Sport

Lugojeanca Roxana Ţif este vicecampioană europeană la lupte feminine

Lugojeanca Roxana Ţif este vicecampioană europeană la lupte feminine

Autoliv

Roxana Ţif, legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Lugoj şi cooptată la lotul naţional, a reuşit o performanţă extraordinară la Campionatul European de Cadeţi, în Suedia, la stilul lupte feminine, câştigând vineri, 22 iulie, medalia de argint la categoria 40 kg, după o finală 100% românească. Roxana a pierdut aurul european în faţa colegei sale de la lot, Maria Alexandra Cioclea, în cadrul unei categorii unde s-au prezentat 15 sportive. Noua vicecampioană europeană este pregătită la Lugoj de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi de către profesorul Laurenţiu Macarei.

În calificări, Roxana Ţif a trecut de Natassia Kuryshta din Belarus, după un meci foarte echilibrat în care scorul a fost 4-4, fiind câştigat de sportiva lugojeană în urma unei acţiuni de patru puncte. Au urmat sferturile de finală în care luptătoarea legitimată la CSŞ Lugoj a învins-o cu 5-2 pe reprezentanta Azerbaidjanului, Aishan Yusifova. În semifinale, Roxana a câştigat în faţa rusoaicei Iana Ershova cu 6-4, iar în finală a pierdut la tuş în faţa colegei sale de la lotul naţional.

Maria Alexandra Cioclea, cealaltă româncă, finalistă a categoriei 40 kg, a dispus în calificări de Edita Chemerdovska din Ucraina cu 10-0. În sferturile de finală a trecut de sportiva germană Celine Mehner tot cu 10-0, acelaşi scor cu care s-a impus şi în semifinală în faţa luptătoarei Jekaterina Jermalonoka din Letonia.

“E pentru prima dată când se acceptă ca două reprezentante ale unei ţări să concureze la aceaşi categorie la Campionatul European.  După tragerea la sorţi Roxanei Ţif i-a revenit numărul 5 în concurs, iar cealaltă sportivă a avut numărul 10 şi nu se puteau întâlni pe parcurs, decât în finală, cum s-a şi întâmplat. Adversa Roxanei din finală este mai mare cu un an, mai puternică. Dar este o victorie importantă pentru ea faptul că a reuşit să ajungă în finală şi să câştige argintul şi o reuşită pentru luptele româneşti care au furnizat două finaliste la categoria 40 kg, în cadrul actualei ediţii a Campionatului European”, a declarat Avrămuţ Todorescu, antrenorul sportivei de la Lugoj.

Roxana Ţif, sportiva originară din Mănăştiur, acolo unde şi-a început cariera la centrul satelit al Clubului Sportiv Şcolar, sub îndrumarea antrenorului emerit Avrămuţ Todorescu, s-a mai întâlnit cu finalista româncă de la Europene la Campionatului Naţional Şcolar, unde a luptat la categoria 46 kg. Cioclea a reuşit să se impună din nou, luptătoarei legitimate la Lugoj revenindu-i tot medalia de argint.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017

Patru ore de superspectacol AeroNautic la Surduc. Vezi programul complet al manifestărilor

Banatenii27 iunie 2017

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017