Actualitate

Lugojeancă stabilită la Paris, despre atacurile teroriste în care au murit 128 de persoane: „Orașul e gol, ne e frică să mergem pe stradă”

Lugojeancă stabilită la Paris, despre atacurile teroriste în care au murit 128 de persoane: „Orașul e gol, ne e frică să mergem pe stradă”

Autoliv

Mai multe atacuri teroriste, revendicate de gruparea extremistă Statul Islamic au curmat vineri seara viața a 128 de persoane la Paris, capitala Franței fiind zguduită de explozii în apropierea arenei Stade de France, acolo unde avea loc un meci de fotbal între Franța și Germania, împușcături în mai multe localuri din oraș și o luare de ostatici într-o sală de spectacole.

În urma atentatului multiplu, președintele Franței, care se afla pe stadion la momentul declanșării atacurilor, fiind evacuat de urgență și dus într-un loc sigur, a decretat stare de urgență națională, închizând granițele și spunând că va lua măsuri imediate împotriva celor care se fac responsabili pentru atacuri.

Este al doilea atac terorist pe care Franța îl suportă în 2015, primul, cel care a avut loc la sediul publicației de satiră Charlie Hebdo în luna ianuarie, soldându-se cu decesul a 12 persoane, dintre care 11 jurnaliști ai publicației și un polițist. O tânără din Lugoj a povestit pentru Cetățeanul care a fost atmosfera vineri seara și sâmbătă dimineața în capitala Franței.

„Noi stăm destul de departe de zona în care a avut loc, eu lucrez azi și aseară am stat acasă. De dimineață, la metrou nu era aproape nimeni, e un sentiment ciudat, lumea nu mai pleacă de acasă de frică. Străzile sunt aproape goale, soțul meu vine după mine când ies de la muncă. Eu lucrez în zona Porte de Vincennes, acolo unde au avut loc atacurile la revista de satiră. A murit multă lume, a fost o nebunie. Părinții m-au sunat imediat, i-am liniștit, le-am spus că suntem bine și în siguranță”, povestește Oana M., o tânără din Lugoj căsătorită și stabilită la Paris.

În urma atacurilor de vineri seara, alte peste 200 de persoane au fost rănite, 99 dintre acestea aflându-se în stare gravă într-unul dintre spitalele din Paris. Printre cei care și-au pierdut viețile se află și doi cetățeni români, informație confirmată în cursul acestei după-amiezi de Ministerul Afacerilor Externe.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017