Inchiriere spatii Lugoj

Educație

Lugojul intră în concursul „De-a arhitectura în orașul meu”

Lugojul intră în concursul „De-a arhitectura în orașul meu”

Autoliv

Cursul „De-a arhitectura în orașul meu” este un program educațional care pune la lucru creativitatea elevilor, îi face mai atenți la ce se întâmplă în orașul lor și îi ajută să descopere lumea fascinantă a arhitecturii. Anul acesta, aproximativ 4.200 de elevi din țară vor lua parte la curs și printre aceștia se numără și 32 de elevi lugojeni din clasele a III-a și a IV-a de la Clubul Copiilor.

„Orașul/localitatea în care ei trăiesc este materialul didactic de referință. Programul are un suport de curs, o programă, un caiet al elevului și materiale didactice vizuale, toate oferite în mod gratuit de către Asociația De-a arhitectura din București. Cursul a fost conceput pe metoda de învățare experiențială, pe o structură de tip: observ, analizez, construiesc și prezint”, a declarat prof. Simona Berghin de la Clubul Copiilor Lugoj.

În ceea ce privește Clubul Copiilor Lugoj, în procesul de predare profesorii Simona Berghin şi Tiberiu Olah vor fi asistați de către Alexandra Stan, studentă la Arhitectură. Programul se va desfășura miercurea, două grupe a câte 16 locuri, între orele 15.00-16.30 și 16.30-18.00. Înscrieri la Clubul Copiilor, Str. Comuna din Paris Nr. 5.

„Prima parte a demersului educațional urmărește achiziționarea de informații prin experiența directă a elevilor: expediții în oraș, experiment, joc și prezentări vizuale, iar cea de-a doua este aplicația practică a celor învățate anterior, elevii lucrând împreună la un proiect comun. Fiecare an școlar se va finaliza la disciplina opțională de educație de arhitectură și mediu construit cu un vernisaj De-a arhitectura cu proiectul elevilor”, a mai adăugat prof. Simona Berghin.

În cadrul programului copiii vor dezvolta aptitudinile de observație, percepție și analiza critică a mediului construit al localității lor. Le va fi stimulată creativitatea și dezvoltate simțul spațial și cultura vizuală. De asemenea, își vor îmbunătăți abilitățile de colaborare, comunicare și lucru în echipă. Programul este inițiat și implementat de către Asociația De-a arhitectura București și avizat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Educație

Şcoala de Anticorupţie! Cum văd liceenii timișoreni corupția din interiorul liceelor

Banatenii14 noiembrie 2017

Elevi cu deficiențe de auz și de vedere, pregătiți să intre pe piața muncii

Banatenii23 octombrie 2017

Singurul planetariu mobil din România revine la Timişoara, cu un spectacol nou despre eclipse și anotimpuri

Banatenii17 octombrie 2017

Președinta Croației vine la deschiderea anului universitar de la Timișoara

Banatenii3 octombrie 2017

Tinerii închiși la Centrul Educativ Buziaș joacă teatru

Banatenii28 septembrie 2017

Universitatea de Vest din Timişoara, nominalizată la premiile Elsevier, cea mai mare editură științifică din lume

Banatenii26 septembrie 2017

A murit istoricul Banatului: „Am muncit toată viața, ca să trăiesc și după moartea mea“

Banatenii24 septembrie 2017

POVESTE DE VIAŢĂ. Un copil crescut la orfelinat a ajuns director de şcoală în Banat

Banatenii15 septembrie 2017

Ce loc ocupă Universitatea de Vest în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din Europa Centrală şi de Est

Banatenii13 septembrie 2017

Scandalul începutului de an în şcolile din Timiş: “Nu este bine ca să ajungem să facem o ierarhie a pilelor”

Banatenii5 septembrie 2017

Trimite un copil sărac la şcoală! Cu o contribuţie minimă, poţi salva un destin

Banatenii4 septembrie 2017

Multinaţionalele din Lugoj sprijină educaţia. Colegiul “Brediceanu” a primit încă o donaţie pentru a putea face performaţă

Banatenii4 septembrie 2017