Actualitate

Lugojul a pierdut o investiţie uriaşă, de 60 de milioane de euro, în favoarea unui sat din zonă

Lugojul a pierdut o investiţie uriaşă, de 60 de milioane de euro, în favoarea unui sat din zonă

Autoliv

Un proiect cu care primarul Lugojului s-a lăudat prea devreme a fost în cele din urmă pierdut de oraş, localitatea Mănăştiur din apropiere fiind într-un final aleasă de elveţienii de la Cornu pentru investiţie. Acum mai bine de nouă luni, Boldea spunea că fabrica de biscuiţi care se va construi la Lugoj va aduce locuri de muncă noi, un investitor puternic şi va ajuta astfel la dezvoltarea oraşului. Din nefericire, totul a fost doar un vis al primarului.

Rezultatul final este cu totul altul decât cel anunţat de primar. Astfel, compania care produce biscuiţi şi alte produse de patiserie a stabilit să îşi ridice fabrica la Mănăştiur, o localitate cu aproximativ 1800 de locuitori. Primarul localităţii spune că investitorul a ales Mănăştiurul din cauza mai multor factori, care la Lugoj nu erau îndepliniţi în totalitate.

„La Lugoj a fost în februarie, aia s-a terminat de mult, asta e sigur. Va fi la intrarea în sat, lângă terenul de sport, pe 12,5 hectare. Ne-au ales din cauză că taxele sunt mai mici, apa, canalul mai ieftine, e aproape de autostradă. La noi sunt şi muncitori, cei care merg la Lugoj şi fac naveta, pot să se mute aici”, a explicat edilul şef Ioan Curuţi din Mănăştiur.

Investiţie de 60.000.000 de euro

Primarul a mai precizat şi că suma totală pe care elveţienii o vor investi în localitate este una record, investiţia urmând să se dezvolte până în 2019.

„Valoarea investiţiei, o hală e cam 5 milioane de euro. Până în 2019 sun 13 hale de construit, 60.000.000 de euro ar fi din ce ne-au dat ei din documente. Fiecare hală va avea 260 de metri lungime pe 20 lăţime. Ar trebui să producă în luna iunie, cel târziu iulie 2016. Au contracte semnate deja, de-aia se grăbesc”, a mai precizat Curuţi.

Boldea: La noi e scump terenul

Deşi spunea că vrea cu tot dinadinsul să îi aducă pe cei de la Cornu în oraş, Boldea a reacţionat neutru la aflarea veştii că elveţienii au renunţat la Lugoj în favoarea unui sat cu un număr de 95% mai puţini locuitori decât oraşul de pe Timiş.

„Nu ştiam nimic despre ea, nu cunosc despre această problemă. Noi am fost în tratative, urma să aleagă. E bine că a câştigat satul Mănăştiur, e din zonă. Nu ştiam că s-a finalizat, nu am vorbit cu ei, noi şi aşa avem şomajul mic, dar era bună investiţia. Probabil că e scump terenul la noi, e 0,7 euro pe metrul pătrat concesionat, la 12 hectare era o sumă enormă. E hotărâre de consiliu veche de 10 ani”, este declaraţia lui Francisc Boldea, primarul Lugojului.

În luna aprilie a acestui an, atunci când Lugojul a avut câteva discuţii cu firma de consultanţă prin care se dorea aducerea fabricii Cornu în oraş, România se bătea cu Polonia pentru a câştiga deschiderea punctului de lucru într-o locaţie din ţara noastră. După ce România a fost ţara aleasă într-un final de elveţieni, Lugojul a rămas oraşul principal favorit, însă elveţienii au decis într-un final să îşi mărească harta de posibile locaţii, dând peste localităţi cu impozite mici şi apropiate de autostradă, cum este Mănăştiurul.

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Marius Martinescu

  3 iunie 2016 at 13:54

  CONCLUZIE: Lui Boldea nu îi plac „biscuitii” !???

 2. dan

  3 iunie 2016 at 14:45

  Cred ca nu a castigat nimic asta era ideea
  Fabrica bmw a vrut sa cupere teren pe centura si boldea nu lea aprobat proiect de constructie in zona aia stiu sigur pt ca nu castiga nimic el din teren
  Rusine boldea

 3. cristian

  3 iunie 2016 at 19:18

  Primarul i-a trimis la un mare patron al unei firme de casa ,ca solutie pentru locatia ,la fel ca pe cei de la centrul logistic.E normal?

 4. Robert

  3 iunie 2016 at 19:57

  Dane, tu crezi ca lugojenii inghit minciunile tale.BMW nu a fost niciodata la Lugoj si atunci cum sa ceara autorizatie de constructie?Ai luat degeaba banii pentru postare ca nu tin aberatiile tale.

  • cristian

   4 iunie 2016 at 16:41

   Lugojeni,duminica votati cu gandul la schimbare in bine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Si-a omorat fosta concubina cu un topor! Crima terifianta la Lugoj

Banatenii26 iunie 2017

Răsturnare de situație în dosarul de corupție al doctoriței de la Casa de Pensii Lugoj. Camelia Rămneanțu a scăpat de pușcărie

Banatenii26 iunie 2017

Cum a aparut Gelateria lui Iury si Ivan din Lugoj! Povestea celei mai cautate inghetate din oras

Banatenii26 iunie 2017

15.000 de turişti pe an vizitează Cramele Recaș. În 2003 erau doar 300

Banatenii26 iunie 2017

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017