ care nu au autorizație sanitară de funcționare. La o bună parte problemele nu sunt legate de starea clădirii, problemele sunt legate de starea de patrimoniu – spre exemplu grădinința din Topolovățu Mare nu este intabulată, iar la șase unități se va putea acorda autorizația sanitară la începutul lunii septembrie. 406 elevi sunt în aceste instituții de învățământ neautorizate sanitar. Cauza neautorizării este lipsa de apă curentă în localitățile foarte mici, școlile neautorizate funcționează fără excepție în sate, eventual funcționează o grupă de grădiniță cu 10-15 copii. Două sau trei dintre ele, în anul școlar viitor, probabil, vor fi închise”, a declarat Francisc Halasz, inspector școlar general-adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Școlile din Fărdea și Cliciova, printre unitățile de învățământ care nu au autorizație sanitară de funcționare.

„În ceea ce privește Fârdea, am înțeles că sunt niște lucrări la care nu li se vede capătul deocamdată și Primăria nu are bani suficienți să facă toate lucrările necesare. La Cliciova este vorba despre lipsa apei curente. Am înțeles că se va încerca o rezolvare și se va depune documentația în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare”, a adăugat Francisc Halasz.

Pe lângă cele 11 unități de învățământ fără autorizație de funcționare, în Timiș mai sunt 30 de școli care au primit notificare negativă în ceea ce privește autorizarea sanitară. Școlile care au notificare negativă sunt cele aflate în proces de reabilitare și de igienizare. Multe unități au început să zugrăvească, unde nu există apă curentă vidanjează fosele septice, fac activități de igienizare.

„S-au dat termene pentru remedierea problemelor şi în săptămâna dinaintea începerii anului şcolar atât DSP-ul, cât şi DSV-ul vor relua controalele la acele unităţi de învăţământ unde au fost constate deficienţe pentru a vedea dacă s-au făcut remedierile sau nu şi bineînţeles, pentru a se putea elibera autorizatia de funcţionare”, a conchis Francisc Halasz.

Noul an şcolar debutează pe 12 septembrie şi are 35 de săptămâni de cursuri împărţite pe două semestre, respectiv 12 septembrie – 3 februarie şi 13 februarie – 16 iunie.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Un elev a dat examenul de capacitate de pe patul de spital. A fost supravegheat video și de o comisie specială

Banatenii21 iunie 2017

Peste 7500 de elevi, din Timiș și Caraș-Severin, susțin primul examen din Evaluarea Națională

Banatenii19 iunie 2017

Elevii din Lugoj, invitați să stea șase zile fără telefon și internet

Banatenii7 iunie 2017

Omuleții verzi vor mărșălui pentru natură până în fața Primăriei Lugoj

Banatenii6 iunie 2017

Un elev din Lugoj a fost eliminat de la proba orală de limba română a Bacalaureatului

Banatenii6 iunie 2017

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Banatenii31 mai 2017

La Lugoj, Ziua Internaţională a Copilului  se ţine în 31 mai. Ce activităţi vor avea loc

Banatenii29 mai 2017

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Banatenii28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Banatenii23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Banatenii22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Banatenii17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Banatenii16 mai 2017