Actualitate

LocoMotiva Verde! Un arbore a fost plantat la Lugoj pentru a marca Green Week

LocoMotiva Verde! Un arbore a fost plantat la Lugoj pentru a marca Green Week

Autoliv

Două grupuri de cicliști care au plecat concomitent din județele Arad și Timiș promovează spațiile verzi într-un mod inedit cu ocazia Săptămânii verzi europene, Green Week 2015. Cele două grupuri au plecat ieri pe două rute diferite. Unul a plecat din județul Arad localitatea Gurahonț și va merge până la Vinga, iar celălalt a plecat din Făget și va merge până la Orțișoara prin Lugoj și Timișoara.

Acțiunea se desfășoară ca o ștafeta simbolică, ce implică schimbul de cadouri ‘verzi’ între participanți, plantarea unui mic arbore și a unui panou informativ în fiecare comună sau oraș, iar la limita județelor, cu participarea celor două Consilii Județene, se vor planta câte un arbore și un panou informativ.

Cicliștii au ajuns astăzi, în jurul orei 9.00, la Lugoj. Aici s-au întâlnit cu primarul Francisc Boldea și împreună au plantat un arbore.

”Este Săptămâna Verde, o acțiune pe care băieții din Arad, alături de Lugojul Pedalează, alături de noi, vrem să o comemorăm așa cum se cuvine. Acțiunea începe de astăzi și continuă până vineri și credem că este cea mai elocventă, iar astăzi, ca simbol al acestei colaborări, s-a plantat un pom care sigur va fi simbolul de fiecare dată când vom trece pe aici. Cred că e un lucru frumos pentru Lugoj și cineva trebuia să pornească acest lucru și le mulțumim celor care au avut inițiativa”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

”Acțiunea este organizată de mai multe organizații de mediu, de tineret, de ciclism din Arad și din Timiș, inclusiv Lugojul pedalează, după cum vă spunea și domnul primar. Vrem să străbatem un traseu în care vom întâlni mai multe primării. De aici mergem mai departe spre Timișoara, iar vineri vom încheia la limita de județ, unde ne vom întâlni cu a doua echipă, care în momentul de față traversează județul Arad. Acolo vrem să plantăm iarăși la limita de județ niște arbuști și să avem o strângere de mână a administrațiilor locale, a administrațiilor județene, a organizatorilor, evident, și sperăm să încheiem cu succes săptămâna aceasta”, a spus Mihai Pascu, organizator.

Cicliștii se vor întâlni la granița celor două județe în data de 5 iunie, de Ziua Mediului, pentru a-și da mâna într-un gest simbolic.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. victor L

    4 iunie 2015 at 15:27

    Sa fie pusa alaturi o placa de instiintare: acest brăduţ a fost sadit in Anul Domnului 2015 de catre credinciosul Francisc Boldea.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017