Actualitate

Lugojenii cer rezervări online şi acces pentru persoanele cu handicap la cinematograf

Lugojenii cer rezervări online şi acces pentru persoanele cu handicap la cinematograf

Autoliv

Cu cererea în creştere şi numărul filmelor aduse în premieră tot mai mare, cinematograful Bela Lugosi din Lugoj se confruntă cu mai multe probleme, la o lună de la inaugurarea oficială. Dintre acestea, două sunt cele mai vizibile, comentate şi criticate de pasionaţii de filme din Lugoj. Astfel, lugojenii cer posibilitatea rezervării de bilete online pentru peliculele care rulează la cinema, iar cei care suferă de handicap locomotor cer acces pentru cărucioare.

Primii care au pus problema rezervărilor online au fost lugojenii de pe Facebook, care spun că sistemul de rezervări lasă de dorit. Imposibilitatea de a rezerva un bilet online, care se poate face acum doar în timpul programului, fapt ce obligă spectatorul să meargă la cinema cu cel puţin 30 de minute înainte de film este, spun tinerii de pe reţelele de socializare, un mare minus pentru un cinematograf modern şi atât de căutat.

„Avem un cinematograf modern şi la care merg mulţi tineri, toată lumea are acces la internet şi totuşi nu putem face rezervare online. Dacă mergem să rezervăm la casă nu e deschis decât în zilele de film şi de obicei nu sunt locuri, iar dacă sunt, sunt în rândurile din faţă”, s-a plâns un tânăr din Lugoj pe o reţea de socializare.

În cazul problemei rezervărilor pe internet, reprezentanţii cinematografului spun că lucrează la o soluţie şi că locaţia va avea un sistem modern de rezervări online.

„Avem în vedere problema, se lucrează la un sistem de rezervări online. Vom avea site oficial al cinematografului, se va putea intra şi rezerva bilet cu loc, exact ca la Timişoara, ştim că e mai comod aşa dar deocamdată din cauza unor probleme nu s-a putut face asta. Rezervările se fac în fiecare zi de lucru a casei, se rezervă locul pentru orice zi şi se plăteşte înainte de film”, a declarat pentru Cetăţeanul Sorin Crâstoiu, referent la Cinematograful Bela Lugosi.

O altă problemă a fost ridicată de comunitatea persoanelor cu handicap locomotor, care nu de puţine ori au cerut, de la începutul activităţii la cinematograf, o rampă de acces pentru cărucioarele cu rotile. Situaţia este una cunoscută la nivelul conducerii administraţiei locale. Reprezentanţii acesteia spun că există acces la cinematograf pentru persoanele cu dizabilităţi, doar că acesta se face prin spatele cinematografului.

„Am discutat cu cei de la Dacia, intrarea se face pe sub poartă, e pusă o rampă de acces şi se poate intra. Dacă la poartă este închis, e cheia la recepţie, să poată intra fiecare. Rămâne definitiv varianta aceasta, dar dacă vine una mai bună, o schimbăm”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Cinematograful din Lugoj a fost deschis publicului la 9 aprilie, când lugojenii au putut cumpăra primele bilete la peliculele proiectate în cele două săli ale locaţiei. În prima lună de activitate, administraţia locală a încasat peste 35.000 de lei din biletele vândute.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017

O timişoreancă a uitat o plasă cu o sumă importantă de bani într-o sală de aşteptare. A avut noroc că au găsit-o jandarmii

Banatenii14 iulie 2017

Jandarmii timişeni au descins în piaţa din Lugoj, ca să-i prindă pe traficanţii de ţigări. Au găsit doar un singur contrabandist

Banatenii13 iulie 2017

Un taximetrist din Timişoara a furat telefonul unui client. A fost reţinut de poliţişti

Banatenii13 iulie 2017

Un hotel simbol din Herculane, sancţionat de Ministerul Turismului din cauza condiţiilor proaste de cazare

Banatenii12 iulie 2017

Doi bărbaţi s-au bătut pentru droguri, într-un cartier din Timişoara, şi i-au prins jandarmii

Banatenii11 iulie 2017