Inchiriere spatii Lugoj

Administrație

Lugojul, la un pas să piardă finanţări europene de 1.000.000 de euro. Primarul şi consilierii se acuză reciproc

Lugojul, la un pas să piardă finanţări europene de 1.000.000 de euro. Primarul şi consilierii se acuză reciproc

Autoliv

Banatenii

Primarul Francisc Boldea îi acuză pe consilierii locali independenţi şi pe cei din PNL, că au blocat o finanţare europeană de 700 de mii de euro dintr-un proiect transfrontalier în parteneriat cu localitatea Pancevo(Serbia) şi că provocă pierderea a încă 300 de mii de euro, tot dintr-o finanţare europeană. Boldea susţine că din cauza faptului că cei patru nu au votat, la ultima şedinţă a consiliului,  rectificarea unor suprafeţe de teren, domeniu public al municipiului Lugoj, pe care funcţionează două grădiniţe, pe str. Făgetului şi pe str. Xenopol.

“Noi am obţinut o finanţare de 300 de mii de euro pentru întocmirea documentaţiei necesare unui alt proiect de 700 de mii de euro, pentru instalarea unui sistem de panouri solare pentru producerea de apă caldă me­na­je­ră la mai multe grădiniţe şi creşe din municipiu, precum şi la cantina de ajutor social şi căminul pentru vârstnici d­e pe strada Anişoara O­deanu. Până acum am folosit împreună cu partenerii noştri cei 300.000 de euro, pentru do­cu­mentaţiile  tehnice, urmând ca cei 700 de mii de euro să coste instalaţiile. Pentru a putea continua trebuie să înscriem în CF, clădirile şi terenul de acolo şi trebuie rectificate anumite suprafeţe, care se transformă din stânjeni în metri. Eu o să introduc din nou proiectul în şedinţa următoare şi dacă nu va trece, va trebui să înapoiem cei 300 de mii de euro şi nu vom mai putea să accesăm cei 700 de mii. Totul din vina celor patru consilieri, Brânduşoni, Martinescu, Blidariu şi Anghel”, a declarat Francisc Boldea pentru Cetăţeanul.

“În materialele prezentate la comisii, am observat împreună cu domnul Martinescu, că există o diferenţă de 1.944 de m/p, pe str.Făgetului mai mare şi una mai mică pe str.Xenopol.  Biroul Managent Programe Europene din Cadrul Primăriei Lugoj încearcă să regleze nişte aspecte care, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să le aibă în vedere înainte de accesarea fondurilor europene. Sigur că e uşor să spui că din cauza celor care s-au opus acestor rectificări se vor pierde bani europeni, însă cel mai grav e că partenerii din proiectul transfrontalier vor considera Primăria Lugoj ca fiind un partener neserios, din moment ce acest birou, condus de domnul Liviu Savescu nu a reuşit să parcurgă paşii legali să întocmească documentaţia aşa cum trebuia, la momentul respectiv.  Vina pentru pierderea acestor fonduri europene o au chiar dânşii, pentru că nu au întocmit documentaţia corect şi acum vin în Consiliul local să o corecteze”, spune Liviu Brânduşoni.

Consilierul Marius Martinescu a spus că rectificarea de suprafaţă s-a dorit să se facă cu un anumit interes. “Un caz asemănător este cel de la aeroportul Cioca de la Timişoara, acolo celebrul domn Bojin a încercat o figură asemănătoare, pentru că lipseau vreo 2 hectare şi în felul ăsta se încerca, ca şi aici, împroprietărirea vecinilor. Dacă s-ar vota un asemenea proiect de hotărâre, cu cei aproape 2000 de m/p urmează să-şi corecteze vecinii terenurile. Imediat după această hotărâre îşi rectifică şi ei suprafeţele de teren. E o metodă lesnea de împroprietărire a uneia sau mai multor persoane de pe str. Libertăţii, buni vecini ai domnului primar”, a declarat Martinescu.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

Zece proiecte de drumuri din Timiș primesc finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Banatenii6 decembrie 2017

Cine se ocupă cu deszăpezirea pe drumurile din Timiș

Banatenii24 noiembrie 2017

Lucrări la drumurile din Banat. Unde se circulă cu restricții

Banatenii27 octombrie 2017

Consilierii județeni vor reglementa situația transportului de persoane până în 2019

Banatenii25 octombrie 2017

Cursă reluată spre Bucureşti, de la Aeroportul Timişoara

Banatenii24 octombrie 2017

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017