Social

Lucian Crista Quartet, în concert vineri la English Pub

Lucian Crista Quartet, în concert vineri la English Pub

Autoliv

Evenimentul pregătit pentru acest sfârșit de săptămână de English Pub Lugoj este un concert Lucian Crista Quartet care va avea loc vineri, 10 iulie, de la orele 20.30.

Cel care a pus bazele cvartetului care cântă din 2010 este Lucian Crista, la sugestia muzicianului timișorean Johnny Botta, unul din iniţiatorii trupei Bega Blues Band și fondatorul primei Facultăţii de jazz din ţară.

În formația Lucian Crista – pian electric, Cristian Veţan –chitară bas, Tavi Logoș – chitară şi Simon Dinu – percuţie, Lucian Crista Quartet este primul band de jazz din Lugoj fondat după 1937. Lucian Crista predă orgă și pian la Școala de Arte ”Dimitrie Stan”, Cristi Vețan este profesor de chitară în cadrul aceleiași instituții, iar Tavi Logoș va preda și el chitară din această toamnă. Simon Dinu este din Arad și a colaborat cu percuționiști de notorietate din România și Statele Unite.

Stilul abordat este standard jazz, în special bebop, bossa nova și balade ale muzicienilor Dizzy Gillespie, John Coltrane, Miles Davis, Victor Young.

“Vrem să oferim publicului o muzică de calitate și încercăm să promovăm muzica de blues și jazz în rândul lugojenilor. Vrem însă să ne impunem și la un nivel cât mai înalt atât pe scena națională și chiar internațională”, spune Lucian Crista, cel care se ocupă și de aranjamentul orchestral al formației.

Lucian Crista Quartet a primit invitații pentru acest an la festivaluri de jazz din Austria și Danemarca. Până atunci însă va mai concerta pe 25 iulie, în cadrul evenimentelor ocazionate de desfășurarea Cupei Max Ausnit.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

“Mustrarea verbală”, pedeapsa dată la Spitalul de Psihiatrie Jebel pentru dispariția unei paciente, bolnavă psihic

Banatenii28 iulie 2017

Cinci şefi DSP, propuşi să fie schimbaţi în criza rujeolei. Dragoş Luca, Caraş-Severin: “Nu e corect, vedem care sunt argumentele”

Banatenii27 iulie 2017

De unde exportă Lidl, bere, lactate şi ulei, ca să vândă în magazinele din Europa

Banatenii26 iulie 2017

Campanie de donare de sânge la Timişoara. 35 de jandarmi au răspuns apelului

Banatenii25 iulie 2017

De 12 zile, pompierii din Caraş-Severin se luptă cu incendiilor de vegetaţie. ISU face apel la populaţie!

Banatenii21 iulie 2017

Cum să vă găsiţi legal un loc de muncă în străinătate şi ce trebuie să ştiţi ca să nu fiţi înşelaţi

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017