Actualitate

Lugojul, piață de mașini în aer liber! Singurul loc legal de vânzare s-a închis

Lugojul, piață de mașini în aer liber! Singurul loc legal de vânzare s-a închis

Autoliv

Problema maşinilor expuse la vânzare pe domeniul public al municipiului Lugoj este una de actualitate pentru autorităţi şi şoferi, aceştia din urmă având nu de puţine ori dificultăţi în a găsi un loc de parcare din cauza celor care îşi scot la vânzare autoturismele în parcările din oraş. După ce Primăria a recomandat lugojenilor un loc în care să îşi ducă maşinile pe care vor să le vândă, și anume salonul Auto Europa de pe strada Caransebeşului, concluzia a fost că puţini proprietari au plătit pentru ca autoturismele să fie depuse în locul special destinat.

Nu de mult, salonul lugojean de maşini şi-a închis definitiv porţile. Afacerile slabe au dus la desfiinţarea locaţiei, care acum este goală şi fără o destinaţie stabilită. Din informaţiile primite de la Primărie, se va încerca o negociere cu reprezentanţii Auto Europa de închiriere a locului, tot în scopul de a amenaja o piaţă de maşini second hand a Lugojului.

„Vom discuta săptămâna viitoare cu cei de la Auto Europa, vom cere să ni se dea în chirie acel spaţiu, care acum este gol, sperăm să nu se vândă până la discuţie. Vom putea oferi o chirie modică, credem că e locul perfect pentru o piaţă de maşini la mâna a doua, ca să nu mai stea pe toate drumurile din oraş şi să creeze probleme”, a declarat primarul Francisc Boldea.

În timp ce proprietarii de maşini îşi expun în continuare autoturismele pe străzile din oraş, Poliţia Locală caută şi ea soluţii. Reprezentanţii serviciului sunt de părere că problema este una care cu greu va fi eradicată, dacă administraţia locală, prin Consiliul Local, nu va adopta o hotărâre dură împotriva celor care îşi scot maşinile la vânzare unde nu au voie.

„Avem două zone problematice în oraş, una este pe strada Timişorii, cea din vecinătatea sălii de sport „Ioan Kunst Ghermănescu”, iar a doua este pe Coloman Wallisch, în perimetrul Parcului George Enescu. Noi îi chemăm la sediu, le dăm amenzi, mulţi nu au numere, iar legea nu ne permite să ridicăm maşinile, firmă de blocat roţi nu avem. Ar trebui dată o hotărâre de consiliu pentru o lege mai dură în această privinţă”, a declarat pentru Cetăţeanul Florin Dumitru, şeful Serviciului Poliţia Locală Lugoj.

Conform HCL 46, Art. 8, Lit. N, amenda pentru expunerea spre vânzare a maşinilor pe domeniul public al municipiului Lugoj este între 200 şi 400 de lei. Potrivit poliţiei locale, zeci de persoane sunt amendate sau avertizate în fiecare săptămână pentru că săvârşesc această ilegalitate.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017