Social

Lugojenii au sărit în ajutorul tânărului bolnav care trăiește în cort la marginea orașului. Primarul promite că va căuta o soluție!

Lugojenii au sărit în ajutorul tânărului bolnav care trăiește în cort la marginea orașului. Primarul promite că va căuta o soluție!

Autoliv

Zeci de lugojeni care au citit pe cetățeanul.ro, articolul despre tânărul care locuiește la marginea orașului nu au rămas indiferenți și au început să-i ducă mâncare și haine. Bărbatul de aproape 40 de ani este bolnav și de aproape doi ani nu mai are unde să locuiască.

Povestea tristă a tânărului care trăiește la marginea Lugojului, într-un cort, începe din vremea când era doar un copil și familia lui s-a destrămat. Tătăl său, un fost polițist, aruncă vina pe fosta soție. “S-a întâmplat în 1988. Ne-am despărțit și copilul a rămas cu ea, pentru că a așa a decis instanța. La partaj, eu am renunțat la un apartament luxos de patru camere, pe care îl aveam atunci, în favoarea fostei soții, cu condiția să aibă grijă de fiul nostru. Între timp, ea și-a refăcut viața, cum era și normal, și a mai avut două fetițe. Fiul meu a fost marginalizat și suspus unor tratamente care i-au generat îmbolnăvirea și a fost diagnosticat cu schizofrenie – tulburări de personalitate”, a povestit Leontin Bilă, tatăl tânărului pentru Cetățeanul.

Leontin Bilă susține că, fiind mutat cu serviciul în Timișoara, a aflat foarte târziu de ceea ce se petrecea cu fiul său. Între timp, fosta soție a vândut apartamentul și a cumpărat o casă, pe care după câțiva ani, la fel, a vândut-o și s-a mutat, iar pe băiat nu l-a mai luat cu ea. Noul proprietar i-a cerut în mai multe rânduri să părăsească locuința și în cele din urmă l-a evacuat cu poliția. Leontin Bilă spune că în noua familie pe care și-a întemeiat-o nu îl poate integra și pe fiul său din prima căsătorie și de aceea cere Primăriei Lugoj să intervină. “El este o prioritate. Este un caz social deosebit de grav. Este și bolnav, iar legea spune că, în aceste cazuri, primăriile trebuie să ia măsuri”, spune Bilă, care afirmă că a încercat să meargă în audiență la Francisc Boldea pentru a cere o locuință pentru fiul său, dar nu a fost primit.

Primarul Lugojului spune că a aflat de cazul bărbatului care doarme în cort. “M-a oprit ieri pe stradă și mi-a povestit totul. Mi-a spus și că are un dosar depus la noi. Am cerut să se verifice și vom vedea în ce măsură putem să-l ajutăm, dacă găsim o cameră unde să poată locui. Dar având părinți, e obligația lor să aibă grijă de el. Mai ales dacă aceștia au locuințe. Nici nu știu acum dacă avem posibilitatea legală să-i dăm noi casă. O să verific și vedem ce putem face”, a declarat Boldea pentru cetățeanul.ro.

Vezi comentarii (10)

10 Comments

 1. mary

  14 octombrie 2016 at 13:53

  parinti nenorociti ce sunteti ,l-ati facut si l-ati abandonat-ce vina are acest om ca voi nu v-ati inteles ,ce daca instanta l-a dat la mama ,tu ca parinte nu mai trebuie sa te interesezi de el?nu cred ca locuind in timisoara era greu sa vi sa vezi ce face copilul tau cretinule ,dar tu ai facut alti copii si de asta te doare in cot ,nu il poti integra in noua familie de parca acea familie nu stie ca e copilul tau,dar mai bine ai recunoaste ca nu vrei sa misti un pai pentru fiul tau si ceri de la stat—esti un ordinar si nemernic

 2. gabriel

  14 octombrie 2016 at 20:18

  Daca cele consemnate in art.de presa corespund realitatii din care se desprinde aceea ca ca tanarul bolnav,a fost lasat de tatal intr-un apartament luxos cu 4 camere,impreuna cu mama sa,nu se poate vorbi de cuvantul abandaon.In coditiile in care mama si concubinul acestia a instrinat apartamentul prin vanzare,fara sa tina cont,ca locuinta in fapt apartine fiului lasat de tatal acestuia.Am inteles ca bolnavul a fost lasat pe strada de circa 2 ani,de catre mama si concubin,atunci tatal nu poate fi invinuit nici macar moral.In cauza este vorba de un om de 38-4o ani si nu de un minor,pe care tatal sa-l poarte de manuta.Aici se poate vorbi de o fapta penala,ce atrage raspunderea mamei si concubinului sau.Pana atunci insa,fara indoiala trebuie aplicata prev.Legii nr.448/2006 PRIVIND PROTECTIA SI PROMOVAREA PERSOANELOR CU HANDICAP.Cu siguranta Primaria trebuie sa intervina.Un om nu poate fi aruncat pe str.ca un sac la tomberon.Cred ca organele abilitate trebuie sa se sesizeze din oficiu,iar vinovatii trasi la raspundere!!!!!!

