Administrație

Lugojul şi Veliko Gradişte, viitori parteneri pentru proiecte europene

Lugojul şi Veliko Gradişte, viitori parteneri pentru proiecte europene

Autoliv

O delegaţie formată din trei persoane, printre care şi Dragan Milic, reprezentantul comunităţii locale din Veliko Gradişte a participat la o întrevedere cu municipalitatea din Lugoj vineri la prânz. Discuţiile dintre cei doi parteneri, care au mai colaborat în trecut, s-au axat pe posibilităţile de a atrage fonduri europene, dar şi pe înfrăţirea dintre cele două localităţi.

Din partea Lugojului, edilul şef şi-a exprimat intenţiile a accesa din nou fonduri ale Uniunii Europene pentru diferite proiecte de interes local, alături de sârbi. Dintre acestea, primarul a amintit de realizarea unor foraje de apă termală la ştrand, dar şi viitoare proiecte pentru spital. De asemenea, Boldea a vorbit şi despre înfrăţirea dintre cele două oraşe, care este la un pas de oficiere.

„Ne-am înfrăţit cu nişte prieteni dragi, cu care ne-am călit într-un proiect european. Astăzi am pregătit protocolul de înfrăţire dintre cele două oraşe, sperăm ca până la finalul anului să fie semnat. Ne-am propus un cumul de proiecte transfrontaliere, pe care să le facem împreună, vom colabora la fel ca şi la primul proiect”, a declarat primarul Francisc Boldea.

De cealaltă parte, reprezetanţii oraşului din Serbia s-au arătat interesaţi de continuarea relaţiilor bune pe care le au cu Lugojul.

„Sunt relaţii pe care le avem de mulţi ani, dar acum le oficializăm. Vom colabora în domenii diferite, cultură, sport, sănătate, în care sperăm să dezvoltăm relaţiile pe care le avem, deja foarte bune. Primul proiect la care am participat, cel cultural, a fost unul cu rezultate de mare succes”, a explicat Dragan Milic, primarul din Veliko Gradişte.

Ultimul proiect important la care Lugojul şi Veliko Gradişe au participat a fost cel dedicat păstrării şi promovării tradiţiilor culturale în cele două oraşe şi Reşiţa, al treilea partener al proiectului. Bugetul total alocat acestuia a fost de 325.206 de euro, din care 104.672 de euro au fost alocaţi municipiului Lugoj. O parte importantă din bani a fost folosită pentru cumpărarea unei scene moderne, pe care se desfăşoară, de la jumătatea lui 2014 încoace, toate festivalurile importante din oraş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Reşiţa primeşte de la Guvern peste 18 milioane de lei pentru o grădiniţă, două poduri şi mai multe drumuri de acces

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Dezastru ecologic pe malul râului Timiş. Zeci de tone de deşeuri sunt aruncate pe locul unde, în trecut, lugojenii ieşeau la iarbă verde

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO – Oraşul cu stâlpii în mijlocul drumului. Cum au asfaltat trotuarele şi drumurile edilii unui oraş din Banat

Banatenii18 iulie 2017

Reşiţa, o nouă etapă pentru prevenirea virusului Zika. Reşiţenii pot primi amenzi dacă nu execută dezinsecţia imobilelor proprii

Banatenii17 iulie 2017

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Banatenii17 iulie 2017

GEC Nera acuză Romsilva că a lăsat în paragină una dintre cele mai frumoase zone turistice din Banat

Banatenii17 iulie 2017

Pe mai multe drumuri din Banat se circulă cu resticţii din cauza lucrărilor. Vezi unde stai în trafic

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Banatenii14 iulie 2017

Administraţia Lugojului investeşte 4,8 milioane de lei în reabilitarea unei uzini. Trei cartiere ar trebui să aibă apă mai bună

Banatenii13 iulie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întrunesc pentru o nouă şedinţă. Ce proiecte au pe ordinea de zi

Banatenii13 iulie 2017

Acces mai uşor la autostradă! Se lărgeşte drumul de legătură dintre Timişoara şi A1, prin Dumbrăviţa

Banatenii11 iulie 2017

Bombă socială la Lugoj. Aproximativ 90 de familii riscă evacuarea, iar Primăria nu are o soluţie

Banatenii11 iulie 2017