Educație

Lugojul intră în concursul „De-a arhitectura în orașul meu”

Lugojul intră în concursul „De-a arhitectura în orașul meu”

Autoliv

Cursul „De-a arhitectura în orașul meu” este un program educațional care pune la lucru creativitatea elevilor, îi face mai atenți la ce se întâmplă în orașul lor și îi ajută să descopere lumea fascinantă a arhitecturii. Anul acesta, aproximativ 4.200 de elevi din țară vor lua parte la curs și printre aceștia se numără și 32 de elevi lugojeni din clasele a III-a și a IV-a de la Clubul Copiilor.

„Orașul/localitatea în care ei trăiesc este materialul didactic de referință. Programul are un suport de curs, o programă, un caiet al elevului și materiale didactice vizuale, toate oferite în mod gratuit de către Asociația De-a arhitectura din București. Cursul a fost conceput pe metoda de învățare experiențială, pe o structură de tip: observ, analizez, construiesc și prezint”, a declarat prof. Simona Berghin de la Clubul Copiilor Lugoj.

În ceea ce privește Clubul Copiilor Lugoj, în procesul de predare profesorii Simona Berghin şi Tiberiu Olah vor fi asistați de către Alexandra Stan, studentă la Arhitectură. Programul se va desfășura miercurea, două grupe a câte 16 locuri, între orele 15.00-16.30 și 16.30-18.00. Înscrieri la Clubul Copiilor, Str. Comuna din Paris Nr. 5.

„Prima parte a demersului educațional urmărește achiziționarea de informații prin experiența directă a elevilor: expediții în oraș, experiment, joc și prezentări vizuale, iar cea de-a doua este aplicația practică a celor învățate anterior, elevii lucrând împreună la un proiect comun. Fiecare an școlar se va finaliza la disciplina opțională de educație de arhitectură și mediu construit cu un vernisaj De-a arhitectura cu proiectul elevilor”, a mai adăugat prof. Simona Berghin.

În cadrul programului copiii vor dezvolta aptitudinile de observație, percepție și analiza critică a mediului construit al localității lor. Le va fi stimulată creativitatea și dezvoltate simțul spațial și cultura vizuală. De asemenea, își vor îmbunătăți abilitățile de colaborare, comunicare și lucru în echipă. Programul este inițiat și implementat de către Asociația De-a arhitectura București și avizat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Un elev a dat examenul de capacitate de pe patul de spital. A fost supravegheat video și de o comisie specială

Banatenii21 iunie 2017

Peste 7500 de elevi, din Timiș și Caraș-Severin, susțin primul examen din Evaluarea Națională

Banatenii19 iunie 2017

Elevii din Lugoj, invitați să stea șase zile fără telefon și internet

Banatenii7 iunie 2017

Omuleții verzi vor mărșălui pentru natură până în fața Primăriei Lugoj

Banatenii6 iunie 2017

Un elev din Lugoj a fost eliminat de la proba orală de limba română a Bacalaureatului

Banatenii6 iunie 2017

O lugojeancă va studia Dreptul Internațional și European la Universitatea de la Haga. A fost acceptată de trei universități din Olanda

Banatenii31 mai 2017

La Lugoj, Ziua Internaţională a Copilului  se ţine în 31 mai. Ce activităţi vor avea loc

Banatenii29 mai 2017

Târgul liceelor timişene se ţine la Universitatea „Drăgan” din Lugoj

Banatenii28 mai 2017

12 premii pentru elevii de la Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj, la un concurs internaţional

Banatenii23 mai 2017

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Banatenii22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Banatenii17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Banatenii16 mai 2017