Cultură

Lugojeanul Dan Patacă, solist al Operei Române din Timișoara, turneu prin țară cu opera ,,Carmen – Rock Version”

Lugojeanul Dan Patacă, solist al Operei Române din Timișoara, turneu prin țară cu opera ,,Carmen – Rock Version”

Autoliv

Banatenii

Spectacolul „Carmen – Rock Version”, o adaptare a operei lui Bizet de către compozitorul şi dirijorul Marius Hristescu, în interpretarea Concertino Accordion Band, alături de Corul şi Baletul Operei Române Craiova, va efectua un turneu prin țară. Cele 12 reprezentații urmează să aibă loc în lunile octombrie și noiembrie, în tot atâtea orașe din țară, apoi va trece Prutul la Chișinău, urmând ca pe data de 14 decembrie turneul să se  încheie cu un spectacol la București în Sala Palatului.

,,Pe Antoniu Zamfiri, managerul Operei Române din Craiova l-am cunoscut anul trecut la Seul, cu prilejul unui turneu cu opera Carmen, varianta clasică. Dumnealui i-a venit idea de a pune în scenă varianta rock a operei. Mi-a propus un rol și am acceptat. Marius Cristescu a reorchestrat pe ritmuri rock partitura classică. Spectacolul este atipic. Pe scenă apar motociclete de mare putere și comunităţi de rockeri în costume stilizate, create de designerul Cătălin Botezatu”, spune baritonul Dan Patacă, solist al Operei Române din Timișoara.

„Carmen – Rock Version”, are o distribuție de excepție reunind soliști din țară și străinătate. Premiera a avut loc, sub conducerea muzicală a dirijorului Marius Hristescu, în închiderea celei de-a XX-a ediţii a Zilelor Municipiului Craiova.

„Opera în patru acte de Georges Bizet, pe un libret de Hendri Meilhac şi Ludovic Halevy, după nuvela omonimă a lui Prosper Merimée, aduce în scenă, alături de Concertino Accordion Band, Corul şi Baletul Operei Române Craiova şi Corul Liceului de Arte „Marin Sorescu”. Rolul Carmen va fi interpretat de mezzosoprana Ljubica Vraness, din Serbia, tot de-aici sunt invitaţi Dragoljub Bajic (Zuniga) şi Natasha Rasic (Mercedes). Don Jose este Bogdan Zahariea și Cristian Bălăşescu (Remendado) de la Timișoara. Eu interpretez rolul lui (Dancairo). De la Opera Naţională Bucureşti vine baritonul Ștefan Ignat, în rolul Escamillo. Distribuţia cuprinde soliști ai Operei craiovene: Renata Vari (Michaela), Noemi Modra (Frasquita), Dragoş Drăniceanu (Morales), Dan Cornescu (Lilas Pastia) şi Anca Țecu (Manuelita)”, a mai adăugat baritonul lugojean.

Turneul maraton va debuta cu un spectacol la Craiova pe data de 15 octombrie. Având în vedere  că spectacolul durează două ore şi jumătate, fără pauză, soliștii vor fi supuși unui efort deosebit.

„Primul spectacol îl vom avea la Craiova pe data de 15 octombrie, apoi vom ajunge la Piteşti (16 octombrie), Braşov (17 octombrie), Cluj-Napoca (18 octombrie), Târgu Mureş (19 octombrie), Oradea (20 octombrie), Arad (21 octombrie) şi Timişoara (22 octombrie), la Constanţa (15 noiembrie), Galaţi (16 noiembrie), Bacău (17 noiembrie), Iaşi (18 noiembrie), Botoşani (19 noiembrie) şi Chişinău (20 noiembrie). Pe data de 14 decembrie, de la ora 19.00, spectacolul va fi prezentat pe scena Sălii Palatului din Bucureşti”, a conchis Dan Patacă.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Mai multe în Cultură

Zeci de artiști urcă pro-bono pe scenă la Festivalul de Folk de la Gărâna, pentru acoperirea cheltuililor cu refacerea locației care a ars

Banatenii10 august 2017

Opera monumentală a unui artist timişorean, pe pereţii unui oficiu de turism din Franţa

Banatenii28 iulie 2017
muzeu Lugoj

Muzeul de Istorie din Lugoj, apel pentru salvarea porților vechi de sute de ani

Banatenii28 iulie 2017

Şcoală de vară în Timiş, pentru studierea Holocaustului. Printre participanţi se află şi doi supravieţuitori

Banatenii24 iulie 2017

Semenic FestRock continuă şi în acest weekend. „Trenul Pierdut” se poate prinde în Poiana Lupului

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Jurnalistul britanic care a realizat documentarul Wild Carpathia, apel pentru salvarea Băilor Herculane: “Guvernul nu face nimic!”

Banatenii19 iulie 2017

A murit actorul care a primit “Oscar”, pentru rolul în care l-a interpretat pe bănăţeanul Bela Lugosi

Banatenii17 iulie 2017

Trupa CARGO urcă în premiera pe scena de La Capiţe, din Timişoara

Banatenii15 iulie 2017

Trupa „Timpuri Noi” deschide SemenicFest Rock de la Gărâna

Daniel Groza15 iulie 2017

Caransebeş, oraşul românesc cu cele mai multe sculpturi monumentale din Europa, realizate de artişti din întreaga lume

Banatenii10 iulie 2017

Amintiri dureroase! Cum au suportat copiii bănăţenilor deportarea în Bărăgan

Banatenii3 iulie 2017

Final de stagiune la Teatrul Naţional Timişoara, cu Rambuku de Jon Fosse

Daniel Groza3 iulie 2017