Administrație

Locuinţe sociale ANL la Lugoj în cartierele Militari şi Ţesătorilor

Locuinţe sociale ANL la Lugoj în cartierele Militari şi Ţesătorilor

Autoliv

O adresă semnată de Ministerul Apărării Naţionale, venită la sediul Primăriei Lugoj ar putea însemna în viitor construirea de noi blocuri sociale în cartierele Militari şi Ţesătorilor din oraş, asta dacă cele două părţi vor demara procedurile pentru definitivarea actelor necesare pentru ca asemenea locuinţe să fie construite. Adresa priveşte reglementarea juridică a imobilului şi terenului de la Unitatea Militară de pe strada Timişoarei, unde ANL va realiza locuinţe sociale, mai exact unul dintre cele două blocuri de la intrarea în cartier.

În urma adresei, primăria a făcut o solicitare către Consiliul Local Municipal de adoptare a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului şi terenului respectiv în domeniul public al statului, pentru a fi reînscris în inventar şi pentru a putea fi reluate ulterior procedurile de retransmitere a imobilului şi terenului către Autoritatea Publică Locală în vederea continuării programului de locuinţe. Hotărârea a fost aprobată în ultima şedinţă ordinară de consiliu.

„Ministerul Dezvoltării a alocat municipiului Lugoj, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare, suma de 477 de mii de lei pentru construirea de locuinţe. Suma va fi utilizată, în cel mai scurt timp, pentru realizarea de locuinţe sociale din cartierul Militari”, a declarat pentru Cetăţeanul Angelica Rus, purtător de cuvânt Primăria Lugoj.

Tot pentru locuinţe ANL a fost trimisă o solicitare pentru finanţarea a 84 de apartamente, în valoare de peste 10.000.000 de lei, 60 dintre ele în cartierul Ţesători. Cererea prevede finanţarea în două tranşe, a câte 30 de locuinţe.

Potrivit unui protocol semnat în 2010 între Primăria Lugoj şi Ministerul Apărării, administraţia locală mai are doi ani până să realizeze locuinţe în blocul doi, iar în spatele acestuia, tot conform înţelegerii, ar urma să fie construit şi un bloc ANL nou, în care vor putea locui în special angajaţii unităţii militare.

În ultimii ani, la Lugoj nu s-au realizat locuinţe prin ANL, deşi primăria a solicitat de ani buni bani de la Guvern pentru construirea acestora. Situaţia este una dificilă pentru sutele de persoane, tineri şi persoane mai în vârstă, care aşteaptă o casă prin acest program, persoane care şi-au redepus dosarele la început de 2014, când executivul a dat din nou posibilitatea primăriilor să ceară bani pentru blocuri de locuinţe ANL. În cele trei blocuri de pe străzile Panait Cerna şi Caransebeşului din Lugoj, construite prin ANL, trăiesc peste 100 de familii.

La ora actuală la primărie sunt înregistrate 602 cereri de la persoane care aşteaptă o locuinţă socială

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Lucrări pe autostrada A1 Deva-Nădlag. Se frezează asfaltul şi se circulă pe o singură bandă

Banatenii26 iulie 2017

Lugojul rămâne fără apă. Se execută lucrări la una dintre uzine

Banatenii25 iulie 2017

Şedinţă de consiliu pentru majorarea salariilor funcţionarilor din Primăria Lugoj

Banatenii25 iulie 2017

Reşiţa primeşte de la Guvern peste 18 milioane de lei pentru o grădiniţă, două poduri şi mai multe drumuri de acces

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Dezastru ecologic pe malul râului Timiş. Zeci de tone de deşeuri sunt aruncate pe locul unde, în trecut, lugojenii ieşeau la iarbă verde

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO – Oraşul cu stâlpii în mijlocul drumului. Cum au asfaltat trotuarele şi drumurile edilii unui oraş din Banat

Banatenii18 iulie 2017

Reşiţa, o nouă etapă pentru prevenirea virusului Zika. Reşiţenii pot primi amenzi dacă nu execută dezinsecţia imobilelor proprii

Banatenii17 iulie 2017

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Banatenii17 iulie 2017

GEC Nera acuză Romsilva că a lăsat în paragină una dintre cele mai frumoase zone turistice din Banat

Banatenii17 iulie 2017

Pe mai multe drumuri din Banat se circulă cu resticţii din cauza lucrărilor. Vezi unde stai în trafic

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Banatenii14 iulie 2017

Administraţia Lugojului investeşte 4,8 milioane de lei în reabilitarea unei uzini. Trei cartiere ar trebui să aibă apă mai bună

Banatenii13 iulie 2017