Actualitate

Lugojenii au dat buzna la Finanțe pentru taxa de timbru. Ce trebuie să știți!

Lugojenii au dat buzna la Finanțe pentru taxa de timbru. Ce trebuie să știți!

Autoliv

Mai multe persoane care au domiciliul în localitățile arondate Serviciului Fiscal Municipal Lugoj s-au prezentat în fața economiștilor pentru a beneficia de prevederile OG 40/2015, fiind induse în eroare de informațiile din mass-media.

Într-adevăr Ordonanța modifică Art. 12 al OUG 9/2013 în sensul că cine a plătit taxa de mediu poate cere restituirea acesteia direct la ANAF, fără să mai trebuiască să apeleze la instanță. ”Contribuabilii care au achitat taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresată organului fiscal competent, în termenul de prescripţie prevăzut de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în lege.

Ce nu știu însă contribuabilii este că aplicarea acestor prevederi se poate face doar după apariția Normelor care stabilesc modalitatea exactă de aplicare, iar aceasta pot fi emise în termen de 45 de zile de la publicarea Ordonanței în Monitorul Oficial. Cele 45 de zile nu s-au întrunit până în prezent, nici normele nu au fost emise, astfel că angajații Finanțelor nu pot prelucra solicitările, chiar dacă acestea vor fi depuse.

Pentru a clarifica situația, ANAF roagă contribuabilii pe pagina oficială ”să solicite sumele reprezentând taxa după adoptarea procedurilor de restituire”.

Este important de menționat că pentru autoturismele la care s-au primit înapoi banii de pe taxa auto, la înstrăinare se va percepe taxa de timbru conform legilor în vigoare.

În prezent, Serviciul Fiscal Municipal Lugoj are înregistrate 500 de persoane care primesc eșalonat pe 5 ani banii înapoi de pe taxa auto, în urma unor soluții date de instanțele judecătorești.

”Omul poate veni să depună cererea la noi, dar există riscul ca normele să impună acte suplimentare și practic va mai trebui să reia acest proces de la început. Deocamdată ar fi bine să nu se depună cererile până la apariția ordinului. Suntem încă în termenul de 45 de zile în care trebuie să fie emis acest document”, este declarația lui Mircea Igreț, purtător de cuvânt al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017

Polițiștii și procurorii DIICOT au descins la 45 de adrese din județele Timiș și Arad

Banatenii21 iunie 2017

CONCURS: Castiga doua tricouri pictate manual de Lady Blue

Gabriel Iosa20 iunie 2017

Nokia își extinde campusul din Timișoara cu cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din industria de telecomunicații din România

Banatenii20 iunie 2017