  • S. Tibi

   15 octombrie 2016 at 12:05

   Care „organe” ??? La Lugoj avem „organe abilitate”? La Lugoj avem o ciuma rosie care distruge tot.

 3. RADU

  15 octombrie 2016 at 19:11

  Il cunosc pe d-l Leontin din anul 1980 cand era sef de Politie Belint omuna m-ea natala,fiind dedicat muncii de aparator de ordine,dupa care a fost mutat la Pol.M.Lugoj nu retin data.De multe ori am vizitat susnumitul la domniciliul cu ocazia unor lucrari casnice precum parchetare,paluxare,zugravire si altele fiind cu inca un alt coleg.Stiu ca avea o sotie imposibila ca sa nu spun mai multe,cu o doza mare de mahalagism greu de suportat.Conditiile in care locuiau erau impecabile.Mai stiu ca a divortat inainte de Revolutie nu retin anul.Aveu un copil de care tatal se ocupa foarte mult,dovada ca la divort l-a cerut de a fi plasat spre crestere si educare insa legea l-a plasat la mama.Aproximativ prin anul 1990 d-l Bila a fost mutat la Timisoara si stiu ca s-a pensionat de la Pol.Timis.In perioada care a trecut m-am intalnit foarte rar,in schimb pe fiul susnumitului i-l vedeam,acum major frecvent in oras.Am ramas surprins cand am aflat de starea in care a ajuns acest baiat care avea an jur de 38-40 ani.Despre fosta sotie nu stiu multe,am aflat ca s-a recasatorit si are 2 copii.Opinia m-ea ca acest tata nu are nici o vina intrucat mama l-a crescut si educat, in plus tatal biatului l-a lasat intr-o caso cu 4 camere 2 holuri baie si nu sub cerul liber.

 4. Marius 1978

  16 octombrie 2016 at 13:17

  Sunt o gramada de familii care nu se mai înțeleg și își lasă un copil sau un părinte pe strada deoarece nu mai au nevoie se persoana respectiva : lipsa banilor sau împărțirea proprietăților. ..în schimb așteaptă sa îi întrețină statul! Pai atunci sa lase și proprietatea nu se văd cu sacii în căruță , ei sa o duca bine și pe celălalt sa îl întrețină contribuabilul. .. niște jigodii umane! Ar merita sa facă pușcărie acești nemernici la fel ca și aceea care iau oameni în întreținere și ce urmează e de domeniul patologicului… ar trebui schimbată legislația! Cat despre acest caz e vina ambilor părinți bineînțeles în procente diferite

 5. NELUTU

  16 octombrie 2016 at 14:31

  Ne aflaqm in fata unei fapte dramatice,ce poate fi catalogat un act criminal comis cu premeditare,de natura a provoca revolta si consternarea cetatenilor.Sa iei o finta omeneasca in speta tanarul din cort si al arunca pe strada din casa lui legitima lasata de tatal,trebuie sa dispui de mult cretinism,aflandute in zona inbecilitatii asta inseamna dus cu pluta.Intamplator al cunosc pe protagonistul *penal*acestei oribile fapte,este vorba despre un anume Dan de culoare africana,de profesie taietor de frunza.Scopul an sine a fost ca din banii rezultati *din vanzarea apartamentului*sa-si procure un fotoliu gretos stropit cu multa tarie.Am anteles ca odata ramas fara casa *cretinul*amintit s-a adapostit cu familia,an casa unui tigan din Str.N.Titulescu Nr.9 propietarul fiind plecat in Italia,acesta anseamna ca ori cand pot fi evacuati si unde vor locui||||| sigur an cort.Din presa rezulta catanarul din cort ar avea serioase probleme patologice ceeace deanseamna ca se inpune internarea lui antr-o unitate spitaliceasca,lucru ce circumstantial este si mai grav.Categoria persoanelor handicapate se afla an grija Statului de Drept_daca se mai poate vorbi de acesta,si urgent se inpune ai_se asigura un spatiu locativ si nu spun eu ci legea Tarii in care locuim ~~~~~~~

