Sport

Lugojul va avea o reprezentantă la lupte feminine în cadrul Campionatului European din Suedia

Lugojul va avea o reprezentantă la lupte feminine în cadrul Campionatului European din Suedia

Autoliv

Roxana Ţif, sportiva legitimată la CSŞ Lugoj, la lupte feminine, va participa în perioada 18- 24 iulie la Campionatul European care se va desfăşura în Suedia la Stockholm. Cântarul oficial va avea loc joi, 21 iulie, urmând ca Roxana să concureze în 22 iulie, la categoria 40 kg.

Luptătoarea care a împlinit de curând vârsta de 16 ani este pregătită la Lugoj de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi de către profesorul Laurenţiu Macarei, iar la lotul naţional de către antrenorul Şerban Mumjiev. Ultimul a declarat că obiectivul Roxanei este clasarea în locurile 3-5 la Campionatul European, deşi el speră la o medalie cât mai strălucitoare.

“Se pregăteşte foarte bine, este în parametrii normali. Ne dorim să ajungă în vârf de formă la momentul competiţiei şi cred că vom reuşi acest lucru. Obiectivul nostru este clasarea în locurile 3-5.  Anul trecut a fost la prima ei participare, au cam copleşit-o emoţiile şi nu a reuşit să se claseze în primii cinci sportivi ai Europei. Acum este mai experimentată, a mai trecut un an, s-a întărit şi cred că o să obţină un rezultat bun. Contăm pe o medalie la această competiţie, însă nu vrem să punem presiune pe copil şi de aceea am lăsat garda mai jos”, a precizat Şerban Mumjiev, antrenorul lotului naţional, care a adăugat că cele mai importante adversare ale Roxanei la competiţia continentală provin din Ucraina, Turcia şi Rusia.

Antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu o descrie ca fiind o fată serioasă, muncitoare şi conştiincioasă, cu un palmares impresionant, iar rezultatele înregistrate în ultimii ani dau speranţe la o clasare cât mai bună la această ediţie a europenelor.

“Anul trecut a avut şase medalii, dintre care trei internaţionale şi trei titluri naţionale, care au culminat cu titlul de campioană balcanică. În 2016 a ocupat primul loc la Turneul Internaţional al României, locul al treilea la Internaţionalul Turciei. La naţionalele şcolare a ieşit vicecampioană, însă nu a luptat la categoria ei şi a fost medaliată cu bronz la Campionatul Naţional de cadeţi. Fără competiţii, finale naţionale, turnee internaţionale, campionate europene şi mondiale nu poate să-şi depăşească propriile performanţe anterioare. Experienţa competiţională o dobândeşte doar prin participarea la aceste întreceri supreme. Altfel nu se creşte în valoare. Iar eu aştept de la ea un salt valoric mai mare”, a precizat Avrămuţ Todorescu.

Roxana Ţif a  început luptele la centrul satelit al Clubului Sportiv Şcolar de la Mănăştiur. După terminarea gimnaziului a intrat la Liceul Traian Vuia din Făget, apoi s-a transferat la Liceul Mircea Eliade din Bucureşti, unde îşi continuă studiile, în perioada în care este la lotul naţional.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017

Patru ore de superspectacol AeroNautic la Surduc. Vezi programul complet al manifestărilor

Banatenii27 iunie 2017

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017

Piloţii de la Moto Extrem Lugoj, din nou pe podium în etapa de la Zărneşti

Alina Damian14 iunie 2017