Cultură

LUGOJ CLASIC ”O să vin cu bucurie de câte ori Aura (profa mea de oratoriu) mă va invita!”

LUGOJ CLASIC ”O să vin cu bucurie de câte ori Aura (profa mea de oratoriu) mă va invita!”

Autoliv

Opt artiști lirici au răspuns invitației Aurei Twarowska de a participa la recitalul de muzică sacră desfășurat în seara de miercuri la Catedrala Greco-Catolică.

Alături de Corul Ion Vidu, dirijat de Lucian Onița, și de Aura Twarowska s-au aflat Diana Chirilă și Camil Mara(Opera Națională Română Timișoara), Monika Szirbik Szlahotka(Theater Görlitz, Germania), Liviu Indricău(Opera Națională București), Adriana Angela Sârbu(Filarmonica Banatul Timișoara), Daniel Zah(Colegiul Ion Vidu) și Dorin Mara (Facultatea de Muzică Timișoara), acompaniați la pian de Cristina Bejera și Otniel Didraga.

”Festivalul Lugoj Clasic este ca o rază de lumină culturală în regiune. Doresc ca acest festival să crească an de an și să devină un nume de referință atât la nivel regional cât și european”, spune Dorin Mara profesor asociat la Facultatea de Muzică Timișoara.

”În Lugojul nostru natal am avut exemple minunate prin muzicieni precum Ion Vidu, Filaret Barbu, Traian Grozăvescu, Tiberiu Brediceanu, care au știut să valorifice, prin arta lor, frumusețea și bunătatea oamenilor locului, precum și melosul bănățean. Ne străduim, cu modestie, să călcam pe urmele lor și prin acest festival să transmitem publicului bucurie și înălțare sufletească”, mărturisește Diana Chirilă, solistă  a Operei Române din Timișoara.

”Chiar dacă suntem risipiți prin lume, Festivalul  Lugoj Clasic este o ocazie extraordinară de a ne aduna laolaltă noi, muzicienii formați la școala de Lugoj. O să vin cu bucurie de câte ori Aura (profa mea de oratoriu)mă va invita!”, declară și Monika Szlahotka, care actualmente cântă la Teater Görlitz-Zittau.

”Sunt solist al Operei Naționale București, format la școala muzicală de Lugoj, cu maestrul Tașcău. Dar mă bucur să cânt, pentru prima dată ca profesionist, publicului lugojean. Am acceptat cu bucurie invitația Aurei și de abia aștept ediția viitoare”, spune Liviu Indricău, solist la Opera Națională Bucuești.

Lugoj Clasic continuă joi cu vernisarea unei expoziții la Colțul de Cultură de la English Pub. Sub titlul „Maeștrii”, vor fi expuse lucrările artișilor plastici Silviu Orăvițan, Petru Galiș, Constantin Răducan, Viorel Toma și Flora Răducan.

Foto: Adriana Weimer

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Cultură

VIDEO Jurnalistul britanic care a realizat documentarul Wild Carpathia, apel pentru salvarea Băilor Herculane: “Guvernul nu face nimic!”

Banatenii19 iulie 2017

A murit actorul care a primit “Oscar”, pentru rolul în care l-a interpretat pe bănăţeanul Bela Lugosi

Banatenii17 iulie 2017

Trupa CARGO urcă în premiera pe scena de La Capiţe, din Timişoara

Banatenii15 iulie 2017

Trupa „Timpuri Noi” deschide SemenicFest Rock de la Gărâna

Daniel Groza15 iulie 2017

Caransebeş, oraşul românesc cu cele mai multe sculpturi monumentale din Europa, realizate de artişti din întreaga lume

Banatenii10 iulie 2017

Amintiri dureroase! Cum au suportat copiii bănăţenilor deportarea în Bărăgan

Banatenii3 iulie 2017

Final de stagiune la Teatrul Naţional Timişoara, cu Rambuku de Jon Fosse

Daniel Groza3 iulie 2017

Baroque||Urban, ediția a II-a, aduce la Timișoara uimitoarele sculpturi ale artistului Virgilius Moldovan

Banatenii28 iunie 2017

Timișoara se pregătește pentru cinci zile de spectacol, cu ansambluri folclorice din 12 țări

Banatenii27 iunie 2017

Reșița este în sărbătoare la sfârșitul săptămânii. Carla’s Dreams și Proconsul, capetele de afiș pentru cele cinci zile de spectacole

Banatenii26 iunie 2017

Ruga mare intr-un sat din Banat in weekend

Banatenii22 iunie 2017

Unic în România! Spectacol de operă și operetă într-o carieră de piatră din Caraș-Severin

Banatenii21 iunie 2017