 6. mary

  16 octombrie 2016 at 15:36

  Am inteles situatia care era cu multi ani in urma ,dar daca copilul pe atunci a fost incredintat mamei oare tatal in sufletul lui de TATA cum a rabdat sa nu se mai intereseze de propriul lui copil chiar daca ar fi fost ingrijit foarte bine tot nu rezisti sa nu sti despre el ceva.Cred ca e foarte vinovat tatal ca nu a urmarit si nu s-a interesat de viata copilului lui stiind ca e si bolnav.

 7. Borosteanu Cristian Stefan

  16 octombrie 2016 at 21:34

  Există o locuință unde îl poate plasa Primăria Lugoj. Locul unde a trăit Misu Motoru.

 8. NELUTU

  17 octombrie 2016 at 19:35

  Ne aflam fata unei fapte dramatice,ce poate fi catalogat un act criminal comis cu premeditare,de natura a provoca revolta si consternarea cetatenilor.Sa iei o fiinta omeneasca in speta tanarul din cort si s-al arunci pe strada din casa lui legitima lasat de tatal,trebuie sa dispui de mult cretinism,aflandu-te an zona inbecilitatii,asta anseamna dus cu pluta.Intamplator il cunosc pe protagonistul *penal*acestei oribile fapte,este vorba despre un anumezis Dan cu apucaturi de bisnitar, profesia taietor de frunza.Scopul in sine a fost ca din banii rezultati din vanzare sa-si procure un fotoliu gretas stropit cu multa tarie*spirtoase*Am inteles ca odata ramas fara casa cretinul amintit s-a adapostit cu familia in casa unui tigan din Str.N.Titulescu Nr.9 proprietarul fiind plecat in Italia ,aceaste inseamna ca ori cand pot fii evacuati si unde vor locui sigur in cort.Din presa rezulta ca tanarul din cort ar avea serioase probleme patologice,ceea ce inseana ca se inpune internarea lui intr_o unitate spitalicesca lucru care cicumstatial este si mai grav.Categoria persoanelor handicapate se afla in grija Statului de Drept_daca se mai poate vorbi de acesta si urgent se inpune de a i_se asigura un spatiu locativ si nu o spun eu ci legea.

 9. Pingback: S-a rezolvat problema tânărului care trăiește în cort. Primăria îi dă o cameră la spital! | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

Sadica Vida, cea mai temută torționară din Banat. Bătea deținuții la testicule!

Banatenii17 august 2017

Traficul de migranți dă bătăi de cap autorităților din Timiș. Ce măsuri s-au luat

Banatenii14 august 2017

Cuplurile care au 50 de ani de casnicie și bătrânii în vârstă de 90 de ani vor fi premiați de Primăria Lugoj

Banatenii11 august 2017

VIDEO Zimbrii de la Armeniș se înmulțesc. Rangerii au descoperit trei viței în turmă

Banatenii11 august 2017

VIDEO/FOTO Distractie extremă! Tinerii teribiliști dintr-un oraș din Banat își riscă viața sărind în cap, de la o înălțime de 15 metri

Banatenii10 august 2017

Situaţie dramatică la Timişoara. Pacienţii cu infarct şi urgenţele cardiologice nu mai pot fi rezolvate, din cauza lipsurilor de la Clinica Chirurgie Cardiovasculară

Banatenii9 august 2017

Cum se schimbă vremea în Banat, în următoarele două săptămâni

Banatenii8 august 2017

De ce fug bănățenii să se trateze la spitalele din Ungaria. O asistentă care intermediază exodul face dezvăluiri incredibile

Banatenii8 august 2017

Şase persoane au ajuns în ultimele 24 de ore la Spitalul Judeţean din Timişoara din cauza caniculei

Banatenii4 august 2017

S-a încheiat campania de castrare gratuită a câinilor cu stăpân de la Lugoj. O nouă acțiune va avea loc în septembrie

Banatenii4 august 2017

Lugojeanca dispărută de la spitalul din Jebel a fost găsită moartă, în tufișurile de lângă gardul instituției. Fiica ei dă spitalul în judecată

Banatenii2 august 2017

Un timișorean a scos la vânzare virginitatea cățelușei. Până la urmă, el a fost cel care a plătit

Banatenii1 august 2017