Actualitate

Lugojenii din Consiliul Județean. PSD a câștiga județul, dar Dobra este în șah și riscă să rateze un nou mandat de vicepreședinte

Lugojenii din Consiliul Județean. PSD a câștiga județul, dar Dobra este în șah și riscă să rateze un nou mandat de vicepreședinte

Autoliv

Rezultatele oficiale parțiale, după numărarea voturilor din 414 secții (din 595) îi dau câștigători pe social democrați la Consiliul Județean cu 39,11 %. Pe locul doi este PNL, cu 31,15 %, iar pe trei UNPR, cu 7,21 %. Urmează: ALDE – 5,56 % și PMP – 5,32 %. Potrivit configurației actuale, PSD are 16 mandate de consilieri județeni, PNL – 14, UNPR – trei, iar PMP și ALDE câte două. Potrivit rezultatelor actuale, lugojenii care intră în CJ sunt: Călin Dobra (PSD), Nicu Bădina (PSD), Cătălin Sima (PSD) și Adrian Ștef (PNL).

Chiar dacă PSD a obținut cele mai multe voturi, iar actualul vicepreședinte al CJ Timiș, Călin Dobra a obținut un nou mandat de pe poziția a doua, șansele ca lugojeanul să obțină un nou mandat de vicepreședinte depind de negocierile care au loc pentru formarea unei majorități în Consiliul Județean. Pentru a face majoritatea în CJ, PSD are nevoie de trei voturi. Într-o alianță cu UNPR, PSD ar obține cele trei voturi, dar acest scenariu este puțin probabil, în condițiile în care este greu de crezut că Titu Bojin va trece atât de ușor peste faptul că a fost alungat din PSD. Într-o astfel de variantă, Dobra ar putea spera la funcția de vicepreședinte.

Una dintre variantele posibile ar fi o coaliție PSD + ALDE + PMP, ecuație în cadrul căreia postul de președinte i-ar reveni PSD-ului, iar posturile de vicepreședinți le-ar putea reveni celor de la ALDE și PMP. Dobra ar ieși, astfel, din schema pentru postul de vicepreședinte al Consiliul Județean Timiș.

O altă variantă de lucru, luată în calcul în varianta în care PSD nu va negocia cu UNPR este o alianță cu ALDE și asigurarea majorității prin ruperea unuia din cele două voturi de la PMP. În funcție de negocieri, într-o astfel de variantă, Dobra poate spera la un post de vicepreședinte, urmând ca celălalt post să fie ocupat de ALDE.

Sursa foto: pressalert.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017